Acasa Zvonul Zilei Cum a controlat SPP-ul Guvernul Ponta

Cum a controlat SPP-ul Guvernul Ponta

scris de Cristian Vultureanu
12 afisari

Luni seara, în jurul orelor 21, toţi membrii Guvernului Ponta s-au urcat în două microbuze de laCamera deputaţilor şi s-au îndreptat spre Cotroceni să depună jurământul. Pe lângă miniştri s-au lipit mulţi pesedişti şi liberali care n-aveau niciun fel de calitate oficială, dar care au vrut să asiste la acest fericit eveniment şi să apară în fotografiile de grup.

Guvernul Ponta si controlul SPP la Cotroceni

Microbuzele în care se afla delegaţia de parlamentari şi miniştri ai USL au fost oprite la poarta Palatului Cotroceni de SPP pentru a fi controlate. A urmat un moment hilar, după cum puteţi citi mai jos.

„Ce aveţi aici? Deputaţi, senatori?”

Mai mult de o oră şi jumătate au aşteptat cei din USL la Palatul Parlamentului până să plece spre Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul. Parlamentari, baroni şi alţi lideri au ţinut să fie alături de colegii lor la ceremonia de la Cotroceni. În faţa Parlamentului au venit două microbuze pentru ca toţi doritorii să se poate îmbarca. Crin Antonescu şi Victor Ponta au mers separat cu maşina primului.

Ne-am îmbarcat de la Palatul Parlamentului într-un microbuz. Pe unii care nu aveau legătură cu delegaţia i-am dat jos şi am ajuns la Palatul Cotroceni”, ne-a declarat un membru al delegaţiei PSD. Într-un microbuz, miniştrii, oamenii din prima linie a partidelor. În cel de-al doilea, parlamentari şi alţi doritori să asiste la revenirea la putere a liberalilor şi social-democraţilor.

La Cotroceni, au dat însă peste cerbicia SPP, dar mai ales a Protocolului. „Un SPP-ist s-a răţoit la noi: ce aveţi aici, deputaţi, senatori?„, a povestit pentru ProTV un social-democrat dialogul avut cu echipa de securitate a Palatului Cotroceni. Veselie mare în microbuz. „Este guvernul”, a strigat din faţa microbuzului un membru USL. Replica dorea să impresioneze obiectivul de securitate, dar nu a avut rezultat dorit.

Daţi jos din microbuze

Sepepistul i-a dat jos din microbuz pentru a-i identifica. „Parcaţi acolo, tot personalul jos„, a fost ordinul dat milităreşte de SPP. După ce microbuzule au intrat în curtea Palatului Cotroceni, delegaţia s-a dat jos. Miniştrii au fost lăsaţi să treacă pentru a merge la ceremonie. În schimb ceilalţi au trebuit să treacă prin filtru, să fie identificaţi.

„De la Parlament se trimisese lista celor care erau în autocar. A fost un filtru normal„, ne-a explicat un liberal. Probleme au fost însă şi la întoarcere. Mai mulţi băgători de seamă, veniţi cu microbuzul, s-au pierdut prin Palatul Cotroceni. „Unii s-au rătăcit şi au venit mai târziu la microbuz”, a povestit un alt participant la eveniment.

Noul ministru al Culturii, actorul Mircea Diaconu, a povestit luni seară, la România TV, experienţa trăită la sosirea la Palatul Cotroceni pentru depunerea jurământului de învestitură. A fost un microbuz, că nu avem un guvern atât de mare, încape într-un microbuz, şi cineva la poartă zice «Ce aveţi aici? Deputaţi, senatori?». Cineva de la noi a zis «Nu, e guvernul». «În regulă», a zis, «parcaţi în dreapta şi tot personalul jos!»”, a povestit Mircea Diaconu.

2 comentarii

TOM Cc 08-05-2012 - 19:26

daca doresc sa intre la Casa Alba senatorii americani credeti ca se impotrivesc controlului celor dela Serviciul Secret ??

digital 08-05-2012 - 19:49

su0le-le alea nu aveau ce căuta acolo,iar p**ă ăla de securist trebuia dat afară din structura de securitate pentru comportament inadecvat în timpul serviciului!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult