Acasa Revista Presei Revista presei. Guvernul își face harakiri!

Revista presei. Guvernul își face harakiri!

scris de Z.V.
122 Afisari

O declarație a senatorului PSD Șerban Nicolae despre companiile multinaționale de la noi din țară, publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de urgență privind modificarea Codului fiscal, precum și reținerea de către DNA a lui Ninel Cercel, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru șantaj, dar și inaugurarea noului stadion ”Ion Oblemenco” din Craiova sunt printre principalele subiecte ale zilei de 11 noiembrie.

Guvernul își face harakiri! Surpriză totală în lista cu cei mai mari datornici către stat. Scandalul din jurul firmelor care sunt pe lista celor mai mari datornici către stat ia o întorsătură nefavorabilă Guvernului condus de Tudose. Și asta pentru că lista cu cei mai mari datornici este condusă chiar de firmele controlate de stat, conform Evenimentului Zilei.

Șerban Nicolae, atac la multinaționale: România e victima unui jaf al gulerelor albe. Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, vineri, că România este „victima unui jaf al gulerelor albe’, mesajul fiind adresat multinaționalelor care nu țin cont de „legislația românească sau de acțiunea guvernamentală’. „Mă surprinde faptul că nimeni nu se indignează pentru faptul că băncile din România, companii multinaționale, raportează pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au niște sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri în stațiuni dintre cele mai căutate din România, dar merg în continuare pe profit zero sau pe pierdere’, a declarat senatorul PSD, potrivit Adevărul.

Inflație de comisii cu rezultate zero. Noua legislatură nu doar că a împrumutat din atitudinea politicienilor cu ștate vechi meteahna de a se face că muncesc, doar pentru ochii lumii, ci șine să-și „perfecționeze’ această strategie. Ca să pară cât mai aplicați, deși au un program de doar două zile de lucru în fiecare săptămână, deputații s-au pus pe născocit comisii parlamentare de anchetă, asumându-și rolul Procuraturii. Ba chiar solicită sporirea propriilor prerogative, însușindu-și unele atribuții ale Procuraturii, scrie Cotidianul.

Guvernul estimează o creștere economică record în 2017 și pregătește a doua rectificare bugetară. Ministerele care primesc bani în plus și de unde se taie. Guvernul pregătește o a doua rectificare bugetară care se bazează pe o creștere economică estimată de 6,1%, respectiv un PIB de 842 de miliarde față de 815 miliarde avut în vedere inițial, potrivit datelor Ministerului de Finanțe. „Rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării unei creșteri economice de 6,1% față de 5,2% cât se estima la elaborarea legii bugetului de stat’, arată Finanțele, potrivit Gândul.

Ordonanța de modificare a Codului Fiscal, publicată în Monitorul Oficial. Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, adoptată miercuri de Guvernul Mihai Tudose, a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial. Guvernul a aprobat miercuri modificarea Codului fiscal, măsurile fiind contestate atât de sindicate, cât și de patronate, transmite Hotnews.ro.

Liviu Dragnea, chemat vineri la DNA. De ce nu s-a dus. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat de procurori la DNA, potrivit unor surse. Liderul PSD ar fi fost citat pentru vineri, însă a anunțat că nu poate merge pentru că nu ar fi în țară și le-a cerut procurorilor să amâne această întâlnire, conform acelorați surse. Alte informații, venite tot pe surse, arată însă că șeful Camerei Deputaților ar fi fost citat pentru luni la DNA, informează Jurnalul Național.

UNJR: Dacă legile justiției vor afecta independența sistemului, vom cere CSM să sesizeze CCR. Avizul negativ al CSM asupra propunerilor parlamentare de modificare a legilor justiției era de așteptat, spune președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan. Ea speră că Parlamentul va face corecțiile necesare în legea finală. Dana Gîrbovan comentează votul de joi din CSM: „Cred că era oarecum de așteptat, pentru că vine după un aviz deja negativ pe proiectul anterior susținut la acea dată de ministrul Justiției, însă în același timp, cred că este important să avem în vedere că necesitatea modificării legilor justiției este recunoscută și de sistemul judiciar și de CSM’, potrivit Rfi.ro.

Abuzul în serviciu, în România și în lume. Uniunii Naționale a Judecătorilor din România le-a trimis parlamentarilor un studiu comparativ. Pentru că săptămâna viitoare va fi dezbătută modificarea legislativă privind încadrarea abuzului în serviciu, Uniunea Națională a Judecătorilor din România a propus legiuitorilor o altă variantă și a trimis, în acest sens, un „Studiu comparat privind reglementarea abuzului in serviciu/de putere/autoritate in tari europene’, anunță România Liberă.

Un membru al Guvernului Mihai Tudose a fost reținut de DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 noiembrie 2017, a inculpatului Cercel Ninel, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj, anunță Stiripesurse.ro.

Oamenii de afaceri îi cer respect premierului: Noi producem bunăstare. Cine va răspunde pentru oportunitățile și investitorii pierduți? Coaliția pentru Dezvoltarea României, în care sunt reunite peste 2.000 de companii care generează anual afaceri de peste 50 de miliarde de euro, îi transmite premierului Mihai Tudose că acuzele nefondate pe care le aduce mediului de afaceri sunt false și dăunătoare societății românești, întrebându-l cine va răspunde în cazul în care România va pierde oportunități și investitori din cauza măsurilor fiscale adoptate miercuri. „Anul 2018 va fi un an greu pentru România, pentru politicieni, cetățeni și companii, deopotrivă. Am luat notă de faptul că Guvernul a adoptat în regim de urgență actul normativ care schimbă Codul Fiscal, cu aplicare efectivă peste 7 săptămâni”, se arată în debutul scrisorii deschise adresate premierului Tudose de Coaliția pentru Dezvoltarea României, scrisoare publicată pe site-ul Fundației Romanian Business Leaders, potrivit Ziare.com.

După criza vaccinurilor și cea a imunoglobulinei, o nouă criză lovește România: cea a anestezicelor folosite în medicina dentară. O nouă undă de șoc zguduie sistemul medical românesc. După criza vaccinurilor și cea a imunoglobulinei, medicii și pacienții din România se confruntă cu o nouă criză: cea a anestezicelor folosite în medicina dentară. Specialiștii atrag atenția că, în lipsa substanțelor care fac posibile extracțiile, în cazuri severe se poate ajunge chiar la deces. Între timp, autoritățile nu au comunicat ce măsuri iau pentru rezolvarea situației, iar unele cabinete medicale private profită de criză pentru a da asigurări că ele au anestezic și își așteaptă clienții. E drept, cu prețuri mai mari, notează Libertatea.

Lovitură în Afacerea Rompetrol. Tudose vrea să oprească memorandumul cu kazahii și cere o datorie convertită deja de Năstase și anulată de Ponta. Lovitură de teatru în Afacerea Rompetrol. Guvernul Tudose anunță că nu va mai prelungi, pentru a 16 oară, memorandumul convenit în 2013 de România cu proprietarii kazahi ai Rompetrol, care nu a fost operaționalizat nici până acum. Cere din nou plata datoriei istorice a grupului petrolier către bugetul de stat, de 600 de milioane de dolari, convertită în obligațiuni acum 14 ani, apoi parțial plătită și parțial convertită în acțiuni și apoi anulată prin acest memorandum, scrie Economica.net.

Schimbarea la față a comerțului modern din România în cele două decenii de prezență: de la magazine mari de weekend la rețele multiformat. Comerțul modern din România numără astăzi peste 2.000 de magazine sub mai multe branduri și formate. Cele mai multe rețele au intrat pe piață cu un anumit format de magazine, iar apoi și-au diversificat portofoliul, potrivit Ziarului Financiar.

Stadionul e senzațional! Gazonul, nu prea! Oltenii au inaugurat noul stadion Ion Oblemenco printr-un spectacol de gală. Au fost jocuri de artificii, lumini, și un concert în care piesa de rezistență a fost „Oltenia, eterna terra nova”, cântecul lui Adrian Păunescu, cântat de fiul acestuia, Andrei, relatează Fanatik.ro.

„Avem decar 6-7 ani de-acum încolo!”. Problema tricoului cu numărul 10, rezolvată pentru Euro 2020. Grozav, 27 ani, s-a reîncărcat la națională și, după „dubla’ cu Turcia, oferă speranțe că problema tricoului cu numărul 10 a fost, în fine, rezolvată, măcar pentru campania de calificare la Euro 2020. După ieșirea din scenă a lui Mutu la echipa națională, tricoul cu numărul 10 a devenit o povară insuportabilă pentru fotbaliștii reprezentativei, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult