Acasa Zvonul Zilei Toni Greblă, numit prefectul Bucureștiului

Toni Greblă, numit prefectul Bucureștiului

scris de D.S.S.
1.013 Afisari

Fostul judecător al Curții Constituționale (CCR) și fost secretar general al guvernului Dăncilă a fost numit miercuri, 2 mai 2022, în funcția de prefect al Capitalei, au transmis pentru Ziua Veche surse guvernamentale.

În prezent, Toni Greblă este președintele secției de drept privat din Consiliul Legislativ. Anterior, coaliția a stabilit că PSD este partidul care va da prefectul Capitalei, în timp ce PNL va da prefectul Clujului. Inițial, printre cei vizați de social-democrați pentru această funcție era și Alexandru Hazem Kansou, un apropiat al fostului primar al Capitalei Gabriela Firea și fost consilier PNL.

Toni Greblă a fost senator PSD în perioada 2012-2013, după care a ocupat funcția de judecător la CCR între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului Dăncilă între 2018 și 2019.

DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator şi judecător la CCR a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. În 2019 însă, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat definitiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult