Acasa Opinii Oltchim. Neştiinta, nepuţinta şi rea-voinţa

Oltchim. Neştiinta, nepuţinta şi rea-voinţa

scris de Teodor Seran
399 Afisari

Asistam cu uimire la o impotenta neasteptata a Cabinetului Ponta in ceea ce priveste gestionarea efectiva a problemelor grave cu care se confrunta Romania. Exista o puternica impresie ca in realitate, membrii Guvernului sunt specialisti doar in rezolvarea can-can-urilor care s-au ivit in societate si nicidecum in rezolvarea problemelor economice, care ne-ar scoate din statutul de saraci ai Europei. Ceea ce intriga in tot acest comportament sunt aparitiile publice ale Premierului, care, de fiecare data, vor sa impuna imaginea unui lider extrem de serios si preocupat pentru soarta cetatenilor. Marea masa a credulilor din societatea romaneasca cade in capcana discursului public ipocrit practicat de Victor Ponta. Grav este faptul ca acest mod de guvernare nu face bine tarii. Nu traim mai bine si nici nu am ridicat fruntea mai sus. Nu s-au intors prea multi romani din strainatate si nu au plecat prea multi romani in strainatate ca turisti. Dupa balciul cu Traian Basescu si circul cu privatizarea «Oltchim », Guvernul se pregateste acum pentru marea mascarada a alegerilor.

teodor seranUn sentiment neplacut domina mentalul colectiv: acela ca premierul minte «vartos» la fiecare pas. Desi cunoaste faptul ca o parte din Presa l-a botezat « Pinocchio », acest fapt nu il deranjeaza pe Victor Ponta, care isi imbogateste zestrea de minciuni la fiecare noua aparitie publica. Asa-zisul adevar despre Combinatul « Oltchim » a fost in realitate o minciuna sfruntata, in prezent acesta fiind  jefuit si descompletat de catre hotii de metale feroase si neferoase. Pe soseaua care duce  spre Ocnele-Mari, se pot observa panourile publicitare a zeci de firme obscure care se ocupa cu colectarea si comercializarea prin intermediul unor filiere mafiote a metalelor provenite din descompletarea salbatica a Combinatului. Se pare ca unele firme au chiar aprobari asa-zis legale, pentru taierea unor instalatii sau conducte. Comertul cu diversele componente ale instalatilor din Combinat este extrem de banos si jaful nu s-a produs ca in codru, ferit de ochii lumii, el avand loc intr-un spatiu public, aproape de Municipiul Ramnicu-Valcea si sub nasul Politiei din comuna Stolniceni, cu postul in proximitatea Combinatului. « Vrajeala » cu repornirea instalatiilor si cu reluarea productiei nu o mai crede nici chiar Victor Ponta, care anunta cu tupeul politicianului mincinos, care nu mai are nimic de pierdut, ca face totul pentru reluarea productiei.

Se contureaza tot mai mult faptul ca pionul « otravit » central al intregii afaceri este Constantin Roibu, fostul director- general al « Oltchim », prin pixul caruia au trecut toate infiintarile de « firme-capusa », care au pus pe branci Combinatul. Este de la sine inteles faptul ca, nimic nu s-a miscat fara aprobarea directorului-general, ceea ce in practica, se traduce prin existenta unor super-comisioane de care a beneficiat acesta. Si totusi, statul roman dispune de institutii specializate, care ar fi putut « sa i-a urma » unor astfel de afaceri oneroase.

De ce Politia, DNA,  Parchetul General, SRI, nu au fost niste « copoi de vanatoare » performanti ? Platim sume uriase din Bugetul de Stat, pentru plata unor armate de angajati ai acestor institutii. Cu ce justifica acesti angajati cheltuiala uriasa de bani publici pentru salariile si infrastructura necesara functionarii acestor institutii publice ? Se pare ca aceste institutii trimit periodic rapoarte informative atat Presedintelui cat si Primului-ministru, legate de existenta unor fapte de coruptie in climatul propriu, al unor obiective industriale de importanta nationala. Este greu de crezut ca Victor Ponta nu a avut pe birou astfel de rapoarte, atunci cand a hotarat inchiderea Combinatului sau scoaterea lui la privatizare.

Este posibil ca insasi pretul de oferta minima, sa fi fost dictat de gradul de distrugere prin furt al instalatiilor din Combinat. Atunci de ce mai este necesara minciuna, cand lucrurile stau asa cum stau, adica prost ? Ca sa se acopere ce ? Incompetenta manageriala a fostului Guvern PD-L, sau duplicitatea actualului Guvern USL ? De ce se fereste Victor Ponta de adevar, ca de jaratec ? Care, fara echivoc, este urmatorul : « Oltchim » se afla de mult « pe butuci » ! Nu ai ce vinde si nu ai ce cumpara, pentru ca tot Combinatul este in realitate o ruina ! Nici vorba, ca ar avea doar « niste suruburi » desfacute, asa cum a lansat zvonul Constantin Roibu, fostul director « penal » al Oltchimului.

Chiar daca sacul cu minciuni al Premierului este « plin ochi », acesta va veni in fata opiniei publice cu un sac nou si gol, in care va indesa in urmatoarele doua luni, mii de promisiuni mincinoase si desantate, conform carora viitorul romanilor va fi « roz », doar daca acesta se va scurge sub aripa protectoare a USL, care va fi in mod sigur, una « de inger ». Sa nu fie dupa alegeri, una « de drac ».

13 comentarii

CAMY 15-10-2012 - 17:33

CELMAI BUN EDITORIAL PE CARE L-AM CITIT SCRIS DE ACEST DOMN SERAN.

EXCEPTIONAL.

BRAVO, DOMNULE SERAN, PINA ACUM SUNTETISINGURUL JURNALIST DE LA ACEST ZIAR.

BULA 15-10-2012 - 18:11

Domnule Teodor Seran, sunteti sigur ca furturile de la Oltchim au degradat atat de mult instalatiile, incat sa nu mai valoreze mare lucru, sau aveti si dumneavoastra un rol in vanzarea combinatului, devalorizanu-l prin vorbe ? Nu va acuz, ca n-am dovezi, dar am inceput sa nu mai am incredere in nimeni.

BULA 15-10-2012 - 18:16

Am spus de multe ori, ca papagali ca Ponta n-au ce sa caute la conducerea tarii. Asta nu stie cum se conduce economia (n-are experienta si nici nu e destept). Cel mai bun pentru treburi din astea ar fi un inginer trecut de 55 ani, care a apucat sa conduca intreprinderi mari si care s-a dovedit a fi bun manager.

digital 15-10-2012 - 19:42

am înțeles nea serane,că zeama de varză,se transformă peste noapte în,…vin dar nici nu mă gândeam că țechineii țin loc de arginți!
fain articolaș!
mânca-i-ar mama de băsesciori,născuți din zeamă de varză!

CAMY 15-10-2012 - 20:33

CIIIIIIIIIIRRRRCCCCCC

CIRC la rtv. Oierul mitocan Jiji Biecali a intrat aiurea in platou desi nu avea voie pentru ca se desfasura o alta emisiune. Acolo era si Borbely de la udmr. Borbely l-a facut muci pe Becali, dar oierul nu s-a lasat impresionat si a vorbit ca un las in timp ce bozgorul iesea din platou. Aoleeeu ce-a ajuns tara asta, si ce-a ajuns spurcaciunea asta de canal tv usl-izd.

mircea 17-10-2012 - 09:07

tovarase SERAN cam toate scrierili matale suna a fi comandate da PeDeLepre,cum poti dumneata tovarase sa administrezi o societate,o comunitate fara fonduri,programe si oameni,toate aceste sunt rezultatele pe care le culeg prostimea dupa dezastruoasa guvernare BASESCIANA,si mai avem de tras.Asa ca tovarase o sa mori da foame cu toti cei care va lamentati, ca niste babe bolsevice bolnave de stalinism,chiam-o pa NUTI moartea puti sa-ti faca un masaj pa intereior la cerebel

CAMY 17-10-2012 - 13:37

Care prostime, ma, nenorocitule? Si tu, ce, crezi ca esti destept daca votezi cu leprele de la usl? Mai du-te dracului de spurcaciune de aici, nenorocitule.

Huhu Ciu 17-10-2012 - 14:48

Numai retardatii si cretinii voteaza PDL+PP DD! Sunt putini, 15%!

CAMY 17-10-2012 - 19:11

Numai retardatii si cretinii voteaza USL+PDL! Sunt putini, 15%!

Huhu Ciu 17-10-2012 - 20:06

Ai gresit cei 15% votanti sint ai PDL-PP DD, USL are 60% din voturi la alegerile parlamentare, 100% SIGUR!

CAMY 17-10-2012 - 20:37

Ai gresit cei 15% votanti sint ai USL-PDL, PPDD are 60% din voturi la alegerile parlamentare, 100% SIGUR!

ValVerde 17-10-2012 - 20:54

Cine zice ala e…!

US 17-10-2012 - 22:58

Sare mancatoarul de slapi din cotet cum aude ca cineva se ia de iubitul Bashina. Mars ma inapoi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult