Acasa Zvonul Zilei Premierul Grindeanu, întâlniri de taină cu Hellvig și Iohannis

Premierul Grindeanu, întâlniri de taină cu Hellvig și Iohannis

scris de D.S.S.
1.042 Afisari
 
 Numit de PSD în funcția de premier după  ce Iohannis a refuzat propunerea Sevil Shaideh, Sorin Grindeanu a prins repede gustul puterii. Ajuns la Palatul Victoria, acesta a uitat programul de guvernare și a început să-și contruiască un cerc de putere.
Primul adus de Grindeanu în cercul puterii de la Palatul Victoria a fost generalul SRI Gabriel Stătescu, numit consilier de stat după ce fusese trecut în rezervă de președintele Iohannis. Acesta s-a dovedit a fi liantul între noul premier și șeful SRI, Eduard Hellvig  și președintele Klaus Iohannis.
Surse credibile din PSD spun că Grindeanu este văzut mai des la cafea cu Eduard Hellvig decât la sediile PSD din Kiseleff sau Băneasa.
Întâlnirile dintre Grindeanu și Hellvig se văd foarte clar și în poziția guvernului pe temele importante. Deși programul de guvernare prevedea scăderea bugetului SRI, acesta a fost, de fapt, crescut. Proiectele care i-au adus pe social democrați la putere acum par să-l nemulțumească pe Grindeanu cam în aceiași măsură în care-l nemulțumesc și pe Iohannis.
Opoziția PNL și USR își concentreză atacurile către PSD și Liviu Dragnea și-l menajează pe Grindeanu, care ar trebuie să reprezinte ținta principală. Pactul Iohannis – Grindeanu via Hellvig este evident.
Atunci când PSD a numit un premier tânăr, fără scheleți în dulap, nimeni nu se aștepta ca acesta să fie atât de repede acaparat de sistem. Deși au câștigat alegerile social democrații nu conduc România pentru că Sorin Grindeanu este mai atent la șoaptele venite dintre SRI și Controceni decât la promisiunile făcute românilor de PSD în campanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult