Acasa Zvonul Zilei Salarii nesimţite la Compania Naţională de Investiţii

Salarii nesimţite la Compania Naţională de Investiţii

scris de Ștefan Constantinescu
17 afisari

Cine spune că munca la stat nu e bănoasă, să se ducă  să studieze statul de plată al angajaţilor de la Compania Naţională de Investiţii. Bonusurile prevăzute în bugetul acestui an cresc de aproape nouă ori faţă de 2014.

baniCompania se află sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi gestionează achiziţiile şi contractele publice pentru faimoasele programe săli de sport, complexuri sportive şi bazine de înot, dar şi pentru alte construcţii de interes public. 

Cele mai spectaculoase creşteri din bugetul pe 2015 al Companiei Naţionale de Investiţii sunt prevăzute pentru bonusuri, salarii, investiţii şi bunuri şi servicii. Numai pentru bonusuri sunt alocaţi de peste opt ori mai mulţi bani decât în 2014. Cheltuielile salariale brute aproape că se dublează. Bugetul estimează câştiguri în creştere pentru angajaţi până în 2017. Pentru acest an, de exemplu, media depăşeşte 6.800 de lei.

Cu toate acestea, Ministerul Dezvoltării justifică majorarea cheltuielilor salariale numai prin creşterea numărului de angajaţi prevăzută pentru anul în curs. Şi bugetul pentru investiţii este de patru ori mai mare decât în 2014: depăşeşte 850 de milioane de lei. Pentru cheltuielile cu bunurile şi serviciile suma prevăzută este dublă. Proiectul de buget pentru acest an a fost aprobat marţi de Guvern.

În curând vom publica informaţii despre modul cum sunt făcute anumite caiete de sarcini pentru diferite investiţii în săli de sport. În urma unor licitaţii destul de ciudate, contracte de milioane de euro sunt atribuitete unor firme de apartament cu unul sau doi angajaţi şi cu un capital social de 200 de lei.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult