Acasa BusinessEconomic Ultimele recomandări ale FMI pentru autorităţile române

Ultimele recomandări ale FMI pentru autorităţile române

scris de A.B.
161 Afisari

Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă autorităților din România adoptarea cât mai rapidă a legislației pentru îmbunătățirea guvernanței corporative în companiile de stat și stabilirea unei liste cu potențiale listări la bursă sau privatizări, a declarat, luni, șeful misiunii FMI în România Reza Baqir, la finalul misiunii în România.

FMI: Corupţia încetineşte creşterea economică

FMI: Corupţia încetineşte creşterea economică (foto: aim.org)

„Misiunea recomandă adoptarea și implementarea rapidă a legislației pentru îmbunătățirea guvernanței corporative la companiile de stat. De asemenea, recomandăm restructurarea masivă a companiilor de stat aflate într-o situație financiară îngrozitoare și stabilirea unei liste de potențiale companii care pot fi listate la bursă sau privatizate„, a explicat reprezentantul FMI, într-o conferință de presă.

Potrivit sursei citate, aceste reforme vor ajuta la îmbunătățirea managementului profesionist în aceste companii, la alocarea mai eficientă a resurselor, la creșterea profitabilității, la transferuri mai mici de bani dinspre buget și la limitarea datoriilor statului.

În plus, reprezentanții misiunii au apreciat eforturile autorităților în lupta împotriva corupției și le încurajează să continue în același ritm.

Îmbunătățirea guvernanței și lupta împotriva corupției nu sunt doar chestiuni economico-sociale cheie, ci sunt cruciale și din perspectivă macroeconomică. Reducerea corupției va ajuta la combaterea evaziunii fiscale și va reduce pierderile din banii contribuabililor. De asemenea, va ajuta la îmbunătățirea mediului de afaceri și va duce la atragerea investitorilor străini”, a adăugat oficialul FMI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS