Acasa Zvonul Zilei Vine Moldoveanu la SIE ?

Vine Moldoveanu la SIE ?

scris de Doru Dragomir
70 afisari

Plecarea lui Răzvan Mihai Ungureanu din fruntea Serviciului de Informaţii Externe a deschis bursa zvonurilor privind persoana pe care Traian Băsescu o va desemna în funcţia de director al SIE.

Vine Daniel Andrei Moldoveanu la SIE ?

Pentru moment, conducerea este asigurată de generalul Silviu Predoiu, secondat de generalul locotenent Vasilică Sarcă, celelalt adjunct al directorului SIE. Chiar dacă unele surse ne-au precizat că Traian Băsescu ar putea alege un politician din PSD pentru a respecta tradiţia inaugurată chiar de el în momentul aducerii lui George Maior în fruntea Serviciului Român de Informaţii, acest scenariu nu are şanse mari de izbândă deoarece PSD  ar putea refuza această favoare pentru a nu tulbura şi mai mult apele în cadrul USL. Prin urmare, şeful statului se pare că va alege o persoană care are deja tangenţă cu lumea serviciilor secrete. Prin urmare, este posibil ca în perioada imediat următoare, Traian Băsescu să anunţe că noul director al Serviciului de Informaţii Externe este Daniel Andrei Moldoveanu. Chiar dacă unii politicieni susţin că acesta nu are cum să ajungă în fruntea SIE din cauza grevei parlamentare, studiind legea de funcţionare a SIE am constatat că nu este nevoie de audierea acestuia în comisia de specialitate şi nici votul Parlamentului României

Potrivit Legii nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea Preşedintelui României.

Cine este Moldoveanu?

Daniel Andrei Moldoveanu s-a născut la data de 8 septembrie 1965 în oraşul Constanţa. A absolvit în anul 1990 cursurile Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, obţinând diploma de inginer TCM. A urmat apoi cursuri de Master în Ştiinţe în ingineria mecanică.

Între anii 1994-1995 a urmat cursuri de Master of Business Administration (MBA), în cadrul programului de pregătire pentru conducerea Centrului Internaţional de Conducere BRDO de la Ljubliana (Slovenia), cursuri care au fost predate de profesori din Elveţia, Franţa, SUA, Canada, Germania şi Slovenia.

Din anul 2000, Daniel Moldoveanu s-a lansat în afaceri şi, în doi ani, a înfiinţat cel puţin cinci societăţi comerciale cu obiecte de activitate în domenii precum turism (AS Travel), telecomunicaţii (Total Systems Communications SRL), comerţ cu ridicata al produselor chimice (Petrototal SRL), dar şi al echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire (Total Systems SRL), consultanţă pentru afaceri şi management (WGF Consulting Group SRL) etc.

Între anii 2002 – 2005, a lucrat pe postul de consilier parlamentar la Camera Deputaţilor. În acest timp, în perioada 2002-2003, a urmat cursuri de Master NATO de pregătire pentru conducere, programul de pregătire pentru conducere al Centrului Regional NATO Bucureşti, prima promoţie.

A candidat pentru postul de deputat de Giurgiu din partea PD la alegerile parlamentare din anul 2004, iar după ce a pierdut alegerile, Moldoveanu a fost numit consilier la Comisia parlamentară pentru control al activităţii Serviciului de Informaţii Externe, condusă de către deputatul Romeo Raicu. El a fost unul din specialiştii care au muncit, în cadrul comisiei conduse de consilierul prezidenţial Claudiu Săftoiu, la realizarea proiectului privind înfiinţarea Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Din 7 decembrie 2005, deţine funcţia de consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii.

8 comentarii

Gabriel 24-02-2012 - 18:34

Statul roman a tradat, ca in oricare colonie este partas la executarea poporului, fiind “oamenii de substanta ” ai capitalistilor, autohtoni dar in special globalisti. ESTE LEGITIMA TRECEREA LA LUPTA DE REZISTENTA ! Sunt decizii destule ale justitiei ca baza legala pentru satisfacerea legilor si obiceiurilor razboiului ( DIU) si pentru ONU !

neacsum 24-02-2012 - 20:04

Si uite asa , dupa baciul Ungurean , vine cel Moldovan .. il asteptam si pe cel vrancean , dupa alegeri .Morala: respectand traditia , in Romania, ciobanii conduc serviciile secrete.

Ciu Huhu 24-02-2012 - 21:16

Baciul Ungurean u e evreu, nu cumva si baciul Moldovean e tot evreu?

H2SO4 25-02-2012 - 09:57

…so whats your ugLy point ?

neacsum 25-02-2012 - 10:40

Pai problema este ca daca ar fi asa, concluzia este ca evreii sunt neam de ciobani.

Si evreii sunt romani 25-02-2012 - 11:01

Felicitari pentru concluzie,ai dovedit un grad inalt de inteligenta.Peste medie

neacsum 25-02-2012 - 15:39

Si evreii sunt oameni. Unii dintre ei, cetateni romani. Cat de romani sunt unii cetateni romani numai Dumnezeu stie. Comentariul meu era o butada, sau un joc de cuvinte . Credeam ca a fost inteles. Bineinteles ca evreii nu sunt ciobani, toata lumea stie ca Moise a fost bancher. Bineinteles ca marele exod a fost primul maraton al omenirii, si uite asa putem rescrie istoria , dar lasand gluma la o parte, credeam ca sunteti destul de inteligent ca sa intelegeti la care ciobani m-am referit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult