Acasa Zvonul Zilei SPP a cumpărat un Mercedes de peste 100.000 de euro pentru Iohannis

SPP a cumpărat un Mercedes de peste 100.000 de euro pentru Iohannis

scris de Z.V.
20 afisari

Mercedes-Benz România, reprezen­tanţa locală a grupului Daimler, va livra luna aceasta o limuzină S-Klasse preşedintelui României, Klaus Iohannis. Potrivit surselor Ziua Veche, pretul limuzinei de lux este de peste 100.000 de euro. Culmea este că SPP nu a avut în vedere dotarea limuzinei cu sisteme speciale de protecţie, avnad în vedere faptul că va fi folosită de şeful statului, iar riscurile de securitate în Europa de Est au crescut în ultimul timp.

mercedes iohannisÎn luna martie, SPP a publicat un caiet de sarcini pentru achiziționarea unui automobil de lux destinat trasportului preşedintelui. Licitaţia a fost câştigată de Mercedes-Benz România, reprezen­tanţa locală a grupului Daimler.  Limuzina este o variantă modificată a modelului S-Klasse.

Printre caracteristicile cerute în caietul de sarcini se număra următoarele opțiuni: „scaune spate încălzite, ventilate cu funcţie masaj”, „tablou de bord cu finisare în piele”, „volan multifuncţional îmbrăcat în piele cu inserție de lemn fin”. Limuzina va fi livrată direct de importator, iar aceasta ar fi o versiune modificată a S-Klasse,

Mode­lul livrat va fi un S500 4Matic cu ampatament alungit, al cărui preţ standard este de 121.000 de euro cu TVA.

Alături de Mercedes-Benz, la licitaţie au mai participat un dealer Audi, cu limuzina A8, şi unul BMW, ce a candidat cu Seria 7. Contactaţi de ZF, nici SPP şi nici Administraţia Prezidenţială nu au oferit niciun comentariu pe acest subiect.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult