Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea a reactivat teoria distrugerii PSD

Revista presei. Dragnea a reactivat teoria distrugerii PSD

scris de Z.V.
124 Afisari

Declarația Departamentului de Stat al SUA referitoare la modificarea legilor justiției, anunțul președintelui Comisiei pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, despre solicitarea demisiei lui Dumitru Dumbravă din funcția de secretar de general al instituției, precum și afirmațiile premierului Mihai Tudose despre OLAF, dar și posibila remaniere a ministrului Sănătății, Florian Bodog, sunt printre principalele subiecte ale zilei de 28 noiembrie.

Dragnea a reactivat teoria distrugerii PSD. Apariția dosarului „Belina’ în care procurorii DNA au pus sub acuzare doi miniștri PSD, precum și ancheta DNA la TelDrum, companie controlată de apropiați ai liderului PSD, au fost catalogate de Liviu Dragnea drept elemente dintr-o agendă ascunsă al cărui beneficiar ar fi președintele Klaus Iohannis. „PSD coagulează susținători suficient de mulți ca să rămână la 40%. Am avut aproape 47% la alegeri, se pare că stăm tot pe acolo. Suntem singurul partid social-democrat din Europa care mai are această pondere. Se zice că există un plan ca PSD să se ducă la 20%, ca să nu se facă o majoritate solidă și să fie o țară ușor de controlat’, a spus Dragnea, la România TV, pe 26 octombrie, scrie Evenimentul Zilei.

Departamentul de Stat al SUA: Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile legislative care afectează statul de drept și lupta anticorupție. Departamentul de Stat al SUA își exprimă îngrijorarea față de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislație care ar putea submina lupta anticorupție și ar putea afecta independența sistemului judiciar și îndeamnă Parlamentul să respingă propunerile care slăbesc statul de drept. „Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare modificări legislative care ar putea submina lupta anticorupție și ar putea slăbi independența justiției în România. Această legislație, care a fost inițial propusă de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani în construirea unor instituții juridice puternice protejate de interferențe politice’, scrie pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, într-o declarație aparținând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit Adevărul.

Claudiu Manda: vom cere demisia secretarului general al SRI. Președintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a spus luni că, cel mai probabil, va cere demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcția de secretar de general al SRI, după audierea acestuia. ‘Vom avea mâine ședință de comisie. O să discutăm aspectele spuse de domnul Dumbravă. Probabil că-i vom cere demisia, pentru că nu putem continua discuția cu domnul Dumbravă din funcția de secretar general al SRI’, a spus Manda, transmite Cotidianul.

Declarație-surpriză a lui Tudose despre instituția europeană de la care ar fi pornit problemele penale ale lui Dragnea. Premierul Mihai Tudose a precizat, luni, răspunzând unei întrebări, că el are încredere în Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), instituția europeană ale cărei investigații au stat la baza acuzațiilor formulate de DNA la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea. Întrebat dacă are încredere în OLAF, Tudose a răspuns: „Dumnezeule, asta chiar e o întrebare, nu?’. „Da, eu am încredere în OLAF’, a continuat Tudose, transmite Gândul.

Legile justiției, ziua a patra. Președintele nu mai poate refuza nici numirile procurorilor în funcțiile de judecător și invers. Un magistrat nu mai este suspendat din funcție automat când este trimis în judecată. Comisia specială parlamentară pentru elaborarea legilor justiției, prezidată de deputatul PSD Florin Iordache, a continuat luni pentru a patra zi discuțiile pentru prima lege din cele trei din pachet — Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. La propunerea CSM, comisia a votat că magistrații nu vor mai fi suspendați de drept din funcție atunci când sunt trimiși în judecată, decizia în acest sens fiind luată de către CSM. De asemenea, s-a votat, în aceeași linie cu zilele precedente, că președintele României nu mai poate refuza să numească judecători în funcții de procurori și procurori în funcții de judecători, relatează Hotnews.ro.

Victor Ponta atacă dur PSD: Haosul fiscal bugetar bate la ușă. Fostul premier Victor Ponta a criticat depunerea de către USR a 5.000 de amendamente la Ordonanța care prevede introducerea Split TVA, el arătând că în prezent, prevederile acesteia sunt în vigoare și o prelungire a dezbaterii în Parlament nu face decât să prelungească aplicarea ei. „Azi Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care devine obligatoriu Sistemul ‘TVA Split’ pentru TOATE firmele din Romania ESTE IN VIGOARE! Degeaba a reusit Eugen Teodorovici sa schimbe ceva foarte bun in Legea de aprobare a Ordonantei cand s-a discutat la Senat / pentru a se aplica aceste schimbari trebuie ca legea sa fie votata in forma noua si la Camera Deputatilor si sa fie promulgata de Presedinte ( plus publicata in Monitorul Oficial)/ altfel ramane in vigoare Ordonanta”, a scris Victor Ponta, luni, pe pagina sa de Facebook, informează Jurnalul Național.

Germania — negocieri dificile pentru un nou guvern. În Germania, președintele Frank-Walter Steinmeier are astăzi o întrevedere la care vor participa Angela Merkel și Martin Schulz în vederea formării unei noi coaliții guvernamentale. Germania este condusă acum de un cabinet interimar. Inițial, liderul social-democraților Martin Schulz afirmase că formațiunea sa politică va intra în opoziție, însă secretarul general al SPD a declarat că partidul a renunțat la opoziția față de ideea intrării la guvernare alături de creștin-democrații cancelarului Angela Merkel, conform Rfi.ro.

Parlamentarii care și-au angajat rudele, grațiați de PSD. Interdicțiile aplicate senatorilor și deputaților care și-au angajat rudele la Parlament urmează să fie anulate, dacă Legislativul va vota un proiect depus de Florin Iordache (PSD). Interdicțiile aplicate senatorilor și deputaților care și-au angajat rudele la Parlament urmează să fie anulate, dacă Legislativul va vota un proiect depus de Florin Iordache (PSD), anunță România Liberă.

Președintele executiv al PSD anunță primul ministru remaniat din Guvernul Tudose. I s-a găsit și înlocuitor. Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, într-o conferință de presă desfășurată la Giurgiu, că până în luna februarie a anului 2018 va fi remaniat ministrul Sănătății, Florian Bodog. El a spus și cine va fi noul ministru al Sănătății și a nominalizat-o pe Elena Dinu, deputat PSD. ‘Cred că până în februarie o să o vedeți pe doamna Elena Dinu la Ministerul Sănătății. Penutr anul viitor, pe primul loc să știți că va fi pentru noi Sănătatea, pentru asta, dacă avem infrastuctură’, a spus Niculae Bădălău, transmite Stiripesurse.ro.

UE va condiționa banii de respectarea statului de drept. Ce rol va avea Comisia de la Veneția și cum ar fi afectata România. Polonia riscă să piardă miliarde din fondurile europene în cazul în care va fi găsită vinovată de încălcarea regulilor statului de drept și va fi introdus un mecanism special, scrie presa poloneză. Dacă informațiile furnizate pe surse din rândul diplomației se vor adeveri, și România ar risca să fie vizată de Bruxelles, notează Ziare.com.

Profesorul Băraru face din elevi campioni la NASA. Au ajuns la Harvard și Cambridge. Ion Băraru, profesorul de fizică din Constanța, a luat până acum cu elevii săi peste 70 de premii la concursurile organizate anual de NASA. Nu stă la catedră, ci printre elevi. ‘Domn Trandafir’ modern are foști elevi care au ajuns la cele mai prestigioase universități din lume, Princeton, Harvard și Cambridge, scrie Libertatea.

Autostrada care trebuia deschisă azi se amână. Data recepției lotului 3 Sebeș — Turda este incertă. Lotul 3 al autostrăzii Sebeș — Turda este gata iar recepția ar fi trebuit să aibă loc marți, 28 noiembrie, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API), care au postat o filmare cu noua șosea. Purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri nu confirmă însă informația și spune că autostrada va fi deschisă abia când constructorul va termina cu adevărat lucrările, potrivit Economica.net.

Mesaj comun al consultanților fiscali: Păstrați cota unică!Consultanții fiscali afirmă că păstrarea cotei unice este cheia pentru menținerea României ca destinație de investiții, după readucerea în discuție de către prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a impozitării progresive. Informațiile vehiculate privind oportunitatea revenirii la impozitarea progresivă a veniturilor în România, în special după bulversarea adusă de revoluția fiscală lansată recent, stârnesc reacții adverse printre consultanții fiscali, care nu susțin un astfel de sistem și amintesc efectele pozitive pentru economie ale cotei unice introduse în 2005, conform Ziarului Financiar.

Mangia, ședință tare cu Rotaru! Variantă-șoc! CS Universitatea Craiova stă pe un butoi de pulbere după ultimele jocuri. Întâlnire de urgență între Devis Mangia și Mihai Rotaru. Pițurcă este și el implicat. CS Universitatea Craiova se află pe poziția a 3-a în clasamentul Ligii 1 Betano cu 36 de puncte, la doar 4 puncte, iar oltenii pot spera la posibilitatea de a se lupta pentru câștigarea titlului în sezonul 2017-2018, însă jocul echipei pregătite de Devis Mangia din ultima perioadă, dar și rezultatul meciului de la Botoșani, scor 1-0, în etapa a 19-a din Liga 1 Betano a dat naștere unui diferend între conducere și antrenorul din Italia, scrie Fanatik.ro.

Pată pe ultimii 50 de ani de istorie! FCSB a atins o contraperformanță care s-a mai văzut o singură dată. FCSB e în criză, iar eșecul de duminică, de la Giurgiu, aduce o contraperformanță majoră în istoria de 7 decenii a acestui club. A fost al 3-lea eșec la rând fără ca roș-albaștrii să marcheze: 0-1 la Iași, 0-2 la Plzen, 0-2 la Giurgiu. Este o serie cu care Steaua nu s-a întâlnit niciodată în ultimii 50 de ani, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult