Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Rețineri în cazul reportajului Sky News

UPDATE – Rețineri în cazul reportajului Sky News

scris de A.P.
80 Afisari

UPDATE – Trei bărbaţi cercetaţi în dosarul legat de reportajul realizat de postul tv britanic Sky News au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, urmând să fie duşi vineri în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, anunţă DIICOT.

Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla şi Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare, au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, vineri urmând să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE – Doi dintre cei trei bărbaţi cercetaţi în dosarul legat de reportajul realizat de postul tv britanic Sky News au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, urmând să fie duşi vineri în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Pantics Levente şi Pantics Szaba Atilla au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, vineri urmând să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. O a treia persoană, Szanto Aurelian Mihai, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare, este încă la audieri la ora transmiterii ştirii.

Atilla Szaba Pantics, unul dintre bărbații care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News, a fost reținut joi de procurorii DIICOT.

Attilla Szaba PanticsTrei dintre bărbații care apar în reportajul realizat de Sky News, Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics și Atilla Szaba Pantics, au fost chemați joi la DIICOT, unde li s-a adus la cunoștință că sunt urmăriți penal pentru complicitate la infracțiunea de comunicare de informații false, constituirea de grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ulterior, procurorii au decis să-l rețină pe Attilla Szaba Pantics pentru 24 de ore, anunțul fiind făcut de avocatul acestuia, Marcel Vrabie.

„Au fost reaudiați toți inculpații, iar față de clientul meu, Pantics Atilla Szaba, s-a luat măsura reținerii, urmând ca mâine dimineață să se decidă dacă se va sesiza și instanța de judecată. Deocamdată, e singurul reținut din acest dosar, dar bănuiesc că și ceilalți vor fi reținuți. Sunt trei acuzații: constituire de grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false”, a spus avocatul la ieșirea din sediul DIICOT.

Ceilalți doi bărbați sunt audiați în continuare la DIICOT.

Tot joi, surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News.

De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzație, respectiv infracțiuni contra securității naționale prin comunicarea de informații false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

Articolul 404 prevede următoarele: „Comunicarea de informații false. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri șapte percheziții în locații din Târgu Mureș și Bistrița-Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News.

Din primele cercetări rezultă că armele erau deținute legal pentru vânătoare și aparțineau unuia dintre bărbații mascați. Reportajul a fost „aranjat” de jurnaliștii britanici, care le-au indicat presupușilor traficanți ce să spună la filmare, în schimbul a aproximativ 2.000 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult