Acasa Revista Presei Revista presei. De ce ține Dragnea cu dinții de revoluția fiscală

Revista presei. De ce ține Dragnea cu dinții de revoluția fiscală

scris de Z.V.
239 Afisari

Cum se sparge în capul PSD minciuna cu care a câștigat alegerile, Klaus Iohannis susține că este păcat să plătească comunitățile locale „țopăielile” fiscal-bugetare, precum și Tăriceanu dezvăluie modul prin care operează statul paralel, dar și PNL îi cere demisia lui Ionuț Mișa sunt printre principalele subiecte ale zilei de 7 noiembrie.

Majorările salariale. Cum se sparge în capul PSD minciuna cu care a câștigat alegerile. Culise: De ce ține Dragnea cu dinții de ‘revoluția fiscală’. În campania electorală de anul trecut, PSD le-a promis bugetarilor majorarea salariilor cu 25%. Un an mai târziu, Liviu Dragnea și Mihai Tudose nu știu pe unde să scoată cămașa, căci oricum nu au bani să mărească lefurile, potrivit Adevărul.

Iohannis: Este păcat să plătească comunitățile locale țopăielile fiscal-bugetare. Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că îngrijorările primarilor privind scăderea veniturilor la buget, în urma modificărilor fiscale, sunt îndreptățite, adăugând că este păcat ca ele să plătească pentru țopăielile fiscal-bugetare ale guvernării PSD-ALDE, relatează Cotidianul.

Tăriceanu a răbufnit: Îi prezint președintelui Iohannis statul paralel. Primul nume pronunțat de șeful Senatului. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi transmite un mesaj președintelui Klaus Iohannis prin care susține că dezvăluie modul prin care operează statul paralel, precizează Evenimentul Zilei.

Primul lider PSD care contestă ‘revoluția fiscală’ promisă de partid. Firea: ‘Va fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile’. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că modificările aduse Codului Fiscal ar reprezenta „o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile” deoarece vor fi mai puțini bani la buget pentru investiții. Edilul a precizat că premierul a invitat-o marți la o întâlnire la Guvern, notează Gândul.

Guvernul se pregătește să adopte proiectul de Cod Administrativ/ Procurorii nu vor mai putea verifică ‘necesitatea și oportunitatea’ emiterii actelor administrative emise de miniștri, adică inclusiv hotărârile de guvern. Codul Administrativ anunțat în vară de fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a intrat pe circuitul avizării, urmând să fie adoptat că proiect de lege în Guvern în perioada următoare, au declarat pentru HotNews.rosurse politice.

Băsescu lui Tudose: Să opriți modificarea Codului fiscal, altfel vă asumați împingerea țării într-un dezastru. Senatorul Traian Băsescu, președinte al PMP, îi solicită premierului Mihai Tudose să oprească modificarea Codului fiscal, el susținând că altfel prim-ministrul își va asuma împingerea țării și a populației „într-un dezastru”, scrieJurnalul.ro.

Tudose, despre Codul fiscal: Există posibilitatea să nu se discute miercuri în Guvern. ‘Revoluția fiscală’ se amână din nou, după ce premierul Mihai Tudose a anunțat că ședința de guvern, în care era așteptată adoptarea noului cod Fiscal, nu se ține nici azi. Incertitudinile în jurul modificărilor propuse de executiv în această privință cresc, informează Rfi.ro.

Exclusiv. Ce acuzații i se aduc ministrului Energiei, Toma Petcu, în moțiunea pe care PNL o va depune împotriva sa. Partidul Național Liberal va depune mâine o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, pe care îl acuză de ‘degradarea accentuată a sectorului energetic românesc’. Surse din domeniu au prezentat pentru ‘România liberă’ care sunt principalele puncte din moțiunea intitulată ‘România în Beznă! PSD fură curent!!’.

PNL îi cere demisia lui Mișa: ‘Un pas necesar pentru ca România să revină pe drumul cel bun’. Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, consideră că eliberarea din funcție a ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa, reprezintă „un pas necesar” pentru ca România să revină pe drumul cel bun al creșterii economice sustenabile, bazate pe investiții, nu pe consum, titrează Stiripesurse.ro.

Iordache: Ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile. Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, luni, că oamenii care au protestat duminică seară nu știu ce scrie în proiectele de modificare a Legilor Justiției. Iordache a susținut că „ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile”, potrivit Ziare.com.

Salariile s-au dublat, iar prețul apartamentelor e ca în 2006: se poate cumpăra o garsonieră cu salariul pe cinci ani. Prețurile apartamentelor din București, dar și din marile orașe din țară au continuat să se aprecieze și în acest an. În Capitală, prețurile apartamentelor cu două și trei camere au ajuns, și chiar au depășit, în multe cartiere, nivelul înregistrat în 2006. În tot acest timp, salariul mediu a crescut de la 325 de euro, la 660 de euro. Astăzi, o garsonieră se poate cumpăra cu salariul pe cinci ani, publică Economica.net.

Ce ar putea propune guvernul în locul pachetului fiscal: impozit și contribuții sociale zero pentru salariile sub 2.000 de lei, pentru a reduce costurile angajatorilor. Este foarte probabil ca în fața protestelor sindicatelor și a patronatelor guvernul să dea înapoi și să retragă propunerea de mutarea a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, relatează Ziarul Financiar.

Exclusiv. Eugen Teodorovici, sfat către Tudose: Să adopte măsurile fiscale prin proiect de lege, nu Ordonanță și să le trimită în Parlament. Președintele comisiei de buget-finanțe din Senat a declarat pentru Libertatea că, prin adoptarea măsurilor controversate și respinse de către sindicate și patronate, aceste măsuri pot fi modificate în urma dezbaterii parlamentare, pentru a se ajunge la varianta cea mai bună.

Ionuț Popa dă de pământ cu jucătorii săi după remiza de la Ploiești cu Juventus: „Îi calc în picioare în aceste două săptămâni, sunt tâmpiți!” Antrenorul celor de la ACS Poli Timișoara, Iounț Popa, e supărat pe jucătorii săi după 1-1 cu Juventus, la Ploiești. Tehnicianul bănățenilor se răzbună pe jucători, cărora le promite un program de pregătire spartan, notează Gsp.ro.

Exclusiv. Un fotbalist cere ajutor să plece de la FCSB: ‘Ne-a sunat’.(…) Patronul formației FC Botoșani, Valeriu Iftime a mărturisit pentru Fanatik.ro că o să încerce să discute în următoarele zile cu Gigi Becali pentru a rezolva împrumutul în această iarnă a lui Golofca la echipa moldovenilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult