Acasa InternationalBasarabia Rezultate alegeri locale în R.Moldova

Rezultate alegeri locale în R.Moldova

scris de M.A.B.
178 Afisari

Ion Ceban și Andrei Năstase se vor confrunta în turul al doilea, programat în 3 noiembrie.

Candidatul Partidului Liberal, fost primar al capitalei R. Moldpva, Dorin Chirtoacă, a acumulat 10,17% din voturile alegătorilor.

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, a obţinut cele mai multe voturi la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, care s-au desfăşurat duminică, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

În urma centralizării proceselor verbale din 306 din totalul celor 307 secţii de votare, Ceban a fost votat de 40,16% dintre alegători şi urmează să îl întâlnească în turul al doilea al alegerilor locale, de pe 3 noiembrie, pe candidatul Blocului „ACUM” (DA şi PAS), Andrei Năstase, care a întrunit 31,09% din voturi.

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a candidat din partea Partidului Liberal (PL), a obţinut 10,17% dintre voturile alegătorilor.

Socialiştii au avut şi cea mai mare susţinere în Consiliul Municipal Chişinău. PSRM a obţinut 37,62% din voturi, urmat de Blocul „ACUM’ DA şi PAS cu 33,27%, PL cu 6,36%, PDM cu 4%, PP „Şor” cu 3,85% şi PUN cu 2,78%.

În municipiul Chişinău, prezenţa la vot a fost de 36,05%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult