Acasa Top SecretArmata Moscova arată pisica. România nu poate intercepta Iskander-M

Moscova arată pisica. România nu poate intercepta Iskander-M

scris de M.A.
1.358 Afisari

Ministerul rus al Apărării a anunţat crearea în regiunea Leningrad a unei brigăzi dotate cu cele mai noi complexe de rachete „Iskander-M”.

Iskander-M

Experţii consideră că radarul din Turcia nu va fi capabil să urmărească lansările rachetelor ruseşti, iar scuturile din România şi Polonia să le intercepteze, scrie Vocea Rusiei. Decizia a fost luată după refuzul Senatului SUA de a garanta că scutul antirachetă din Europa nu va slăbi potenţialul nuclear al Rusiei.

Aceste rachete sunt capabile să ducă atât armament obişnuit, cât şi nuclear pe o distanţă de până la 500 de kilometri. În versiunea de bază, cunoscută sub denumirea Iskander-M, raza de acţiune a rechetelor se încadrează între 100 şi 400 de kilometri. Aceasta depinde, însă, de ogiva transportată, care poate varia între 480 şi 700 de kilograme. Dacă încărcătura este maximă, raza de acţiune este limitată la 300 de kilometri.

Primele teste complete în zbor ale rachetei Iskander-M au avut loc în octombrie 1995, iar primele livrări către armata rusă în 2007. O versiune pentru export, denumită Iskander-E, a fost prezentată oficial în 1999. Raza sa de acţiune este de maxim 280 de kilometri, iar încărcătura de până la 480 de kilograme. Moscova a dezminţit că ar fi vândut rachete Iranului în 2001 şi Siriei în 2005, dar a confirmat că a vândut Belarusului, în 2007, rachete Iskander-E

În luna mai, considerând că sistemul american antirachetă este orientat împotriva Rusiei, ziarul Pravda cerea aducerea de rachete Iskander-M în Transnitria. “Am putea lua măsuri de retaliere, precum desfăşurarea de Iskander şi transferul de bombardiere în zonă”, scria publicaţia, care subliniaza, însă, că “pentru acest lucru este nevoie de voinţă politică”.

Apărarea strategică a Terrei”

Rusia se străduieşte să dea un nou impuls tratativelor cu SUA privind scutul antirachetă. După ce s-a aflat că Washingtonul nu va oferi garanţii juridice că elementele apărării antirachetă din Europa nu sunt îndreptate împotriva forţelor nucleare ruseşti, la Moscova se dezbate intens iniţiativa numită „Apărarea strategică a Terrei”. Scopul ei este crearea unui sistem comun care ar apăra planeta nu doar de rachete, ci şi de diferite pericole venite din Cosmos.

Sensul propunerilor ruseşti, autorul cărora este ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, constă în transferarea accentului de pe sistemul de apărare antirachetă creat de americani şi partenerii lor pe lupta împotriva pericolelor cosmice. În acest sens este necesară amplasarea complexelor de apărare antiaeriană, antirachetă şi anticosmică într-un tot unitar. Se presupune crearea unui sistem de monitorizare a spaţiului cosmic în jurul Terrei pentru distrugerea obiectelor care pun în pericol planeta noastră.

„Fireşte, un astfel de pericol trebuie luat în calcul. Astfel de evenimente au loc destul de rar în istoria Terrei. Însă, după urmele lăsate, urmările pot fi dintre cele mai serioase. Iar noi ne aflăm tocmai în etapa în care această sarcină poate fi rezolvată. Însă aceasta este o altă sarcină. Şi, în pofida caracterului său actual, este puţin probabil că ea va putea să influenţeze planurile apărării antirachetă, elaborate de SUA”, consideră expertul militar Pavel Zolotariov, citat de Vocea Rusiei.

Experţii sunt de acord cu faptul că actualul scut antirachetă şi forţele antirachetă ruseşti nu sunt deloc pregătite să se integreze într-o apărare cosmică. Este vorba de sisteme complet diferite, spune politologul Vladimir Evseev: „Trebuie să fim realişti. Occidentul nu va oferi garanţii juridice privind scutul antirachetă european. De aceea, eu cred că Rusia trebuie să înceapă crearea unui scut antirachetă propriu, naţional”.

19 comentarii

Andrei 19-10-2011 - 15:12

Iauzi !

Rezolvat …gata ….il poate penetra .URAAA ,URAAA!

Tehnica superioara eee superioara domne !

Cum pe americani nu-i poate ameninta influenta ca nu-i prea baga in seama …ramin romanii

Unde o fi mintrea rusului ?????

Cui serveste astfel de declaratii ,n-au invatat nimic din 90 pina-n prezent…merg din „victorie in victorie” ….buun.

Au facut(rusii) tot ce au putut pt a impinge fostele tarii prietene,membre ale pactului de la Varsovia in NATO

Continuati continuati …..

romulus 19-10-2011 - 16:02

Din Leningrad pana in Romania sunt max. 500 de km! CAT DE BOI PUTETI FI! DOAMNE, scapa -ne de boii astia! Marsh ba, la spalat bude!

Marius Bâtcă 19-10-2011 - 16:51

@ romulus
Esti ciudat? Unde scrie in text ca au zis rusii ca vor sa dea cu Iskander in Romania tocmai din regiunea Leningrad?
Se poate din Transnistria, daca aduc sistemele de rachete (care sunt mobile) din baza de la Luga.
Citeste cu atentie si injura dupa, daca ai motiv.

salut 19-10-2011 - 16:59

In titlu, mon cher.

Marius Bâtcă 19-10-2011 - 17:08

@ salut
In titlu? Sper ca glumesti. Sau ca esti straian si citesti textele cu google translate. Sau pur si simplu nu cunosti limba romana.

salut 19-10-2011 - 17:56

„Moscova arată pisica. România nu poate intercepta Iskander-M”

„Moscova arată pisica.” = Moscova ameninta

Pe cine ameninta?

„Romania” (din titlu)

Cum o ameninta?

” .NU poate intercepta {rachetele} Iskander-M”

(Deci, rachetele respective, prin caracteristicile lor si prin AMPLASAREA lor reprezinta o amenintare la adresa Romaniei)

Cam asta vrei sa sugerezi prin titlul respectiv.

In rest, isterie (contraproductiva) antiruseasca…as usual.

Marius Bâtcă 19-10-2011 - 18:05

@ salut
Asa sa fie ca tine. La urma urmei, atat ai inteles, atat de duce capul. Nu e treaba mea.
Cat despre isterie antiruseasca, nu iti urez decat sa iti creasca solda (in ruble), ca esti foarte eficient.

salut 19-10-2011 - 18:16

Multumesc, o SA-MI maresc salariul, in dolari. Sau poate mi-l transform in euro? NTZZ, e prea instabil in vremurile astea.

Marius Bâtcă 19-10-2011 - 18:32

@ salut
Cu euro, ai dreptate. Mai bine dolari si cu atat mai bine canadieni.

salut 19-10-2011 - 18:32

Si inca ceva: daca as fi rus, mi-as dori cat mai multi Batci prin presa romaneasca. Nici nu iti dai seama ce serviciu faci unui rus in relatie cu un tertz cu isteria asta a ta.

Spre exemplu, articolul de fata.

De la un anunt simplu :

„Ministerul rus al Apărării a anunţat crearea în regiunea Leningrad a unei brigăzi dotate cu cele mai noi complexe de rachete „Iskander-M”.”

….fantasmagonezi cu „…arata pisica…Romaniei”, „…rachete prin Transnistria” (desi, inclusiv pentru amplasarea la St Petersburg – (nu Leningrad, ala a fost pe perioada URSS) este doar o intentie), etc.

Mai ieri ii spuneai unui conforumist care te-a contrazis ca posteaza de la ambasada rusa…etc.

CREDIBILITATEA, mon cher, CREDIBILITATEA!

salut 19-10-2011 - 18:35

„Cu euro, ai dreptate. Mai bine dolari si cu atat mai bine canadieni.”

Ei vezi? Stiam eu ca mai e o speranta! 🙂

Marius Bâtcă 19-10-2011 - 18:48

@ salut
Da. Vad ca nu esti rus, dar iti place sa te bagi in seama la fel ca rusii.
Sankt Petersburg (fostul Leningrad) este capitala regiunii Leningrad (Ленинградская область – Leningradskaya Oblasti).
Baza este in Regiunea Leningrad, la Luga. Localitatea o gasesti pe harta aici in sudul regiuni, pe langa Novgorod
http://www.russia-da.ru/content/category/1/5/2/

Oricum, ajunge pe ziua de azi ca nu vreau sa te obosesc cu atatea informatii.
Despre partea a doua a postarii tale o sa iti povestesc alta data, dupa ce o sa primesti aprobare

salut 19-10-2011 - 19:02

„Aprobare?”

Chiar crezi ca toti cei ce au alta opinie decat tine „sunt in misiune”?

Ai putea sa gasesti un singur motiv credibil pentru care un presupus serviciu de informatii ostil Romaniei si-ar deranja fie si cel mai prapadit agent pentru tine?

Paranoia, mon cher, paranoia.

Marius Bâtcă 19-10-2011 - 19:12

@ salut
Am zis eu ca trebuie sa primesti aprobare de la „servicii’?
Tu te-ai gandit la ele. Asa ca las-o cu paranoia!
Iti dai seama ca esti ilogic? Daca as fi considerat ca esti de la „un serviciu ostil Romaniei”, crezi ca as fi dorit ca acel serviciu sa iti dea tie aprobare ca sa iti povestesc? :))
Aprobarea o obtineai de la mine, nu de la altcineva. Ti-am zis ca te obosesc daca iti dau prea multe informatii.

salut 19-10-2011 - 19:38

Zi mai bine ca nu ai raspuns la partea in care iti demonstram de ce rusii si-ar dori cat mai multi ca tine in presa romaneasca.

Pe de alta parte, daca prin „aprobare” te referi la o eventuala stergere a postarii (postarilor) mele, stiu ca poti s-o faci si ai mai facut-o. Doar ca, in idealismul meu, speram ca naravul asta l-ai pierdut, asta e motivul referirii mele la „servicii”.

Ciu Huhu 20-10-2011 - 07:10

Marius B., Rusia la fel ca SUA si alte bogate tari sint conduse si furate din umbra sau pe fata de evrei (exista si evrei cinstiti, care sufera din cauza marilor escroci evrei), daca as sti limba rusa as cauta o rusoaica cu bani si m-as muta la ea in Rusia, Rusia e mult ma frumoasa si mai interesanta decit Romania, PATRIA E UBI BENE (nu stiu daca e corecta latina mea)!

Ciu Huhu 20-10-2011 - 07:24

Cred ca corect e: PATRIA UBI BENE!

geek-a-contra 19-10-2011 - 19:21

sa fie clar: iskander NU A FOST CREAT CA SA COMBATA SCUTUL DE LA DEVESELU. rachetele alea au fost testate in ’95 asta insemnind ca dezvoltarea a inceput inca dinainte de ’90. cu sau fara deveselu rachetele urmau sa fie desfasurate ca mijloc de persasiune. acum, in 2011, numai au fost puse in context, asa ca mai usurel cu propaganda asta isterioda care prin efect este mai degrab’ prorusa in sensul justificarii pozitiei lor si punerii rusiei intr-o pozitie de forta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult