Acasa Zvonul Zilei SIE a preluat MApN ?

SIE a preluat MApN ?

scris de Ion Petrescu
12 afisari

Dacă am scris întrebarea de mai sus înseamnă că am luat decizia de a îmi exercita dreptul la liberă informaţie, al fiecărui cetăţean din România unde, cel puţin, până la proba contrarie, şeful statului nu este, ca alţii, cu simpatii pro-Putin.

S-ar putea să fiu dezinformat. Cu bună ştiinţă. Sau informat cu temei, cu amărăciunea tipică celor ce au văzut militarul Armatei României ca pe un om vertical. Capabil să se desprindă de trădători. De neam. De jurământ militar. De convingeri privind viitorul.

De aceea întreb, ca simplu contribuabil, dacă este adevărat că noul ministru al armatei – din care, culmea… a şi făcut parte – aduce la… Ministerul Apărării Naţionalenu Liberale, echipa ofiţerului acoperit, din epoca Nicolae Ceauşescu, devenit succesorul ex-premierului Ungureanu?

Dacă nu este aşa, îmi cer apriori scuze – am tăria să o fac. Dar dacă un singur om revine, din gealaţii bunicuţului de la SIE, într-un post cheie, la MApN, DGIA poate deja privi, înapoi, cu nostalgie, la perioada generalului Radici

Iar mârâiala din armata umilită va răbufni. Se aude asta la Cotroceni?

8 comentarii

digital 09-05-2012 - 19:12

d-le Petrescu,ar fi corect și deontologic să exprimi ceea ce susții,cu argumente și informații clare!
în caz contrar articolașul matale este pur și simplu altceva decât trebuie,iar la prea multe lucruri bune,să nu te aștepți!
părerea mea!

ROBERT HORVATH CINEAST SUA 10-05-2012 - 02:49

S.O.S !!! PRELUAREA DE CATRE SECURITATE ( S.I.E ) A ARMATEI ROMANE !!!
Doc american……..

RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE

Se observa deasemenea la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva.
In cazul unor manifestatii de amploare ………. armata va trece de partea cetatenilor !
Noul Guvern a trecut la un atac frontal

SOS !
SERVICIUL EXTERN PREIA CONDUCEREA ARMATEI ROMANE !

TENSIUNEINTRE ARMATA SI SERVICIILE SECRETE

Se observa la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice.
. Rivalitatea institutionala devine exploziva. …………………………… In armata romana functioneaza sute de celule secrete care se pregatesc de revolta. S-a pus pe picioare un program politic de actiune. I
In manifestul politic al ofiterilor se spune :
“Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului roman. Actiunea este coordonata de clasa politica romaneasca. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare? Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe cand clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramanea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decat cele politicianiste: punerea mainii pe putere……..
GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNE
Militarilor sa li se acorde drepturile constitutionale ce se cuvin fiecarui cetatean roman:
– dreptul de a face politica si dreptul de a fi ales;
– dreptul de a desfasura activitati economice;
– dreptul de a lucra doar 8 ore;
– dreptul de asociere, crearea de sindicate care sa aduca in dezbatere si aprobare: desfintarea de unitati militare, dislocarea acestora, organizarea sau nu a aplicatiilor, participarea sau nu a unitatii in teatrele de operatii la misiuni.
– infiintarea de organizatii de partid (a oricarui partid) in fiecare unitate pentru coordonarea de buna calitate a muncii si vietii in unitatile militare.

Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolta este la doi pasi !

digital 10-05-2012 - 13:04

hou!!!măăi robi,avântatule…d-l Petrescu vrea să spună ceva,dar ori nu știe ce ori nu știe cum..
ar fi bine să ne lămurească,chiar dumnealui,răbdare oață!până la urmă o va face,ori dânsul ori printr-o metodă mult mai ”academică”….
iar ”manifesturile” tale mă robbi,sunt destul de ”excitante” pentru o perioadă confuză și preelectorală,așa că nu mai fi naiv și nici propagandist…Armata trebuie să fie și să rămână acolo unde-i e locul!!!!

Pacala 10-05-2012 - 10:36

Ce-ai vrut sa spui, dom’le, ca nu se intelege mai nimic. Ma rog, sa inteleg cumva ca musai trebuie sa zici ca Putin e prost, chiar daca nu e, ca musai sa ne avem rau cu Federatia Rusa? Pe ce lume traiesti? Spionii nostri de astazi, de la SIE, SRI etc., nu sunt ai nostri si ar trebui platiti de aia care ii folosesc: CIA, MOSSAD etc.!

Pacala 10-05-2012 - 10:38

Si nici cu armata asta de mercenari nu mi-e rusine, ca nu este a Romaniei, ci a NATO!

Tepes 11-05-2012 - 00:54

Pacala, tin sa te contrazic. Armata asta a fost, este si va fi a Romaniei, atata timp cat ea va fi lasata sa-si faca treaba. Daca armata asta actioneaza si in cadrul unei coalitii gen NATO este pentru ca tu (sau parintii tai daca erai prea mic la acea vreme) ai votat ca Romania sa adere la aceasta Coalitie.
Si inca ceva: citeste in dex ce reprezinta cuvantul mercenar si nu il confunda cu militarul care pleaca intr-o misiune ordonata (de ceva vreme obligatoriu conform legii) de CSAT.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult