Acasa Top SecretArmata Armata a adus mii de bucureşteni în Parcul Izvor (FOTO)

Armata a adus mii de bucureşteni în Parcul Izvor (FOTO)

scris de Marius Bâtcă
928 Afisari

Mii de bucureşteni, printre care foarte mulţi copii, au vent duminică în Parcul Izvor, la evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naţionale, pentru a marca Ziua Armatei, sărbătorită la 25 octombrie.

Armata a adus mii de bucuresteni in Parcul Izvor – Ziua Armatei Romane

Armata a adus mii de bucuresteni in Parcul Izvor – Ziua Armatei Romane (foto Marius Bâtcă)

Ei au putut să urmărească exerciţii demonstrative de paraşutări, coborâri în rapel din elicopterele care vor survola zona, spectacole ale Muzicii Reprezentative a Armatei şi Ansamblului „Doina” al Armatei, exerciţii de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. De asemenea, în program sunt prevăzute jocuri marinăreşti, exerciţii pentru copii cu tiroliana şi escaladă la panoul fix, perimetru echitaţie pentru copii, demonstraţii ale specialiştilor în neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de luptă şi instrucţie, elemente de tehnică militară folosită în teatrele de operaţii.

În parc sunt amenajate diferite standuri, care cuprind şi elemente de tehnică militară folosită în teatrele de operaţii de mai multe categorii de forţă ale armatei: academiile şi şcolile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, Muzeul Militar Naţional, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi Asociaţia Aeronautică Română. Vizitatorii au astfel ocazia să se întâlnească cu specialişti militari din diverse domenii, militari care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, sportivi olimpici, veterani de război. Pe o scenă special amenajată la intrarea în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului, unde, de altfel, este amplasată tehnica de luptă prezentată, sunt aşteptate să evolueze Muzica Reprezentativă a Armatei şi Ansamblul Doina al Armatei.

La eveniment au participat ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, secretarul de stat pentru Politica de Apărare şi Planificare, Sebastian Huluban, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Dan Tătaru, secretarul de stat pentru armamente, Floarea Şerban, împreună cu şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Ioan Sorin, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-locotenent Cârnu Fănică, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Aurel Popa.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu a afirmat, duminică, după ce a vizitat expoziţia de tehnică militară din Parcul Izvor dedicată Zilei Armatei Române, că ministerul pe care îl conduce doreşte să reîntoarcă armata spre tradiţie. El a precizat că în acest an Ziua Armatei va fi organizată printr-o serie de manifestări “mult mai ample” decât cele pe care Ministerul le-a desfăşurat până în prezent în astfel de ocazii.

(Foto: Marius BÂTCĂ)

3 comentarii

Tom Cc 21-10-2012 - 18:56

Fasole s-a dat ??? sa aiba privitorii rezerve de gaze ,vine o iarna grea si gazul este scump si se mai scumpeste !!

desculltul 21-10-2012 - 23:14

Care armata? Nu are alte sarcini? Parca nu erau bani de consumat pentru parade? La altii sambetele si duminicile lucrate se platesc, la armata se platesc? oricum a ajuns bataia de joc a poooliticienilor promovand numai pup_in_ass_hoole la comanda. Have a nice day! Maybe?

Dinu 22-10-2012 - 23:32

Descultule…Armata e platita 24 de ore din 24 si 7 zile din 7/saptamana si nu primeste bani in plus pentru ore suplimentare si nici spor de vechime…. Ce usor e sa vorbesti fara sa sti despre ce si cum se manaca militaria. As vrea sa se recreeze obligativitatea serviciului militar si sa inceapa cu cei care nu au facut-o, indiferent de varsta. Atunci sa te vad…. , poate te incalta armata!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult