Acasa BusinessEconomic Ce ne mai propun bulgarii

Ce ne mai propun bulgarii

scris de B.C.R
141 Afisari

Bulgaria propune construirea unui nou pod între Giurgiu şi Ruse, a anunţat, sâmbătă, ministrul bulgar al dezvoltării regionale Liliana Pavlova în cadrul conferinţei ‘Strategia Dunării – o posibilitate de construire a regiunilor din Europa’.

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Dunare - Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Forumul are loc în oraşul Ruse, iar propunerea dnei Pavlova a fost întâmpinată cu aplauze de către cei prezenţi în sală. Pavlova a spus că autostrada care va fi construită între Ruse şi Svilengrad, la graniţa cu Turcia, va necesita un nou pod la Dunăre sau, cel puţin, lărgirea celui existent.
Întrebată de Agerpres dacă Bulgaria va încerca să obţină finanţare din Qatar şi pentru pod, aşa cum a făcut în cazul arterei rutiere Ruse-Svilengrad, Pavlova a spus că aceasta este una dintre posibilităţi, cealaltă opţiune fiind ca proiectul să fie finanţat prin programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria. O propunere în acest sens a fost deja adresată guvernului român, a precizat Pavlova. Ea a amintit că premierul bulgar a invitat România să se alăture proiectului de autostradă care va lega România de Turcia, traversând Bulgaria între oraşele Ruse şi Svilengrad.

Pavlova a mai amintit că până la sfârşitul anului urmează să fie finalizat podul de peste Dunăre între Calafat şi Vidin, iar deja există planuri pentru construirea a încă două poduri între România şi Bulgaria, care vor lega Călăraşi de Silistra şi Bechet de Oreahov.
Primarul oraşului Ruse Plamen Stoilov a mulţumit în numele concetăţenilor săi pentru intenţia de a construi un nou pod. Ruse este un centru care merită un al doilea pod peste Dunăre, a subliniat el. Oficialul s-a declarat, totodată, foarte mulţumit de colaborarea cu autorităţile locale din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult