Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Un director din ARR Bucureşti a fost reţinut de DNA

Un director din ARR Bucureşti a fost reţinut de DNA

scris de C.S.
339 Afisari

Daniela Dobrilă, directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, a fost reţinută de procurorii DNA, alături de doi oameni de afaceri din Cluj. Aceasta este cercetată pentru a le fi înlesnit celor doi câştigarea unui număr cât mai mare de trasee scoase la licitaţie.

Daniela Dobrilă, directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Ştefan Eronim Cadar, asociat în cadrul unei societăţi comerciale, şi Olezia Cadar, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice privind săvârşirea unor fapte de corupţie în contextul derulării licitaţiei privind „Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014 – 2019”.

Astfel, la data de 29 noiembrie 2013, la nivel naţional s-a declanşat procedura de licitaţie pentru atribuirea traseelor cuprinse în programele judeţene de transport pentru perioada 01.01.2014-30.06.2019.

Pentru sprijinul promis în câştigarea licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaţilor, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de circa 3.500 de euro.

La data de 18.11.2013, consecutiv cu înmatricularea autoturismului, inculpata Dobrilă Daniela ar fi întreprins demersurile necesare şi ar fi emis un act (punct de vedere al ARR), datorită căruia, la data de 25.11.2013 Tribunalul Cluj a dispus suspendarea actului administrativ al CJ Cluj. Consecinţa directă a acestei hotărâri, urmărită de soţii Cadar, ar fi constat în reintroducerea în licitaţie a unor trasee de transport persoane.

În vederea câştigării licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi furnizat inculpatului Cadar Eronim Ştefan date confidenţiale, ce nu sunt destinate publicităţii, din bazele de date ale instituţiei unde aceasta lucrează, privind ofertele/documentele depuse de ceilalţi operatori de transport persoane, concurenţi ai firmei inculpaţilor, favorizând astfel, societatea comercială a celor doi, în procedura de licitaţie.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Cluj, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă, pe o durată de 30 zile.

1 comentariu

Van-Sang 14-03-2014 - 18:40

doar nu credeti ca fata asta a „lucrat” singura ??? Are ea si ceva complici !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult