Acasa Revista Presei Revista presei. Tudose aruncă bomba!

Revista presei. Tudose aruncă bomba!

scris de Z.V.
253 Afisari

Liviu Dragnea susține că Iohannis a pus „sistemul” pe el, premierul Tudose se delimitează în premieră de „statul paralel” invocat de Dragnea, precum și USR pune tunurile pe Tudorel Toader, dar și Becali a ieșit la atac după eșecul cu Viktoria Plzen sunt printre principalele subiecte ale zilei de 24 noiembrie.

Tudose aruncă bomba! Războiul politic devine mai dur ca niciodată. Băsescu, elementul surpriză! Premierul Mihai Tudose a vorbit despre mișcările de stradă, despre moțiunea de cenzură care a picat astăzi, despre pensii și salarii, dar și despre apele tulburi din politică, scrie Evenimentul Zilei.

Dragnea: Iohannis a pus sistemul pe mine și îmi cere demisia. Asta e plăcerea lui. Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că problemele sale penale survin din faptul că președintele Klaus Iohannis ‘a pus o parte din sistem pe el’. Ieri, șeful statului i-a cerut demisia lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, întrucât, din postura de al treilea om în stat, face România de râs în străinătate cu problemele sale penale, potrivitAdevărul.

USR pune tunurile pe Tudorel Toader. USR a cerut, joi, demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, motivând că a fost avocatul lui Liviu Dragnea și al lui Călin Popescu-Tăriceanu la dezbaterea sesizării în dosarul Belina, care a avut loc la CCR, relatează Cotidianul.

Pensiile pe care Băsescu le vrea desființate. Planul fostului președinte pentru a fi evitată ‘situația dificilă’ către care PSD îndreaptă România. Traian Băsescu a declarat joi, în plenul reunit unde se dezbătea moțiunea de cenzură, că trebuie luate măsuri urgente, printre care suspendarea tichetelor de vacanță, a split TVA și desființarea pensiilor speciale, pentru că altfel programul Dragnea—Vâlcov va duce țara în situație dificilă, precizează Gândul.

Premierul Tudose se delimitează în premieră de „statul paralel” invocat de Liviu Dragnea: „Nu înțeleg conceptul, sincer / Eu îmi văd de Guvern”. Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat joi, la finalul dezbaterilor asupra moțiunii de cenzură, că nu înțelege conceptul de stat paralel și că el își vede de Guvern și de statul de care trebuie să se ocupe, notează Hotnews.ro.

Comisia privind legile Justiției restrânge prerogativele lui Klaus Iohannis. Comisia specială parlamentară privind legile Justiției a decis joi ca președintele României să nu mai poată refuza numirea judecătorilor și procurorilor, informează Jurnalul.ro.

Politologul Andrei Țăranu: Moțiunea de cenzură a fost redactată pe un ton extrem de bășcălios. Opoziția parlamentară nu va putea deveni o alternativă serioasă la actuala Putere, dacă nu va adopta un discurs credibil. Iată ce declară la RFI politologul Andrei Țăranu, care comentează eșecul moțiunii de cenzură.

Ipocrizie marca PSD-ALDE: Politicienii plâng de mila deținuților, dar subfinanțează penitenciarele. Peste 137 de milioane de lei au fost tăiate de către Guvern din bugetul penitenciarelor în 2017, bani suficienți pentru construirea unei noi închisori sau pentru recondiționarea și modernizarea a 9.000 de locuri de detenție, titreazăRomânia Liberă.

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL: ‘Guvernul Paralel și Ilegitim a declarat război românilor și economiei românești’. Prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, a declarat, astăzi, cu prilejul dezbaterii moțiunii de cenzură, că PSD a inventat un ‘dușman fără chip, un balaur despre care spuneți că nu lasă Guvernul să-și vadă de treabă, și anume statul Paralel, numit pleonastic și Ilegitim. Orice prostie a guvernanților pare justificabilă’, relatează Stiripesurse.ro.

Kovesi: Doar pentru abuz în serviciu, DNA a pus sechestru pe 263 de milioane de euro într-un an. Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat joi că prejudiciul identificat de DNA în 2016, reprezentând sechestre, numai pentru faptele de abuz în serviciu, este de 263 de milioane de euro, scrie Ziare.com.

Primele gaze din zăcămintele uriașe din Marea Neagră românească vor merge la export. Transgaz a obținut acordul de mediu pentru a construi o conductă care se lege țărmul Mării Negre cu conducta de tranzit Isaccea Negru-Vodă, prin care gazele rusești ajung în sudul Europei, prin Ucraina. Astfel, consumatorii români nu vor avea acces la primele gaze din Marea Neagră, care vor fi extrase anul viitor de gigantul american Carlyle. Gazele vor merge fie spre sudul Europei fie spre Ucraina, publică Economica.net.

Ce spune premierul Mihai Tudose despre cursul euro/leu: BNR trebuia să intervină, dar nu a făcut-o. Prim-ministrul Mihai Tudose a reproșat Băncii Naționale a României că nu a intervenit pentru a stopa aprecierea euro în raport cu leul și că a permis băncilor să reducă nivelul minim al rezervelor, notează Ziarul Financiar.

Florian Bodog: România a semnat pentru prima dată un acord cu Eurotransplant pe termen nelimitat. România, acord cu Eurotransplant pe termen nelimitat. Ministrul Sănătății, Florian Bodog a anunțat că, în acest an, pentru prima dată în istoria instituției pe care o conduce, a fost semnat un acord cu Eurotransplant pe termen nelimitat, la începutul mandatului lui, semnând un acord pe trei luni care a fost reînnoit, potrivit Libertatea.

Becali a ieșit la atac după eșecul cu Viktoria Plzen: „El ne-a pierdut meciul! Parcă a uitat fotbalul”.(…) Gigi Becali a declarat că nu este supărat din cauza înfrângerii, dar i-a criticat dur pe Junior Morais, Golofca și Lucian Filip. Singurul jucător remarcat a fost portarul Andrei Vlad, 19 ani, titrează Gsp.ro.

Becali nu îl mai suportă pe Alibec: „Dacă ești nervos, în tribună!” Denis Alibec, trimis în tribune de Gigi Becali, după ce s-a certat cu Mihai Bălașa la Plzen. Declarație dură la adresa atacantului de la FCSB, relatează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult