Acasa Opinii Scandalos! Agenţia oficială de ştiri a R. Moldova boicotează referendumul din România

Scandalos! Agenţia oficială de ştiri a R. Moldova boicotează referendumul din România

scris de Marius Bâtcă
961 Afisari

Scandalos. Agenţia oficială de ştiri din Republica Moldova boicotează referendumul din România, poziţionându-se abuziv de partea PDL şi a lui Traian Băsescu.

Marius BatcaDupă ce, aproape trei săptămâni, nu a tratat aproape deloc (pe varianta Free a portalului) subiectul referendumului din România, MOLDPRES dă joi o ştire (la rubrica Politic). Este vorba despre îndemnul adresat cetăţenilor români din Republica Moldova de A NU SE PREZENTA LA REFERENDUM!

Îndemnul imoral şi ilegal a fost făcut “de către Eugen Tomac, consilierul Preşedintelui României” (n.a – preşedintele suspendat Traian Băsescu). Eugen Tomac, copil de casă basarabean (născut în Basarabia sub ocupaţie ucraineană) al lui T. Băsescu şi “admirator din umbră” al europarlamentarei EBA, şi-a dat demisia, din funcţia de şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, la scurt timp după învestirea Guvernului Ponta. Care, încă, nu a apucat să termine auditul privind cheltuielile Departamentului. Ar fi interesat de văzut cine şi cu cât a fost plătit, cum s-au cheltuit banii pe publicaţii şi jurnalişti “moldoveni”, care nu au înţeles că salariile lor au venit de la cetăţenii români PLĂTITORI DE IMPOZITE, NU DIN BUZUNARUL PERSONAL AL LUI TRAIAN BĂSESCU.

Potrivit MOLDPRES, în cadrul unei conferinţe de presă, Eugen Tomac a afirmat că referendumul care va fi organizat duminică este neconstituţional şi nelegal, iar boicotarea acestuia este o modalitate de a stopa dezastrul care are loc acum în România. „Nu suntem obligaţi să participăm la această mascaradă care se pregăteşte”, a spus Eugen Tomac.

În 2009, o bună parte din cetăţenii români din Repuiblica Moldova se mândreau cu faptul că au putut participa la vot. De atunci şi până astăzi, din păcate, doar câteva mii (în loc de sute de mii, cum ar fi fost normal) şi-au mai recuperat cetăţenia română. Însă, dacă vor alege să nu îşi exercite dreptul fundamental pe 29 iulie, poate ar fi cazul să îşi arunce actele româneşti. NU LE MERITĂ!

Dacă le sunt folositoare DOAR la libera circulaţie în UE, mai bine lipsă! La cum se mişcă lucrurile în Uniunea Europeană, s-ar putea ca Federaţia Rusă, cu ajutorul prietenilor germani, să obţină mai rapid eliminarea vizelor la frontieră. Iar cetăţenia rusă se obţine mai uşor ca cetăţenia română.

La 29 iulie, în România va avea loc referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Pentru referendumul din 29 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 14 secţii de votare. Astfel, cetăţenii români vor putea să-şi exprime opţiunea de vot la Chişinău, Bălţi, Cahul, Căuşeni, Hînceşti, Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Călăraşi, Cantemir, Soroca şi Ungheni.

P.S. Sunt 14 secţii de votare, pentru că au existat plângeri că cetăţenii români din Republica Moldova nu se pot descurca în doar 5 secţii.

49 comentarii

sanda sanda 30-07-2012 - 23:20

Batca esti prost si mincinos si mai si amesteci o problema nationala in mocirla politica.

Faci pe nationalistul dar esti doar un frustrat. Iar frustratii de regula sunt antiromani.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult