Acasa BusinessFinante-Banci 54% dintre germani vor să revină la marcă

54% dintre germani vor să revină la marcă

scris de M.A.
163 Afisari

Mai mult de 50% dintre germani doresc repunerea în circulaţie a monedei naţionale, marca.

Marci germane (otacun.net)

Marci germane (foto: otacun.net)

Procentul este şi mai mare în unele landuri din est, se arată într-un sondaj publicat de revista Stern, citată de RRA. Dacă ar putea alege, 54% dintre persoanele intervievate ar vrea ca marca germană să fie repusă în circulaţie. În acelaşi timp, 43% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că economia Germaniei ar fi mers mai bine, dacă nu s-ar fi renunţat la marcă.

Potrivit publicaţiei, în decembrie 2006, înainte de apariţia primelor semnale privind izbucnirea crizei economice, 58% dintre germani ar fi vrut ca marca să fie repusă în circulaţie. Principalul motiv pentru care oamenii vorbesc despre reintroducerea monedei naţionale germane este nostalgia, notează revista Stern.

3 comentarii

Titu 06-10-2011 - 22:13

Din pacate nu am reusit sa gasesc articolul original in revista ´Stern (www.stern.de). Efectiv nu este! Ma poate ajuta cineva sa-l gasesc? Multumesc anticipat.

briel 07-10-2011 - 03:38
Europeanuul 07-10-2011 - 17:08

Mda, un redactor de la Spiegel a sters purs si simplu o mare parte din rezultate (asa i sa parut lui ca stirea ar fi mai senzationala;) Conform sondajului 43% din germani cred ca daca Germania nu renunta la marca (in favoarea monedei euro) iar fi mers azi mai bine. Sondajul la fel mai spune ca numai 20% din nemti ar fi adeptii unui partid care sa promoveze fosta marca germana.

http://www.welt.de/print/die_welt/wirtschaft/article13644057/Mehrheit-der-Deutschen-zieht-die-D-Mark-dem-Euro-vor.html

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult