Acasa Actualitate-InternaSocial Arad: Poluare olfactivă cauzată de nămol

Arad: Poluare olfactivă cauzată de nămol

scris de Laurentiu Banches
128 Afisari

Peste 10.000 de tone de nămol netratat, care emană un miros de nerespirat, se află în staţia de epurare a Companiei de Apă din Arad.

Arad: Poluare olfactivă cauzată de nămol (foto: ecomagazin.ro)

Mirosul emanat de nămol a făcut obiectul a zeci de reclamaţii din partea locuitorilor din zona Faleză Sud, Pârneava şi Confecţii. Reprezentanţii companiei de apă spun, potrivit Radio România Actualităţi, că nu există soluţii pe termen scurt pentru eliminarea problemei si cer scuze prin intermediul unui comunicat de presă cetaţenilor pentru această situaţie.

Mirosul neplăcut provine din staţia de epurare şi este cauzat de cele 10.000 de tone de nămol depozitate pe paturile de uscare. S-a ajuns în aceasta situaţie pentru că nu s-a efectuat tratarea nămolului în vederea elimininării mirosului neplăcut care provine de la bacteriile din acesta. Reprezentanţii companiei intenţionează să transporte nămolul pe terenurile arabile ale unor parteneri comerciali, pe post de îngrăşământ natural, însă acest lucru nu se poate decât după campania de recoltare a grâului. Astfel, până atunci mirosul neplăcut emanat de bacteriile aflate în putrefacţie în nămolul staţiei de epurare a Companiei de Apă Arad vor continua să provoace disconfort arădenilor care se roagă să nu vină căldura toropitoare a verii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult