Acasa Revista Presei Revista presei. Decizia lui Dragnea de la miezul nopţii

Revista presei. Decizia lui Dragnea de la miezul nopţii

scris de Z.V.
147 Afisari

Noii miniştri au depus jurământul de învestitură în funcţii, ce a discutat Tudorel Toader cu comisarul european pe Justiţie, precum şi Taxify va introduce în România serviciul de închiriere a trotinetelor electrice, dar şi clienţii Băncii Transilvania pot să facă plăţi contactless şi prin smartwatch, în urma unui parteneriat cu Garmin sunt printre principalele subiecte ale zilei de 21 noiembrie.

Decizia lui Dragnea de la miezul nopţii. Ce a decis în privinţa PSD în scandalul cu Iohannis. PSD se va reuni, miercuri, de la ora 17:00, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional. Anunţul vine după ce preşedintele Iohannis a decis să refuze propunerile pentru Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, scrie Evenimentul Zilei.

România, la şefia Consiliului UE: peste haosul românesc vine haosul european. Guvernul României riscă să se confrunte cu un nou dosar în semestrul în care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (UE), pe lângă gestionarea Brexit-ului şi a pregătirii alegerilor din mai 2019 fiind posibilă şi rezolvarea problemei bugetului pe anul următor, ca urmare a eşecurilor negocierilor între instituţiile europene: Consiliul UE, Parlamentul European şi Comisia Europeană, anunţă Adevărul.

Ilan Laufer îl acuză pe Iohannis de antisemitism.”Voi face plângere…”. Ilan Laufer a declarat, marţi seara, la sediul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe şeful statului că acesta este un gest dintr-un lung şir de acţiuni antisemite, relatează Cotidianul.

Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, respinşi de preşedinte. PSD răspunde cu o semiremorcă. Preşedintele Klaus Iohannis refuză să semneze decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi nici pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale, transmite Gândul.

Preşedintele ALDE european i-a răspuns lui CP Tăriceanu: Nu urmaţi calea iliberală. Nu în numele nostru, şi cu siguranţă nu cu numele nostru! ”După cum am subliniat deja în dezbaterea plenară din 3 octombrie a Parlamentului European: nu urmăriţi calea iliberală. Nu în numele nostru, şi cu siguranţă nu cu numele nostru!”, a fost răspunsul preşedintelui ALDE european, Guy Verhofstadt, la scrisoarea liderului ALDE de la Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu, publică HotNews.ro.

Criză în Guvern: Viorica Dăncilă le-a cerut miniştrilor Şova şi Stănescu să demisioneze. Solicitarea vine în contextul în care se speculează că preşedintele poate refuza orice propunere pentru cele două ministere atâta timp cât există în continuare miniştri în funcţie, precizează Jurnalul.ro.

Planul Opoziţiei pentru revocarea lui Liviu Dragnea. Raluca Turcan: Există două variante. PNL vrea să obţină revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, invocând faptul că liderul PSD a încălcat Constituţia. Altă variantă ar fi modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a detaliat la RFI planul Opoziţiei.

Noii miniştri au depus jurământul de învestitură în funcţii. Noii miniştri ai Educaţiei, Apărării, Muncii şi Justiţiei Sociale, Economiei, Culturii şi Identităţii Naţionale, Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Tineretului şi Sportului au depus, marţi, jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, informează România Liberă.

Somaţie oficială de la Comisia Europeană: Mă aştept ca România să urmeze recomandările. Věra Jourová, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, marţi, înainte de întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că se aşteaptă ca România să urmeze recomandările MCV, subliniind că susţine ceea ce este menţionat în raport, titrează Ştiripesurse.ro.

Ce a discutat Tudorel Toader cu comisarul european pe Justiţie. Ministrul Tudorel Toader a discutat marţi cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, despre evoluţiile sistemului judiciar din Romania şi priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, scrie Ziare.com.

Taxify va introduce în România serviciul de închiriere a trotinetelor electrice. Aplicaţia Taxify, competitorul Uber pe piaţa europeană de ride-hailing, îşi va extinde serviciile şi va introduce în România serviciul de închiriere a trotinetelor electrice prin telefonul mobil, după ce un serviciu similar a fost introdus în Paris în luna septembrie, publică Economica.net.

Clienţii BT pot să facă plăţi contactless şi prin smartwatch, în urma unui parteneriat cu Garmin. Prin noua opţiune de plată la comercianţi, clienţii Băncii Transilvania au acces la toate funcţionalităţile şi beneficiile pe care le primesc atunci când plătesc cu cardul fizic sau cu cel digital din aplicaţia BT Pay, şi anume: puncte de loialitate Star (pentru cardurile de cumpărături), respectiv Mile Premiu (pentru cardurile de călătorii), notează Ziarul Financiar.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu. Fostul diplomat a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios’ în grad de Mare Ofiţer, relatează Libertatea.

Am căzut în urna a 4-a valorică pentru Euro 2020. Cum arată grupa infernală în preliminarii, dar şi cea accesibilă. România a învins-o pe Muntenegru, scor 1-0, şi termină grupa de Liga Naţiunilor pe locul 2, cu 12 puncte. Tricolorii aveau însă nevoie de o victorie cu 2-0 pentru a prinde cea de-a treia urnă a preliminariilor clasice pentru Euro 2020, transmite Gazeta Sporturilor.

Serbia câştigă grupa după 4-1 cu Lituania! România, în urna a 4-a în preliminariile Euro 2020. Şansele naţionalei României să termine grupa pe locul 1 erau destul de mici înainte de ultima etapă din Liga Naţiunilor! De altfel, victoria Serbiei de pe propriul teren cu reprezentativa Muntenegrului aproape că a închis grupa. În ultima etapă, chiar dacă am câştigat în Muntenegru cu 1-0, Serbia a trecut clar cu 4-1 cu Lituania, precizează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult