Acasa Zvonul Zilei Băsescu are un spion de patru stele

Băsescu are un spion de patru stele

scris de Doru Dragomir
27 afisari

 Spionii români se pot mândri cu faptul că au la conducerea instituţiei un general cu patru stele. Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, a fost avansat de preşedintele Traian Băsescu la gradul de general cu patru stele.

Silviu Predoiu adjunctul diectorului SIE

Silviu Predoiu adjunctul diectorului SIE

Predoiu a primit ultima stea de general cu ocazia aniversării a 21 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Informaţii Externe. Pe 8 februarie a.c., şeful statului a participat la şedinţa de bilanţ a Consiliului Director şi s-a întâlnit cu activul de comandă al Serviciului de Informaţii Externe.

Avansarea a lui Predoiu a fost făcută la propunerea lui Răzvan Ungureanu, directorul SIE. Băsescu a semnat Decretul nr.210, care a fost publicat în  Monitorul Oficial nr. 127.

După o scurtă perioadă (2004-2005), în care a fost şef direcţie generală (contraspionaj şi protecţie internă), generalul Silviu Predoiu a fost numit la data de 18 noiembrie 2005 în funcţia de adjunct al Directorului Serviciului de Informaţii Externe. În anul 2006, Silviu Predoiu a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele).

Generalul Predoiu a girat pentru o perioadă de două luni (20 iulie – 4 octombrie 2006) funcţia de director interimar al S.I.E. Motivul acestui interimat l-a constituit faptul că Gheorghe Fulga a demisionat din funcţia de director al SIE la 20 iulie 2006, în perioada de vacanţă parlamentară. Abia după reunirea Parlamentului în şedinţă comună la 20 septembrie 2006, s-a luat act de demisiile directorilor Serviciului Român de Informaţii, Radu Timofte, şi al Serviciului de Informaţii Externe, Gheorghe Fulga, funcţiile din cele două servicii de informaţii fiind declarate vacante. Numirea în funcţie a noului director al SIE, Claudiu Săftoiu, a avut loc cu ocazia următoarei şedinţe de plen comune, din data de 4 octombrie 2006.

După demisia din funcţie a lui Claudiu Săftoiu, începând din 19 martie 2007, generalul Predoiu a girat funcţia de director interimar al SIE, până la data de 5 decembrie 2007. În anul 2008 a fost înaintat la gradul de general-locotenent (cu 3 stele).

Puţini ştiu, dar Silviu Predoiu mai are o pasiune care nu ştim cum se împacă cu cea de spion: este un mare bucătar, specialitatea lui fiiind reţetele pescăreşti.This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult