Acasa Revista Presei Revista presei. Dragnea îi execută pe pucişti. Cine urmează

Revista presei. Dragnea îi execută pe pucişti. Cine urmează

scris de Z.V.
101 Afisari

Socialiştii europeni sprijină aderarea României la Schengen, cine va prelua, interimar, funcţiile deţinute de Neacşu şi Ţuţuianu în PSD, precum şi băncile promit reducerea ratelor pentru cazurile sociale, dar şi care este preţul cerut de Ionuţ Negoiţă pentru a vinde Dinamo sunt printre principalele subiecte ale zilei de 6 noiembrie.

Dragnea îi execută pe pucişti bucată cu bucată. Cine urmează. Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, doi dintre liderii PSD care au semnat scrisoarea anti-Dragnea, au fost excluşi din partid pentru uneltire. Urmează sancţiuni pentru Gabriela Firea şi Paul Stănescu, care nu vor fi excluşi, dar vor fi trecuţi pe linie moartă, relatează Adevărul.

Şeful PSD, prima reacţie după dezvăluirile Rise Project. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, întrebat despre dezvăluirile Rise Project, că nicio companie nu i-a plătit ceva din ceea ce s-a realizat pe vreo proprietate a sa, notează Cotidianul.

Ţuţuianu anunţă jihadul în PSD. Dezvaluiri în miez de noapte: „Noi am fost sacrificaţi aşa, ritualic”. ”Hotărârea luată de organele statutare este executorie. Voi sesiza comisia de etică a partidului, nu pentru că aş avea vreo speranţă de la această comisie, dar pentru că aşa prevede statutul”, a spus Ţuţuianu, într-o intervenţie telefonică, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, scrie Evenimentul Zilei.

A murit Alexandru Vişinescu, primul torţionar comunist condamnat definitiv în România. El se plângea la CEDO de regimul din închisoare. Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit la vârsta de 93 de ani, la Spitalul Penitenciar Rahova, unde executa o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii, potrivit Gândul.

Toni Greblă: Amnistia şi graţierea nu sunt soluţii pentru mine. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale, achitat în primă instanţă pentru fapte de corupţie, a declarat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că o eventuală ordonanţă pe tema amnistiei şi graţierii nu i-ar folosi având în vedere verdictul pe fond. De asemenea, el a susţinut că Guvernul „nu are o astfel de preocupare”, relatează Hotnews.ro

Dragnea crede că procedura de revocare a procurorului general trebuie dusă la capăt. Întrebat dacă procedura nu a fost viciată de gafa ministrului Justiţiei, care a încurcat numele celor doi procurori, Dragnea a replicat că „fapta rămâne”, titrează Jurnalul.ro

Cătălin Ivan, în contextul Teleormanleaks: CEX-ul PSD e ca în Ali Baba şi cei 40 de hoţi. Liderii PSD care se reunesc luni în şedinţa CEX nu sunt oripilaţi de ce vor afla despre Liviu Dragnea în scandalul Teleormanleaks, pentru că şi ei fac la fel, declară la RFIeurodeputatul Cătălin Ivan, fost membru PSD şi fondator al partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională.

Liderul senatorilor PNL a demisionat. Iulian Dumitrescu a demisionat de la conducerea grupului PNL din Senat şi va fi înlocuit de Florin Cîţu, consemnează România liberă.

Socialiştii europeni sprijină aderarea României la Schengen. Deputatul european Emilian Pavel susţine că varianta finală de text şi trimiterea în plen a raportului privind eliminarea controalelor la frontierele terestre, maritime şi aeriene ale României şi Bulgariei, adică implicit pentru aplicare completă a acordului Schengen în cazul celor două ţări a fost votată astăzi în cadrul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, informează Stiripesurse.ro.

Cine va prelua, interimar, funcţiile deţinute de Neacşu şi Ţuţuianu în PSD. CEx a stabilit cine va ocupa interimar funcţiile rămase libere, după excluderile lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Astfel, Rovana Plumb preia interimar şefia PSD Damboviţa, iar liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, preia funcţia de vicepreşedinte PSD, relatează Ziare.com.

BNR a injectat în piaţă încă 12,34 miliarde de lei pentru lichiditatea băncilor. După şedinţa de astăzi, dobânda BNR va rămâne, probabil, la 2,5%. Economiştii previzionează un nivel al ROBOR la trei luni de 3%-3,2% la sfârşitul anului, mai mică decât cea prezentă, şi un curs de schimb similar cu cel din prezent, publică Economica.net.

Săptămâna acesta se împart funcţiile cu salarii de până la 14.000 de euro de la ASF. Cei 28 de pretendenţi la un loc în Consiliul ASF vor fi audiaţi mâine în comisii. Pentru cele cinci funcţii executive plătite cu salarii de până la 14.000 de euro lunar s-au înscris 16 candidaţi, aceştia venind fie din zona legislativă, fie din actuala conducere a ASF, fie din sectorul bancar sau piaţa de capital. Pentru cele patru poziţii neexe­cutive s-au încris 12 candidaţi. Salariul pentru un membru neexecutiv este de circa 6.000 de euro pe lună, anunţă Ziarul Financiar.

Băncile promit reducerea ratelor pentru cazurile sociale. Băncile promit „marea cu sarea” pentru românii care au credite şi au ajuns în dificultate. Băncile propun un Cod de Conduită care să se aplice voluntar, la nivelul întregului sector bancar, transmiteLibertatea.

Mai mulţi ”cai de rasă” decât ”gloabe”. Conducerea are încredere în Mircea Rednic şi i-a dat mână liberă pentru achiziţii. Rednic are mână liberă din partea conducerii să se ocupe de plecări/veniri la Dinamo, aducând fotbalişti ieftini şi foarte ieftini. E pe plus, 2 milioane de euro în conturi, faţă de blufurile din trecut, notează Gazeta Sporturilor.

Preţul cerut de Ionuţ Negoiţă pentru a vinde Dinamo: 8 milioane de euro! Negociază cu grecul Konstantinos Tsakiris, care vrea să pună şi antrenor! Ionuţ Negoiţă pare destul de aproape să vândă Dinamo. Zilele acestea, la Bucureşti a venit grecul Konstantinos Tsakiris, omul cu care patronul “câinilor” negociază de zor vânzarea clubului, titreazăFanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult