Acasa Revista Presei Revista presei. Care sunt cele mai mari pericole la adresa României?

Revista presei. Care sunt cele mai mari pericole la adresa României?

scris de Z.V.
153 Afisari

Lovitură pentru PSD, se naște o nouă înfruntare Dăncilă vs. Iohannis, precum şi Vosganian susţine că suspendarea preşedintelui acum ar fi catastrofală pentru imaginea României, dar şi cel mai aşteptat program Rabla a intrat în vigoare sunt printre principalele subiecte ale zilei de 23 noiembrie.

Interviu – Care sunt cele mai mari pericole la adresa României? George Friedman: „Apărarea trebuie să se pregătească pentru neprevăzut”. Pericolele externe reale pentru România vin din Orientul Mijlociu, Balcani și Turcia, nu dinspre ruși, care sunt în declin. Sunt amenințări impredictibile, dar apărarea trebuie să se pregătească pentru neprevăzut, afirmă analistul geopolitic american George Friedman pentru Ziare.com.

Lovitură pentru PSD. Iohannis nu îi acceptă încă pe Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici în Guvern: Nu accept o a doua remaniere într-o săptămână. Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va accepta „a doua remaniere guvernamentală” propusă de PSD într-o săptămână, explicând că nu va semna numirile celor doi noi miniştri propuşi de social-democraţi: Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şeful statului a mai spus că va lăsa PSD „să şi guverneze ceva”, avertizând totodată că până după 1 Decembrie nu va mai lua nicio decizie referitoare la Executiv, relatează Adevărul.

PSD a decretat: ”Iohannis este în campanie!” Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi că preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea în funcţie a celor doi miniştri, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, pentru că este în campanie electorală şi vrea să întârzie performanţa guvernului, precizează Cotidianul.

Se naște o nouă înfruntare Dăncilă vs. Iohannis. Toader: Președintele, obligat să facă ce vrea premierul.Tudorel Toader a declarat, referitor la miniștrii refuzați de președintele Klaus Iohannis, că doar premierul poate decide revocarea unui ministru, șeful statului neavând niciun cuvânt de spus, potrivit Evenimentul Zilei.

Cine minte? PNL îi cere lui Tăriceanu să clarifice discuţia cu Verhofstadt. O singură discuţie şi două versiuni despre subiectul ei: PNL îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să clarifice despre ce a vorbit cu liderul grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să clarifice ce a vorbit cu liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, în contextul în care cel din urmă afirmă că, pentru garantarea statului de drept, trebuie implementate recomandările Comisiei de la Veneţia, transmite Gândul.

Vosganian: Suspendarea preşedintelui acum ar fi catastrofală pentru imaginea României. Interesul naţional spune că trebuie să-i suportăm capriciile. Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian crede că mutările lui Klaus Iohannis în relația cu Guvernul fac să fie „întrunite elementele suspendării”. Însă, spune el, un astfel de demers ar fi „catastofal” pentru imaginea României, în momentul preluării președinției Consiliului UE, informează Hotnews.ro.

Codrin Ştefănescu îl atacă dur pe Klaus Iohannis. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a reacționat dur după ce Klaus Iohannis a declarat că va amâna numirea noilor miniştri până după 1 Decembrie, noteazăJurnalul.ro.

Valeriu Steriu (PSD): Olguţa Vasilescu, un manager capabil să dea jos milităria din pod. Olguţa Vasilescu are o experienţă foarte bogată în politică şi este unul dintre cei mai vechi politicieni, deşi e o persoană tânără. Iată cum justifică la RFI deputatul PSD Valeriu Steriu nominalizarea Olguţei Vasilescu pe rând la Muncă, apoi la Transporturi şi ulterior la Dezvoltare.

Ilan Laufer: Am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat. Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a precizat joi că a avut „o reacţie la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoţională”, atunci când l-a acuzat de antisemitism pe preşedintele Iohannis, scrie România Liberă.

Lucian Șova face mișto de omul propus de Liviu Dragnea să îi ia locul: ‘Le-a dat că e mai bun și decât mine’.Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, joi seară la un post TV, că nu i-a transmis nimeni din PSD că ar fi supărat pe el și că este sigur că din evaluările făcute de partid a rezultat că Mircea Drăghici „e mai bun și decât mine”, titrează Stiripesurse.ro.

Economia României creşte, nivelul de trai al românilor bate pasul pe loc: suntem pe penultimul loc din UE la bunăstare economică. Potrivit unei analize făcute de BNR, creșterea PIB-ului, chiar dacă a fost mare și în 2016 și în 2017, nu a reușit să plaseze țara noastră într-o poziție fruntașă într-un clasament al bunăstării economice al Uniunii Europene. Dimpotrivă, analiza din primul semestru pe 2018 a veniturilor și cheltuielilor la nivelul unei gospodării arată că românii trăiesc la nivelul de subzistență. Astfel, diferența dintre veniturile medii lunare pe o gospodărie și cheltuielile acesteia este de numai 556 de lei, publică Economica.net.

Este oficial: Cel mai aşteptat program Rabla a intrat în vigoare. Cum puteţi lua vouchere pentru a vă schimba frigiderul, maşina de spălat sau electrocasnicele vechi. Cel mai aşteptat program Rabla pentru electrocasnice a primit avizul favorabil şi va scăpa milioane de români de frigiderele, maşinile de spălat sau electrocasnicele vechi din locuinţă, conform celui mai recent ghid publicat în Monitorul Oficial, potrivitZiarului Financiar.

Primăria Capitalei decontează benzină de până la 500 de lei celor care folosesc în comun un autoturism pentru deplasări în București și Ilfov. Locuitorii din București și județul Ilfov vor primi 500 de lei pe lună de la Primăria Capitalei, ca decont pentru combustibilul pe care îl consumă dacă folosesc în comun un autoturism personal pentru deplasarea în aceeași direcție, către București sau către Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București, anunţă Libertatea.

Juan Albin îi face praf pe Mutu și Contra: „Știți câți bani am luat eu de la Dinamo? Ha, ha, ha!” Juan Albin (32 de ani) a fost adus cu surle și trâmbițe la Dinamo de cuplul Adrian Mutu-Cosmin Contra în 2017. Uruguayanul a plecat după doar o lună, iar acum oferă detalii interesante despre relația cu oamenii din conducerea „cânilor”, relatează Gsp.ro.

Cornel Dinu îl dărâmă pe Mureșan pentru contractul lui Conceicao: „Molima care a distrus fotbalul. După plecarea lui Paszkany, s-a ales praful!” Cornel Dinu era informat despre dezvăluirea făcută de Fanatik.ro în momentul când i-am solicitat o părere despre documentele care fac de râs fotbalul românesc. Este vorba despre contractul lui Toni Conceicao la CFR Cluj, care are o clauză prin care e obligat să se consulte cu șefii când face primul 11.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult