Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea și Tăriceanu au tras cortina de fier între România și SUA

Revista presei. Dragnea și Tăriceanu au tras cortina de fier între România și SUA

scris de Z.V.
522 Afisari

Răspunsul transmis de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la mesajul Departamentului de Stat al SUA referitor la modificarea legilor justiției, solicitarea Comisiei SRI privind eliberarea lui Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al instituției, precum și audierea omului de afaceri Costel Cășuneanu într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și organizarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei care nu va mai permite desfășurarea unor proteste sunt printre principalele subiecte ale zilei de 29 noiembrie.

Dragnea și Tăriceanu au tras cortina de fier între România și SUA. De ce s-au supărat americanii. În numele întregului Parlament, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au bătut obrazul diplomației americane, după ce SUA au îndemnat ca în legile Justiției să nu fie incluse prevederi care afectează lupta împotriva corupției. PSD consideră că America a încălcat suveranitatea României. Opoziția consideră că PSD a călcat în picioare Justiția. Președintele Klaus Iohannis a tăcut, scrie Adevărul.

Șah la SRI. Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis, marți, cu 5 voturi pentru și 3 voturi împotrivă, să ceară SRI „analiza și decizia privind eliberarea din funcția de secretar general’ al Serviciului a generalului Dumitru Dumbravă. ‘Am abordat în cadrul comisiei posibilitatea de a solicita demisia domnului general Dumbravă din funcția de secretar general al SRI. A fost un vot, și cu votul de 5 la 3 am hotărât să adresăm SRI o adresă în care să solicităm analiza și decizia privind eliberarea din funcția de secretar general a domnului Dumbravă Dumitru, având în vedere lucrurile spuse de domnia sa în cadrul comisiei, lucruri spuse de petenți în cadrul comisiei, lucruri spuse în spațiul public ulterior audierii din comisie, considerând că este benefic atât pentru SRI, atât pentru domnul Dumbravă, inclusiv pentru comisie să lămurim toate aceste aspecte, dar cu domnul general Dumbravă nu în poziția de secretar general’, a declarat președintele Comsiei Claudiu Manda (PSD), marți, potrivit Cotidianul.

Dragnea e terminat! Liderul PSD se duce pe tobogan — sondaje. Președintele PSD, Liviu Dragnea, se îndreaptă cu viteză spre un nou record negativ în sondajele de opinie, după vârful de peste 40% înregistrat după câștigarea alegerilor parlamentare din iarna anului trecut. Sociologul Mirel Palada a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook că președintele PSD, Liviu Dragnea, a coborât în încrederea populației până la pragul de 12%, datele fiind cuprinse într-un sondaj de opinie SOCIOPOL, transmite Evenimentul Zilei.

„Singura soluție” găsită de liberali pentru a rezolva problema Legilor justiției: Salutăm poziția Departamentului de Stat al SUA. PNL salută poziția exprimată de Departamentul de Stat privitor la noua tentativă a PSD-ALDE de a afecta independența Justiției și lupta anticorupție și solicită majorității parlamentare să respingă modificările la legile justiției, a precizat, marți, președintele PNL Ludovic Orban. „Salutăm poziția exprimată de Departamentul de Stat privitor la noua tentativă a majorității toxice de a afecta independența Justiției și lupta anticorupție prin propuneri legislative aberante care sunt împotriva democrației și împotriva independenței Justiției’, a spus Orban, conformGândul.

Tillerson, avertisment pentru statele ex-comuniste: „Statul de drept și un guvern reprezentativ sunt forme fără fond când sunt rupte de o societate civilă vibrantă și de un respect profund pentru adevărurile evidente”. Plus laude pentru România, care a alocat 2% din PIB pentru Apărare. Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a remarcat marți România pentru alocarea a 2% din PIB pentru apărare, alături de alte câteva state europene. Într-un discurs programatic, șeful diplomației americane a avertizat statele europene, mai ales „cele care au trăit sub greutatea dictaturilor comuniste”, că „statul de drept și un guvern reprezentativ sunt forme fără fond atunci când sunt rupte de o societate civilă vibrantă și de un respect profund pentru adevărurile evidente”, informeazăHotnews.ro.

Salariu de „necalificat’ la stat: 40.000 de lei pe lună. Prima decizie majoră a lui Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, a fost luată la doar trei zile după preluarea mandatului, pe 15 septembrie, când a numit trei noi membri în Directoratul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA. Andreea Georgiana Florea, Dan Valeriu Ardelean și Florin Cristian Tătaru nu au nici o experiență în domeniul energiei, dar conduc una din companiile vitale ale României. Dan Valeriu Ardelean este consultant în amenajări interiorare, specializare pe care ministrul Șimon a considerat-o deosebit de importantă pentru bunul mers al Transelectrica, scrie Jurnalul Național.

Geeks for Democracy: Dragnea și Tăriceanu, într-o beție a vitezei care ne va arunca pe toți în prăpastie. Societatea civilă solicită demisia șefilor Camerelor Parlamentului. Mai multe ONG-uri, printre care Institutul pentru Politici Publice, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Platforma România 100, îi critică dur pe Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, pe care îi acuză că urmăresc subminarea Justiției. Cătălin Teniță, unul din fondatorii Geeks for Democracy, declară că cei doi politicieni sunt într-o ‘beție a vitezei care ne va arunca pe toți în prăpastie’. Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea ar trebui să renunțe la funcția de președinte al Senatului, respectiv președinte al Camerei Deputaților, susțin organizațiile non-guvernamentale semnatare a mesajului transmis șefilor celor două camere, conform Rfi.ro.

Costel Cășuneanu este adus la PCA Ploiești fiind vizat într-un dosar de evaziune și spălare de bani. Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost adus, marți după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe județe. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Cășuneanu pare să se afle sub influența băuturilor alcoolice, în condițiile în care se manifestă zgomotos și plânge în hohote, relatează România Liberă.

BNR cere întâlnire cu premierul Mihai Tudose. Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României, întrunit în ședința de luni, anunță că a luat act de declarațiile publice ale prim-ministrului Mihai Tudose și își exprimă dorința de a avea o întâlnire cu acesta pentru discutarea evoluțiilor economice și financiare actuale, potrivit unui comunicat al Băncii Centrale. „Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României, întrunit în ședința din 27 noiembrie a.c., a luat act de declarațiile publice ale domnului Mihai Tudose, Prim-ministru al Guvernului României, în legătură cu activitatea Băncii Naționale. În continuarea bunei colaborări instituționale existente, Consiliul de Administrație al BNR își exprimă dorința de a avea o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, pentru discutarea evoluțiilor economice și financiare actuale”, se spune în comunicat, transmite Stiripesurse.ro.

Istoria deputatului care are interdicție din instanță să fie în Parlament, dar lucrează la modificarea Legilor Justiției. Unul dintre cei mai combativi reprezentanți ai Puterii în comisia specială care modifică Legile Justiției este un deputat căruia instanțele de judecată i-au spus în repetate rânduri că nu are dreptul, potrivit legii, să fie în Parlament. Cazul apare și în ultimul raport MCV, în care i se cere explicit lui Liviu Dragnea să își exercite atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților și să revoce mandatul respectivului deputat, scrie Ziare.com.

Protestele sunt interzise în Piața Victoriei în perioada 2-20 decembrie. Protestele sunt interzise în Piața Victoriei în perioada 2-20 decembrie, pentru „Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna’. Primăria Capitalei a confirmat organizarea evenimentului. Următorul protest al Comunității Corupția ucide fusese deja anunțat pentru 1 decembrie, de la ora 18.00, chiar în Piața Victoriei. În luna decembrie ar urma să fie ocupate cu târguri de Crăciun toate cele trei piețe-simbol ale Bucureștiului: Piața Victoriei (Guvern), Piața Universității și Piața Constituției (Palatul Parlamentului), transmite Libertatea.

Lazea, BNR: Fără stoparea relaxării fiscale și salariale în 2018, România nu va mai îndeplini niciun criteriu de aderare la euro. România are și va avea în 2018 printre cele mai mari deficite de cont curent și deficit bugetar. Sunt câteva semne clare de supraîncălzire a economiei, pe care le-a identificat economistul șef al BNR, Valentin Lazea. În plus, acesta arată că România riscă să nu mai îndeplinească anul viitor niciunul din criteriile tratatului de la Maastricht (privind aderarea la euro), după ce, în 2015, le îndeplinea pe toate, conform Economica.net.

Companiile din construcții propun un rating pentru constructori, în încercarea de a curăța piața. Intrarea la licitații și câștigarea lor de către companii de construcții fără experiență în România, fără angajați și doar cu intenția de a încasa profitul și de a apela la subcontractori trebuie să înceteze, iar la licitațiile pentru marile proiecte de infrastructură ar trebui să participe numai companii cu un bun rating, stabilit de industrie, sunt de părere membrii Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO). „Noi am cerut și a apărut în legea calității obligația de a certifica companiile. Nu orice constructor poate lucra anumite proiecte. Noi avem un sistem intern de certificare în funcție de codul CAEN și anumite praguri valorice putem certifica faptul că anumite firme pot efectua anumite lucrări’, spune Laurențiu Plosceanu, președintele ARACO, potrivit Ziarului Financiar.

CFR îl așteaptă pe Stanciu. „La noi s-ar putea relansa!” Iuliu Mureșan a dezvăluit care sunt condițiile în care ar putea să îl transfere pe Nicușor Stanciu sub comanda lui Dan Petrescu la CFR Cluj, după ce fotbalistul e ca și plecat de la Anderlecht.
Nicușor Stanciu nu mai are șanse să continue la Anderlecht, scrieFanatik.ro.

„Când tac vulturii, trăncănesc papagalii!”. Documente pentru istorie: Cornel Dinu prezintă notițele pe care și le face la fiecare meci din Liga 1! Cornel Dinu a aceptat să-și prezinte notițele pe care le așterne pe hârtie la o etapă de campionat și care îl ajută să facă analiza meciurilor în emisiunea Minutul 91, de la Telekom Sport. O coală A4 și un pix îi stau alături la fiecare dintre cele 7 meciuri ale etapei! Și notează tot ce consideră important! De la ocazii la așezări, de la considerații tactice la momente controversate, de la citate celebre la concluzii personale. Toate, dar absolut toate pe o singură coală! Față-verso, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult