Acasa Sport-AutoSport Dakar 2014, etapa a 2-a: Triumf pentru Peterhansel si Sunderland

Dakar 2014, etapa a 2-a: Triumf pentru Peterhansel si Sunderland

scris de Laurentiu Banches
94 Afisari

Francezul Stéphane Peterhansel (Mini)  a cȃștigat etapa a 2-a a raliului raid Dakar ȋn timp ce britanicul Sam Sunderland (Honda) la secțiunea moto.

Dakar 2014, etapa a 2-a: Triumf pentru Peterhansel si Sunderland (foto:best-of-rallylive.com)

Francezul Stéphane Peterhansel (Mini, cu compatriotul său Jean Paul Cottret copilot) a preluat șefia clasamentului general la secțiunea auto a Raliului raid Dakar 2014, după ce s-a impus în etapa a 2-a, desfășurată luni între localitățile argentiniene San Luis și San Rafael. Peterhansel, care încheiase prima etapă pe un modest loc 6, a fost cronometrat cu timpul de 3 h 52 min 05 sec pe cei 433 de km de probe speciale (365 km de legătură). Pe locul secund s-a clasat echipajul hispano-german Carlos Sainz/Timo Gottschalk (Smg), la 46 sec, podiumul fiind completat de echipajul Giniel De Villiers (Africa de Sud)/Dirk Von Zitzewitz (Germnaia), pe Toyota, la 5 min 34 sec de învingător.

La general, Stephane Peterhansel este lider, cu 6 h 17 min 02 sec, urmat de Carlos Sainz, la 28 sec, și de Nasser Al-Attiyah (Qatar/Mini), la 4 min 10 sec, etc. Etapa a treia se va desfășura marți între San Rafael și San Juan, 301 km de probe speciale, la care se adaugă 295 km de legătură.

La moto, Sunderland (24 ani), care confirmă după victoria reușită anul trecut în Raliul Merzouga (Maroc), a fost cronometrat cu timpul de 3 h 42 min 10 sec pe cei 359 km ai specialei (365 km de legătură), devansându-i pe chilianul Francisco Lopez Contardo (KTM), cu 39 sec, și pe spaniolul Joan Barreda Bort (Honda), cu 2 min, etc. Spaniolul Marc Coma (KTM) a încheiat pe locul 9, iar francezul Cyril Despres (Yamaha) pe 10.

Britanicul, care trăiește la Dubai și s-a antrenat mult pe dune de nisip, a participat și la ediția 2012 a Raliului Dakar, dar nu a încheiat cursa. În ierarhia generală la secțiunea moto, Joan Barreda Bort ocupă primul loc, cu 6 h 09 min 41 sec, urmat de chilianul Francisco Lopez Contardo, la 2 min 03 sec, și de Sam Sunderland, la 2 min 33 sec, etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult