Acasa Zvonul Zilei Şefii serviciilor secrete îşi fac bagajele

Şefii serviciilor secrete îşi fac bagajele

scris de Doru Dragomir
16 afisari

Pe culoarele serviciilor secrete din România e mare agitaţie în această perioadă. Se pare că aceste sărbători de iarnă vor fi ultimele pe care mulţi şefi din SRI, SIE, STS şi  SPP le vor prinde în funcţie.

schimbari in serviciile de informatiiDupă instalarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis va urma un val de schimări în primul eşalon în toate serviciile de informaţii din România.

Printre cei vizaţi se numără actualul director interimar de la SIE, generalul Silviu Predoiu, şi adjunctul directorului SIE, generalul Vasilică Sarcă. Şi generalul Lucian Pahonţu, directorul SPP,  împreună cu prim-adjunctul său, generalul maior Gabriel Creţu, precum şi adjunctul directorului, general locotenent Alexandru Burian, au fost puşi pe lista schimbărilor.

La STS, situaţia este mult mai clară: generalul Marcel Opriş va fi printre primii şefi din serviciile de informaţii care va fi schimbat împreună cu cei doi adjuncţi. Bagajele şi le va face şi Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al STS.

La SRI, în afară de George Maior se clatină foarte tare scaunul generalului locotenent Florian Coldea.

În momentul în care se va schimba şi guvernul, iar puterea va fi preluată de PNL vor urma schimbări şi în serviciile secrete departamentale. Cel mai important post va fi cel de la DGIA. În această situaţie generalul Marian Hăpău  fiind deja avut în vedere pentru înlocuirea din funcţie.

În momentul de faţă,  liberalii nu au încă o nominalizare pentru conducerea Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii de la CSAT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult