Acasa Cultura-ReligieCultura Iurie Darie şi Marin Moraru: De joi, pe Aleea Celebrităţilor

Iurie Darie şi Marin Moraru: De joi, pe Aleea Celebrităţilor

scris de Laurentiu Banches
112 Afisari

Cei doi mari actori români vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, joi, în semn de apreciere şi respect pentru întreaga lor activitate artistică.

Iurie Darie şi Marin Moraru vor primi stele pe Aleea Celebritatilor

La evenimentul din Piaţa Timpului din Capitală, care va vea loc joi, 24 mai, începând cu ora 12:00, va participa şi primarul general al Municipiul Bucureşti, Sorin Oprescu, care le va înmâna celor doi şi “Placheta Bucureştiului”, în semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate artistică. Conform Mediafax, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, care a  început proiectul “Aleea Celebrităţilor” în ianuarie 2011, George Ivaşcu, a declarat că “ Marin Moraru şi Iurie Darie sunt doi mari actori cu o lume frumoasă şi bogată pe care avem marele privilegiu de a o întâlni pe ecrane sau în sălile de spectacol.”

Anul acesta, actorul Iurie Darie, născut pe 14 martie 1929, în Vadul Roşu din judeţul Soroca, aflat astăzi în Republica Moldova, a avut mai multe probleme de sănătate, pe 29 ianuarie a suferit o lipotimie, iar pe 27 aprilie i s-a făcut rău pe stradă. Actorul a fost operat în urmă cu o zi, luni, 21 mai la Spitalul “Bagdasar-Arseni” în vederea scoaterii lichidului din zona creierului, starea postoperatorie a acestuia fiind stabilă.

De-a lungul carierei sale, Iurie Darie a interpretat roluri în peste 40 de producţii cinematografice a câtorva din cei mai mari regizori români ai secolului, dar şi în piese de teatru care au rămas memorabile pentru spectatori precum „Troilus şi Cressida”, „Umbra” şi „Pălăria”. Această carieră remarcabilă i-a adus lui Iurie Darie în luna martie a anului acesta, premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Marin Moraru, născut la data de 31 ianuarie 1937, a jucat în 24 de lungmetraje, printre care şi filmul “Amen”, al celebrului regizor Costa – Gavras, iar în 2009 a primit la rândul lui premiul pentru întreaga carieră la gala Gopo. Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală strălucesc deja stelele unor mari personalităţi precum: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Stela Popescu, Ion Caramitru şi Ştefan Iordache (postum).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult