Acasa Opinii Va iniţia, premierul desemnat, echipele ministeriale standard?

Va iniţia, premierul desemnat, echipele ministeriale standard?

scris de Ion Petrescu
423 Afisari

Ca simplu alegător am două interpelări, de interes naţional, pentru cel desemnat să conducă viitorul guvern al României, dacă acesta va primi voturile necesare în parlament.

Ion PetrescuPrima se referă la o premieră amânată după 1989. Dacă este adevărat, ceea ce a declarat candidatul Uniunii Social Liberale, la preşedinţia ţării, că pentru întâia oară, în epoca postdecembristă, puterea a fost preluată de opoziţie, înainte de alegerile locale şi parlamentare, atunci, o altă posibilă şi necesară victorie, tipică unei democraţii reale, nu mimate, este instituirea, acum, de către noul premier, a echipelor ministeriale standard.

Am înţeles, din declaraţia preluată de postul public de radio, că şeful executivului, desemnat de preşedinte, va anunţa, peste câteva zile, componenţa noului guvern. Un detaliu ce ţine de exerciţiul democratic. Ar fi fost o veste excepţională şi un anunţ complementar.Victor Ponta ar putea intra în istoria mutaţiilor ireversibile, din democraţia postdecembristă, dacă ar dori să coaguleze eforturile partenerilor de guvernare şi să promoveze, după investire, la fiecare minister: echipa standard – ca număr de persoane, pe posturi strict politice -, care vine şi pleacă în acelaşi timp, cu ministrul desemnat/schimbat/sau care a demisionat.

In integrum. Fără nicio excepţie.

Pentru început ar fi utilă o investigaţie ordonată de premier, finalizată prin lista cu numele, numărul şi funcţiile cetăţenilor care au căpuşat, din punct de vedere politic, diferite ministere, fără a avea nicio o instruire anterioară de specialitate, decât simpatia acordată, pe criterii misteriose, de un decident sau altul.

Printre cele mai afectate instituţii se numără… ministerele de forţă, de la Bucureşti, unde mai rezistă căpuşe politice cam de la toate guvernările anterioare.  Am mai priceput, ca votant dornic de informaţii obiective, că vor deveni titulari de ministere, cei ce au mai lucrat în domeniile respective. Este o opţiune care aparţine premierului desemnat.  Totuşi, din câte îmi aduc aminte, candidatul Uniunii Social Liberale, la Preşedinţia României, declara, cu ceva timp în urmă, că a fost contactat de rezervişti înstelaţi din serviciile secrete, cărora le-a refuzat ofertele de colaborare. Bun.

Ce va face însă, premierul desemnat, dacă, după ce guvernul său trece de votul parlamentului, se va dovedi că unul dintre cei nominalizaţi să devină ministru a fost şi este într-o relaţie – „contra naturii” democraţiei dezirabile şi-n ţara noastră – cu un serviciu de intelligence autohton? Altfel… persoană serioasă, lăudată de naivii, pardon, cei mai de succes teleaşti, de pe malurile Dâmboviţei. Rândurile de mai sus sunt aidoma unei bătăi pe umăr, pentru Victor Ponta.

Depinde de inteligenţa sa cum va răspunde, în timp, celor două interpelări, obiective, generate doar de necesitatea revitalizării unei democraţii asfixiate de demagogia fostei puteri.

7 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 29-04-2012 - 04:28

Domnule Petrescu, hai, domnule, sa vorbim despre ceea ce ne doare mai mult decit despre lucruri care nu intereseaza pe nimeni. Deci, am aflat ca la ministerul de finante, s-au gasit peste noapte 5 miliarde de euro, cica din nu stiu ce fel de conturi care nu au fost date spre cunostinta publicului de catre fosta adminsitratie pt ca ar fi fost secrete. Na, ca acum nu mai sint secrete de cind a preluat usl-ul cirma tarii. Normal ar fi ca, imediat, dupa preluarea puterii, usl-ul sa se axeze pe cercetarea la nivel de minister a situatiei reale care este acolo. Numai ca usl-ul nu o va face, ei stiind sa faca numai ceea ce au facut inainte de a preda puterea pdl-ului. Domnule, cind o sa-i vedem pe Androneasca, Dragnea, Nica, etc. in noul guvern o sa facem ca George Constanza cind urca spre apartamentul fostei lui gagici de care se despartise cu multa greutate, si, o data ce avea sa inchida usa dupa el, sa-si blesteme si zilele, dupa care, avea sa se duca la prietenul lui Seinfield si sa-i spuna ce prostie a facut. Domnule, oare, cit de bou, timpit, idiot, troglodit trebuie sa fii si sa nu vezi ca psd-ul a cistigat, tirind dupa ei niste idioti de un grotesc abominabil, pe pnl-isti? PSD-ul a luat totul, iar la pnl le-au dat citeva firimituri sa nu moara ca prostii. Iar acum, ni se spune „de pe surse” ca noul guvern a fost facut de Ponta si Crin, in drumul lor spre Brasov. Vai de mama lor de pnl-isti, or sa sfirseasca tot in blestemul lui Crin care avea sa-i duca servieta lui Geoana in campania din 2009, dupa ce, l-a facut albie de porci pe Geoana, avea sa se alieze psd-ului pe post de Hopa-Mitica. Baronii din psd sint mult mai singerosi si mai lipsiti de orice sentiment decit cei din pnl. PNL a murit, Crin se afunda ca intr-un nisip miscator si nimeni nu doreste sa-l mai salveze. In maximum doua luni, pnl-ul va iesi din alianta cu psd-ul, pt. ca acestia nu suporta aliantele; cum da de gustul puterii il uita si pe tac-su si pe ma-sa, cind e vorba de contracte cu statul si de supt din averile statului. O sa vedeti, si o sa-mi dati dreptate. Singurul „ideal” care o sa-i mai tina legati pe aceste mari bestii ale politichiei romanesti, pnl, psd, pdl, este lupta disperata impotriva ppdd-ului, singurul partid care mai reprezinta oarecare incredere electoratului romanesc.

Ponta il tine numai linga el pe Crin, insa, Crin nu mai are contact cu propriul partid si nu se mai consulta cu vicepresedintii, ci, le comunica doar,” ceea ce s-a hotarit”, iar ceea ce s-a hotarit nu s-a hotarit de catre Crin si Ponta, ci numai de catre Ponta, iar Crin e pus in pozitia de a accepta orice, pt. ca, pentru el, fiecare secunda ce trece, il face sa inteleaga ca supozitiile presei se adeveresc intru totul, si anume, faptul ca psd-ul il vrea la presedentie pe Oprescu si nu pe Crin. O data ce psd-ul a pus mina pe guvern, presedentia nu mai reprezinta un obiectiv, stiind ca, o data ce-l vor avea pe Oprescu acolo, ei isi vor vedea de-ale lor, adica, de furtul generalizat, caci asta este singura meserie pe care ei o stiu cel mai bine.

Dar, tot raul spre bine. Stiu ca un alt mare rau ne asteapta la orizont, postibila intoarcere a hotilor psd-isti, care vor incerca sa fure 100% aceste alegeri, dar, spuneam, un bine tot a iesit din acest rau, faptul ca am scapt, temporar, de nemernicii de la udmr. PSD-ul, o sa-i readuca, cumva, la guvernare, pt. ca va avea nevoie de ei intr-o, posibila alianta, daca pdl-ul va trece, din nou, in opozitie, acolo unde le sta lor bine, dinc auza faptului ca niciodata nu au reusit sa se unifice, ci, s-au refacut numai dupa ce s-au farimitat.

Cu o zi inainte de caderea guvernului, Ponta avea sa explice la RTV primele cinci puncte de guvernare pe care noul guvern va trebui s ale rezolve. Toate aceste puncte SINT UN FURT MIZERABIL din programul PPDD-ului, asa cum, Ungureanu avea sa fure citeva puncte din programul ppdd-ului, ceea ce demonstreaza ca, chiar daca nu guverneaza, ppdd-ul este la guvernare doar si prin ideile lui. Mai mare rusinea. Cei care ai jubilat precum maimutele pt. victoria usl-ului, o sa-i vedem in curind scuipind ca sherpii pe cei pentru care jubilau, caci, nu pot sa cred ca ei sint multumiti acum cu ceea ce se intimpla. Vai de mama lor, asa se bucurau si in 2004 cind idolul lor, Basescu avea sa preia puterea, sareau ca maimutele de bucurie, dupa care, tot ca maimutele il huiduiau. Si ei se cred „stiutori” a politicii romanesti si-si mai varsa si veninul si balele lor mizerabile pe forumuri. Ce circari!

MI-5 29-04-2012 - 07:14

Don Petrescu nu spui nimic despre cei care au „relatii contra naturii” cu servicii secrete straine si sunt la inalt nivel in prezent?

Tache 30-04-2012 - 08:09

Azi in Romania:

1) EXISTA UN SINGUR PARTID POLITIC caruia membrii tuturor partidelor “oficiale” i-au facut, individual, JURAMANT DE OBEDIENTA (D.E.X.: OBEDIÉNȚĂ s. v. ascultare, cumințenie, docilitate, supunere.) , PARTID FINANTAT DE LA BUGETULE DE STAT AL ROMANIEI, adica explicit, din contributiile si datoriile luate in numele POPORULUI ROMAN, PARTID care la randul sau este OBEDIENT la organizatii internationale care au ca scop programul politic mentionat mai jos. O completare esentiala DIN CARE SE POATE INTELEGE TOT: INCALCAREA JURAMANTULUI DE OBEDIENTA ESTE PEDEPSITA CU MOARTEA, care intotdeauna este dismulta ca accident sau boala, prompt certificata ca atare de un doctor obedient. Incalcarea nici unui alt juramant nu este pedepsit cu moartea. Stie cineva raspunsul la intrebarea: care este acest partid?

2) EXISTA UN SINGUR PROGRAM POLITIC, aplicat de toate partidele politice “oficiale”, indiferent care este ‘ales”, program politic in care POPORUL ROMAN are rolul DE A PIERDE TOT, VIATA IN PRIMUL RAND, iar cei ce se indarjesc sa supravietuieasca, sa piarda intreg avutul , libertatea si orice dram de putere ar mai fi putut salva. Stie cineva raspunsul la intrebarea : care este acest program politic?

3) EXISTA O SINGURA MINORITATE PE A CAREI ACTIVITATI TREBUIE SA NE CONCENTRAM, SA LE SCOATEM IN EVIDENTA, SA LE ADUCEM IN DISCUTIA PUBLICA, pentru ca desi membrii ei au toti nume romanesti si unguresti, sunt CEI MAI MARI DUSMANI AI POPORULUI ROMAN pe care i-am avut in intreaga noastra istorie, dar si tuturor celorlate popoare in aceasi masura, poporul ungur deasemenea in mod special, remember 1956 cand peste 65,000 unguri au fost asasinati. Membrii acestei minoritati sunt oameni care au ajuns sa detina ABSOLUT TOATE functiile importante in STATUL ROMAN, prin intermediarii supusi lor prin juramantul de obedienta. Stie cineva raspunsul la intrebarea: care este acesta minoritate?

In rest, sunt doar diversiuni ale dusmanilor popoarelor Lumii pentru invrajbirea victimelor lor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 30-04-2012 - 12:15

–-,, Stie cineva raspunsul la intrebarea: care este acesta minoritate?”––I-ti …RASPUND I O : …oricine detine cunostinte minime de medicina, pentru ca semnele Schizofreniei in stadiul de Paroxism este evidenta in toate interventiile ( prin continutul abordat , tematica preferentiala). Locul unor …indivizi ca tine este doar in spitale de specialitate, cu regim restrictionat ! DIXIT.

digital 30-04-2012 - 12:26

te simți,cumva?!
râtane?!

digital 30-04-2012 - 13:34

asta,dacă reușești s-o identifici….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 30-04-2012 - 13:49

PRIMA STRIGARE….OFER pt. identificarea pers. cu nick -name ,,digital” o suma la latitudinea norocosului informator si care va avea si 00 la urma , de stabilit cifra de la 1-9 .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult