Acasa Actualitate-InternaSocial Raport Avocatul Poporului. Eliminarea pensiilor ocupaţionale – Constituţia, încălcată (doc)

Raport Avocatul Poporului. Eliminarea pensiilor ocupaţionale – Constituţia, încălcată (doc)

scris de M.A.B.
770 Afisari

Avocatul Poporului. Eliminarea pensiilor de serviciu (n. red. – ocupaţionale sau “speciale”) s-a făcut cu încălcarea Constituţiei, iar economiile preconizate s-au transformat în cheltuieli anuale suplimentare de circa 1 miliard de lei.

Raport AVP. Eliminarea pensiilor ocupaţionale – Constituţia încălcată

Raport AVP. Eliminarea pensiilor ocupaţionale – Constituţia încălcată

Potrivit unui Raport Special al instituţiei Avocatul Poporului (RAPORT SPECIAL privind consecinţele eliminării pensiilor de serviciu – citeşte AICI), “sistemul pensiilor ocupaţionale (pensia ocupaţională desemnează suma platită periodic, pe viaţă, dintr-un fond de pensii ocupaţionale, unui participant în mod suplimentar şi distinct de cea furnizată de sistemul public), ar putea contribui la realizarea pe termen lung a sustenabilităţii financiare a sistemului public de pensii prin scăderea presiunii exercitată asupra acestuia. Ne rezervăm dreptul de a considera că existenţa pensiilor ocupaţionale ar fi putut preveni sau cel puţin limita semnificativ efectele create prin recalcularea pensiilor speciale.

Din păcate, aşa cum am menţionat, nici în momentul de faţă nu este reglementat sistemul pensiilor ocupaţionale, deşi în 2011 a fost supus dezbaterii publice un proiect de lege în acest sens, iar în anul 2004 a fost adoptată Legea nr. 249 privind pensiile ocupaţionale, ulterior abrogată prin Legea nr. 204/2006. Mai mult, reglementarea sistemului pensiilor ocupaţionale nu este un simplu deziderat, ci o obligaţie legală prevăzută de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Potrivit art. 193 din această lege, ‘Guvernul României trebuie să elaboreze şi să înainteze Parlamentului spre adoptare, până la sfârşitul anului 2010, proiectul Legii privind pensiile ocupaţionale’.”

Potrivit instituţiei Avocatul Poporului, în concluzie, “aplicarea legislaţiei de eliminare a pensiilor de serviciu s-a făcut cu nerespectarea textului din Constituţie ce a reprezentat temeiul legal, iar măsura preconizată a aduce economii la buget a adus de fapt cheltuieli anuale suplimentare de cca.1 miliard lei”.

Categoriile de pensii de serviciu desfiinţate în prezent sunt:

a) pensiile militare de stat;

b) pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor;

c) pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;

d) pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular;

e) pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari;

f) pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor;

g) pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;

Ce propune Avocatul Poporului

În Raportul Special se mai precizează: “Având în vedere deficienţele semnalate şi pornind de la multitudinea de sesizări la instituţia Avocatul Poporului ale celor cărora legislaţia de desfiinţare a pensiilor de serviciu le-a adus atingere, ţinând seama de miile de sesizări în instanţă, individuale sau de grup, soldate cu tot atâtea procese pe rol sau închise, ţinând seama de deciziile tribunalelor şi curţilor de apel neuniforme pe această temă unică şi că nici recursul în interesul legii al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 12 decembrie 2011, nu a determinat o clarificare a soluţiilor de abordat, propunem:

(…)Propuneri privind pensiile ocupaţionale

– Elaborarea şi adoptarea Legii privind pensiile ocupaţionale, astfel cum prevede art. 193 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice în cel mai scurt timp.

Legea pensiilor ocupaţionale să prevadă posibilitatea ca şi persoanele care au beneficiat de pensii speciale să adere la sistemul pensiilor ocupaţionale, în vederea suplimentării pensiei acordate de sistemul public cel puţin până la întregirea pensiei avute anterior recalculării, respectiv revizuirii prin Legea nr. 119/2010, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011.

Legea nr. 119/2010 a adus atingere unui drept dobândit

Temeiul constituţional al prezentului raport special îl constituie art. 53 alin. (2) din Constituţie, potrivit căruia ”Restrângerea exerciţiului unor drepturi poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii”.

Faţă de acest principiu, actul de recalculare a pensiilor de serviciu s-a efectuat prin abatere de la textul din Constituţie în următoarele aspecte:

Desfiinţarea pensiilor prevăzute în Legea nr. 119/2010 a adus atingere unui drept dobândit, acela de pensie de serviciu; aceasta nu este diminuată temporar sau impozitată pe o perioadă nedefinită de timp, este pur şi simplu desfiinţată. Articolul din Constituţie se referă în cazul de faţă la dreptul la pensie de serviciu care dispare cu totul şi nu la dreptul la pensie din sistemul asigurărilor sociale de stat. Dreptul dobândit şi retras prin această lege este pensia de serviciu, şi nicidecum pensia din sistemul public de pensii pentru care s-a plătit contribuţie. Această premiză nu este reală întrucât pensia de serviciu şi pensia din sistemul public nu reprezintă un singur drept, astfel că în fapt, dreptul la pensie de serviciu a dispărut cu totul! 22

Aşa cum am arătat, până în prezent, categoria pensionarilor în cauză, mai puţin beneficiarii pensiilor militare, beneficiase de 2 drepturi: pensia de serviciu – un drept care includea alt drept, pensia din sistemul public de pensii, ambele obţinute prin efectul a două legi organice diferite. Cu alte cuvinte, dreptul la pensie de serviciu nu a fost restrâns, ci desfiinţat.

Măsura nu a fost aplicată în mod nediscriminatoriu, având în vedere menţinerea intactă a dreptului la pensie de serviciu în cazul magistraţilor şi al consilierilor de la Curtea de Conturi, iar în privinţa modului de calcul în cazul pensiilor militare s-a aplicat prin asimilarea forţată a acestora cu pensiile de tip contributiv, un algoritm diferit de calcul care în 80% din cazuri a condus la pensii recalculate în cuantum superior pensiilor de serviciu, în timp ce celelalte categorii de pensii de serviciu s-au diminuat cu procente între 20-90%.

Jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi a instanţelor arată că în cazul unor drepturi cărora prin lege li s-a modificat modul de calcul, ele vor fi majorate dacă cuantumul aflat în plată este inferior celui rezultat pe noua formulă şi îşi vor păstra cuantumul din plată dacă acesta este superior celui rezultat prin aplicarea noii formule. Este de notorietate pronunţarea Curţii Constituţionale în acest sens în cazul sesizărilor punctuale în cadrul procesului de recorelare a pensiilor din 2005”, se precizează în Raportul Special dat publicităţii de Avocatul Poporului.

Pensiile militare

Fostele pensii de serviciu de tip militar, reprezentate de 158.000 de beneficiari dintr-un total de 170000 pensii de serviciu se plăteau integral din bugetul de stat prin bugetele ministerelor respective. Acum ele se plătesc din bugetul asigurărilor sociale de stat, mărind deficitul acestuia şi degrevând bugetul de stat. Contribuţiile actualilor angajaţi militari compensează într-un procent foarte mic cheltuielile cu pensiile, în cuantum superior celui din 2010, urmare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011.

În ciuda estimării Guvernului cu privire la suma de 170.198.380 lei economie totală la bugetul de stat rezultată din eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, personalului aeronautic civil navigant şi nenavigant, funcţionarilor publici parlamentari, senatorilor, deputaţilor, magistraţilor, a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi a personalului Curţii de Conturi, Consiliul Fiscal căruia îi revine drept atribuţie şi “analiza şi elaborarea de opinii şi recomandări atât înainte de aprobarea de către Guvern cât şi înainte de transmiterea la Parlament, asupra legilor bugetare anuale”, în conformitate cu prevederile Legii nr. 69/2010, la sfârşitul anului 2011 a exprimat următoarea opinie: “Cu toate că iniţial exerciţiul bugetar de recalculare a pensiilor de serviciu anticipa conform calculelor Ministerului Muncii economii bugetare substanţiale la nivelul cheltuielilor cu pensiile, în cele din urmă putem constata că acest demers s-a concretizat în cheltuieli suplimentare cu pensiile aferente celor 159 mii de pensionari din această categorie (aproximativ 1 miliard de lei cheltuială anuală suplimentară), în condiţiile în care pensia medie corespunzătoare creşte în urma recalcularii de la 1755 lei (nivel utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat în 2011) la 2289 lei în anul 2012 (o creştere medie de 30,4%).

Obiectivul acordării pensiilor doar în baza contributivităţii nu s-a putut respecta rămânând în plată încă astfel de prestaţii de tip pensie necontributivă întrucât categoriile magistraţilor, consilierilor de la Curtea de Conturi, persoanele cu stagii incomplete sau insuficiente faţă de un cuantum minim (pensia minim garantată, pensiile pentru agricultori) beneficiază în continuare de o plată necontributivă”.

42 comentarii

DXN 04-02-2013 - 20:03

Sar in sus de bucurie kurbosul, denisul, cretinosul, labarii etc.
CREMA TAREI! Ce mai!

digital 04-02-2013 - 20:27

eu nu sar în sus mă boule,ci direct în mătta!!!
poate nu mai iese un avortat ca tine!

DXN 04-02-2013 - 21:57

batcoiule, esti un labar: DE CE M-AI TAIAT?

digital 04-02-2013 - 20:28

piticul porno-bok,ar trebui spânzurat de koaie pentru acest miliard!

Pribeagul 04-02-2013 - 21:46

Avocatul Poporului ar face bine sa-si utilizeze pentru scopuri mai bune inalta functie care i-a fost incredintata.

Prapadul si jaful la care sunt supuse finantele publice de catre bunul plac al fiecaruia care crede ca i se scoala face strict necesara fortificarea si clarificarea sistemului de salarizare unitar si a sistemul unitar de pensii publice.

Sunt necesare sisteme coerente de salarii si pensii. Sa terminam cu bunul plac, sa teminam cu salariile, pensiile, primele, zecile de sporuri nesimtite.

Trebuie sa inteleaga tot natul ca am trecut de scavagism, de feudalism, de societatile impartite in caste. Nu este permisa discriminarea. Acesta este sentimentul care trebuie sa ne conduca. Nu putem permite ca niste nesimtiti sa ne calareasca.

Grilele unitare de salarii si pensii trebuie sa fie corelate cu salariile din Romania.

Venituri lunare brute pentru cei cca 4.5 mil salariati cu carte de munca:

– 15% sunt pina la 800 lei, net pina la cca 130 euro
– 16% sunt intre 800-1000 lei, net cca 180 euro
– 23% sunt intre 1000-1500 lei, net cca 250 euro
– 17% sunt intre 1500-2000 lei, net cca 300 euro
– 16% sunt intre 2000-3000 lei,, net cca 380 euro
– 13% sunt peste 3000 lei, net peste 400 euro

Ore Avocatul Poporului nu stie, nu vede ca datorita jafului si proastei administrari avem avem aproape toti niste venituri mizere?!

Ore Avocatul Poporului nu vede ca romanii alearga nauci, care unde vade cu ochii, cu ochii iesiti din orbite de groaza, disperati de mizeria in care a ajuns tara lor?!

Cine are drepturi cistigate pe impozitul si darile pe care le palatesc, mai narodule care te numesti Avocat al Poporului?!

DXN 04-02-2013 - 21:52

Bine ca sunt romani ca tine pribeagule!
Inca nu-i pierdut totul!

digital 04-02-2013 - 21:59

hai Pribege că le încurcași de nici tu nu știi cum dreq le-ai scris p-acolo!
ce treabă are AP cu prăpădul și finanțele publice sau care e treaba lui cu corelarea mizeriilor cu administrarea lu pește prăjit!
el vorbește pe legi dacă te-ai uitat atent,dar nu prea ai făcut-o!
și mai zice ceva de principii!
toți măcăniți p-aici din zori și până-n seară despre principii și caracter,dar toți vă dați în stambă,care mai de care ba înjurând,ba perorând aberații,sau ce vi se scoală pe creer!
așa că măcar lăsați-o mai moale cu ipocrizia și fandoseala și hai să ne ”simtem ”bine!

Pribeagul 04-02-2013 - 22:50

Ce vrea el ?

1. Introducerea pensilor ocupationale si de seviciu. Adica fiecare casta cu privilegiile ei, supte din impozitele majoritatii romanilor, ale caror salarii si datorita acestui jaf, sunt mizere, cca 360 euro net pe luna, dupa INS.

2. Pastrarea pensiilor care au crescut, cresterea pensiilor care au scazut (in general pensii nesimtite). La miliardul dat aiurea de Boc, vom mai adauga unul. Cine crede dreapata o asemenea dreptate? Poate un narod.

3. Toti prvilegiati, interesat, afirma ca drepturilor dobândite nu lo se poate aduce atingere, ceea este o nerozie. Sa presupunem prin teducere la absurd 🙂 ca in Romania mai ramine un singur salariat, Ilie de la scularie. De unde vor plati narozii din guvern” drepturile cistigate”? Poate vor apela la FMI, care negresit se va grabi sa dea drumul larobinet si va ploua cu bani. 🙂

Repet: pentru redresarea tarii avem nevoie de corectitudine si rigoare, care pot avea asigurata o temelie buna prin sisteme de salarizare si de pensii unitare. In acest scop trebuie sa actioneze guvernantii. Nu se poate ca unii sa traga ca boii si altii sa calareasca.

digital 04-02-2013 - 23:22

ai o logică precisă,dar foarte scurtă și îngustă!
când kiorul anunța tăierile cum erea mă Pribege,tot un angajat și mii de lăbari pensionari,nu?!
iar după aia:”Să furăm,BINE” tocmai 13,6 mld de eur de la Fmi și vreo 3,6 mld de la banca mondială,în doar trei anișori,cu nutzii pe faleză!
autostrăzi kanci,relansare kanci,muye groupir!
mă lași cu balivernele!
parcă-ți reveniseși,dar o iei iar pe plaja-ntinsă!

Pribeagul 04-02-2013 - 23:38

Digital,
te rog sa ma crezi, nu vreau decit dreptate… pentru toti. Aceasta inseamna ca vreu sa iesim toti din mocirla in care suntem. Sper din tot sufletul ca noua conducere sa administreze tara corect.

In rest, sunt tot eu, cel de altadata. 🙂

digital 04-02-2013 - 23:33

adică pe tine te fute grija de 2,2 milioane de euro nu de 17,2 miliarde de euroi care s-au dus pe apa sâmbetei în buzunarele băsiștilor!
hai că ești tare în logică și-n abordare!

Pribeagul 04-02-2013 - 23:43

🙂

Cind aud pe cineva cu un argument de genul: ce conteaza este vorba doar de un euro, imi pierd toata puterea.

Totul conteaza. 🙂

ValVerde 04-02-2013 - 22:38

Pribege,

1. Avocatul Poporului are menirea de a apara drepturile si libertatile cetatenesti.
Veniturile egale, (sau cum ai vrea tu, marite 600% cu o bagheta magica, sau vreun decret) nu intra in atributiile Av. Poporului.
De asemenea nu intra in atributiile lui buna gospodarire a banului public.

Ia-ti jalba si prezint-o altcuiva.

2. In raportul cu privire la Eliminarea pensiilor ocupationale, am o intrebare:

Cum a fost luata decizia respectiva? De catre cine ?
A fost votata in Parlament ?
Aprobata de Curtea Constitutionala ?

In Romania, guvernul emite legi ????

„Nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului şi vor fi respinse fără motivare petiţiile privind:
– actele emise de Camera Deputaţilor, de Senat sau de Parlament;
– actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor;
– actele şi faptele Preşedintelui României;
– actele şi faptele Curţii Constituţionale;
– actele şi faptele preşedintelui Consiliului Legislativ;
– actele şi faptele autorităţii judecătoreşti;
– actele şi faptele Guvernului – cu excepţia legilor şi ordonanţelor.”

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2013 - 22:42

Bate vantU ,trestia
Ti se verde questia !

ValVerde 04-02-2013 - 22:50

Sufla vintu’ pe ogor
Tiganu’ e beat chior.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2013 - 22:59

Tzaganul e pe uskat!
Doar tu vale !
Bwey RAHAT !

BULA 04-02-2013 - 23:06

Lele cu fusta vargata, lasa-ma sa ti-o pun o data.

Domnisoara ValVerde, ce mai zici ca faci ?

ValVerde 04-02-2013 - 23:11

Mai tigane aveai o scuza
Ca rachia-ti este muza

Nu posta pe matu’ gol
Esti mai bun cind esti matol.

ValVerde 04-02-2013 - 23:14

” Lele cu fusta vargata, lasa-ma sa ti-o pun o data.”

===

Mai bine pune-o pe gard…s-o indura vreun maidanez de ea.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 00:13

tovarase ceausescu
fai chemare lu basescu
pan la toamna so mierleasca
sa nu ne mai chinuiasca
sal vedem cu floaren gura
lecuit de bautura
ial nea nicule la tine
ca ne face de rusine
planeta rade de noi
na vazut asa gunoi
era pana si ramaru
mai normal ca marinaru
plange specia umana
deo astfel de lighioana
totul e urat la el
nume fata cerebel
zici base zici butan gas
lumea se tine de nas
nume stupid si jenanant
trece cu deodorant
doamne ce pacat platim
si ce blestem ispasim
neai dat o caricatura
un betiv spurcat la gura
nici macar nu e roman
ci os de tatar pagan
acum zici ca a crapat
mitocanul cel pictat
dar uite ca inviat
zici cai posedat de draci
neam de vechi aurolaci
hai nea nicu nu fi rau
cheamal tu la pieptul tau
si bagal cu capun smoala
pana o sa dea in boala
daca cere de baut
dai nea nicule un sut
daca cere o tigara
varai o sarma in nara
iar daca vrea si gagici
de bunica ce mai zici
pentru un asa nebun
si iadul este prea bun
deci neam inteles nea nicu
scapa-ne tu de limbricu
de ciuma portocalie
nu sunt multi numai vreo mie
e o ura in popor
crunta impotriva lor
romanii dacar putea
pur si simplu l-ar linsa
acest an 2010
veti vedea ce se petrece
chiorul va crapa-n spital
sau aruncat la canal
eu ii spun la revedere
cu o groaznica placere!!!

Pribeagul 04-02-2013 - 22:59

ValVerde,

Sunt convins ca ai postat doar de… dorul discutiei. 🙂

1. Se pare ca el vrea sa apere doar privilegiile.

2. Venituri egale la munca egala. Greu de echilibrat balanta. 🙂 Nu venituri egale, ci salarii asezate pe o grila, care sa acopere toate diferentele si gindurile tale juste. 🙂 Aia sa fie, si nu sa faca fiecare dupa cum i se scoala.

3. Sigur, buna gospodarire a tarii nu intra in atributiile nici unui nemernic. 🙂

ValVerde 04-02-2013 - 23:04

Da. 🙂

1. Se pare ca se baga unde nu-i fierbe oala.
2. Grila doar la angajatii de stat. In sectorul privat, fiecare cu a ma-sii. Trebuie sa recunosti ca e bine sa poti s-o faci dupa cum ti se scoala.
3. Retorica gaunoasa.

🙂

Pribeagul 04-02-2013 - 23:17

1. De ce? Da-i bataie! 🙂

2. Si in companiile de stat.

3. Hai s-o las pe jumatate: toti se ocupa de buna administrare a tarii… cu gura.

ValVerde 04-02-2013 - 23:21

1. Daca legea a fost votata in Parlament, sau aprobata de CC, latra la luna. Nu intra in atributiile lui.

2. Nu, sectorul privat se conduce dupa principiile pietii. Negociere libera intre angajat si angajator. Sectorul de stat are grila de salarizare si angajarile se fac prin concurs.

Pribeagul 04-02-2013 - 23:21

Recunosc. Am gresit la pct. 3. Serios, am speranta ca noua administratie va avea comportamentul si va actiona conform asteptarilor noastre.

Pribeagul 04-02-2013 - 23:25

De acord cu ce spui referitor la sectorul privat. Rar privat sa-si bata joc de banii lui. 🙂 Eu ma refeream doar la cel de stat.

Pribeagul 04-02-2013 - 23:29

1. Daca legea a fost votata in Parlament, sau aprobata de CC, latra la luna. Nu intra in atributiile lui.
………………………………………………

Daca vor s-o faca o fac, chiar daca calca peste cadavre.

Desi Basescu a fost demis de voturile a 7.4 mil romani, daca cineva a vrut, a ramsa la Cotroceni.

ValVerde 04-02-2013 - 23:34

” Desi Basescu a fost demis de voturile a 7.4 mil romani, daca cineva a vrut, a ramsa la Cotroceni.”

===

Basescu nu a fost demis pentru ca cele 7.4 milioane (sau cite au fost) nu indeplineau cuantumul legal.
Peste 50% din alegatori nu s-au sinchisit sa iasa la vot.
Daca e tiran, sau hot, sau ce vrei tu sa fie, mai bine de jumatate din romani nu au nimic impotriva sa-l aiba de presedinte.

digital 04-02-2013 - 22:02

sări și deixenul cretin,imediat,ca rața la muci,să-l osaneze pe Pribeag!
altu nu ți-ai găsit mă scursoare ce ești,marș la kiorul tău împuțit!

BULA 04-02-2013 - 23:09

Sa vedeti betii trase de bucurie de tov. col. Neacsu ! Si ce mai articole misto o sa scrie la adresa USL-ului.

BULA 04-02-2013 - 23:12

PSD nu se lasa pana nu ridica inflatia pana in stratosfera.
Iar avocatul poporului este interesat direct si personal de mentinerea pensiilor nesimtite.

jan dinu 04-02-2013 - 23:32

–- PENSIILE –- ar trebui calculate in functie sex shi marimea lor
cind in timpul slujbei se face amor ! Daca este dupa program ,
orele suplimentare trebuiesc fixate daca se lucreaza pe la spate !!
JD-USA ( SIR din EPIR )

ValVerde 04-02-2013 - 23:37

„…cind in timpul slujbei se face amor ! ”

===

Daca in timpul slujbei se face amor, ma duc la biserica !!!
L-am intilnit pe Dumnezeu !!
Imi revizuiesc convingerile!!
Unde ma inscriu ???

jan dinu 04-02-2013 - 23:43

Stai cu ochii’n patru cind anuntza „trimisul Domnului ”
revelatia …nu mai sta pe ginduri …fii primul ca
altfel trebuie sa stai la coda …suportind riscuri dar
mai ales pierdere timpului de-ti trece pOhta !…
JD-USA

ValVerde 04-02-2013 - 23:51

Ma Jane, eu sint om serios, nu ma trimite la vreo biserica neprobata…

Ajung si eu primul la slujba, imi dau pantalonii jos si astept sa vina credincioasele….cind colo vin ceva pocaite sau mormone si un pastro burtos cu vreo sapte serpi in mina…iti dai seama ce situatie jenanta ?
Eu cu pantalonii-n vine si femeile cu broboada pe cap, fusta pina-n pamint, cintind psalmi…e ceea ce numesc eu un moment neplacut de tacere fortata.

Asa ca fii bun si nu-mi da informatii false.

jan dinu 05-02-2013 - 00:01

NU veni cu cazuri – mistice – din secte
care flutura – sherpii – prin aer …e
peferabil numai pe toiagele lu AEsculap
acolo ar fi locul preferat ….
JD-USA

urbos 05-02-2013 - 00:23

Incearca biserica scentologica, trebuie sa fie niste cretini pe gustul tau, ca tu nu esti ateu, tu esti doar imbecil.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 00:33

Bey ,vale tu hiar esti dus u sorkowa!
Ia si tu egzamplu de ka viermele urbos
Care se margineste la segzu cu cannisu
si alternativ Ku sugaciu de mentzel !

jan dinu 05-02-2013 - 01:11

La MISA cine vine …
Are-o groaza de cadine
Ele nu sunt inhibate …
De ai ceri :in fatza -spate !

Daca esti incepator
Te educa in amor
Mai tirziu de F*** bine …
Tot – ashramul – itzi apartine !
JD-USA (shef ashram )

Antibasistul 05-02-2013 - 07:10

Corect Jane, Dumnezeul celor de la MISA e Sexul, am avut in Bucuresti trei chiriasi, membri MISA, i-am dat afara dupa doi ani.

BULA 05-02-2013 - 07:01

Gaselnita cu Avocatul Poporului e ca pretext sa le dea militarilor pensia nesimtita. PSD se teme de miscari sociale, pentru ca urmeaza alte privatizari in dauna Romaniei si alte distrugeri. PSD vrea sa duca guvernarea pana la capat, daca s-ar putea, sa lichideze toata economia tarii.

jan dinu 05-02-2013 - 08:30

Ce guvernanti criminali care-shi urmaresc niste
scopuri de scurta durata de-a ramine la putere …
asha cum de la Roman pina la TARICEANU cu „dreptatea shi adevarul ”
cheltuind extravagant c-o politica economica gresita ,unde nu aveau
cum sa le acopere prin venituri cu taxe . De acolo a inceput
marele,pas spre indatorare masiva devenind dependenti…permanenti
institutiilor financiare . Piticul BOC fiind executorul necesar cu
comandantul shalupei – basescu – shi indiferent cine mai vine ,NU
va mai puteti reveni vreo data ….Pe timp de pace – libertate – democratie
sa deveniti atit de faliti …doar prin :razboiul invizibil „…care majoritatea
romanilor nu-l pricep ,raminind asha cum merita – SCLAVI – in tzara
care ei nu o mai au decit cu numele
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult