Acasa Zvonul Zilei PSD scapă de oamenii sistemului

PSD scapă de oamenii sistemului

scris de Ștefan Constantinescu
331 afisari

După alegerile parlamentare din 2016, deși PSD a câștigat detașat puterea politică în România, au apărut tot felul de sincope în guvernare și crize în partid. Aceste spasme au fost generate de cozile de topor ale ”sistemului” care încă aplică principiul: ”Nu contează cine câștigă alegerile, noi guvernăm”.

Ponta, Grindeanu și Țuțuianu – caii troieni din interiorul PSD

În această categorie se înscriu Victor Ponta, Sorin Grindeanu și, mai nou, fostul ministru al Apărării și șeful Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu. Fiecare dintre cele trei personaje au fost bănuite că au legături suspect de apropiate cu serviciile secrete.

Cazul Victor Ponta este emblematic. Legăturile clare dintre fostul premier și gruparea Maior – Coldea – Ghiță din SRI sau întâlnirile din vie cu Laura Koveși au arătat că Sistemul capturase PSD în perioada Ponta. Și după plecarea sa de la Palatul Victoria și demisia din fruntea PSD, Victor Ponta a continuat jocul dublu, urmând episoadele PRU sau Grindeanu.

Numele lui Sorin Grindeanu este strâns legat de cel al lui Ilie Sârbu, fost ofițer al Direcției de Informații Externe în timpul dictaturii comuniste și socrul lui Victor Ponta. Filiera Sârbu – Ponta – Grindeanu a fost recreată și pusă la treabă pentru a destabiliza, din nou, PSD după eșecul lui Victor Ponta.

Acum asistăm la același scenariu. Ministrul Apărării, fostul președinte al Comisiei SRI din Parlament emite un comunicat de presă în care spune că nu mai există fonduri pentru a plăti armata. Acest comunicat vine într-un context extern complicat, în care România a semnat mai multe contracte pentru înzestrarea armatei, asta după ce guvernul PSD a alocat 2% din PIB pentru Apărare.

Prin acest joc, Țuțuianu a încercat destabilizarea Guvernului și decredibilizarea internațională a României. Deși nu face parte din rețeaua Ponta – Ghiță – Grindeanu, fostul ministru al Apărării a avut și el un protector apropiat din zona serviciilor, nimeni altul decât Viorel Hrebenciuc, marele păpușar din perioada Năstase.

Deși aceste scandaluri afectează pe termen scurt PSD, pe termen lung are de câștigat atât PSD, cât și democrația. Influența serviciilor nu trebuie exercitată asupra clasei politice. Oamenii aleg politicieni pentru a guverna, care pot fi ușor sancționați la viitoarele alegeri, nu ofițeri desemnați cu misiuni obscure.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS