Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Atacuri armate asupra românilor din Serbia. Poziţia lui Viorel Badea

Atacuri armate asupra românilor din Serbia. Poziţia lui Viorel Badea

scris de C.P.
390 Afisari

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, Viorel Badea (PDL), consideră că atacurile armate din ultimele două zile la care au fost supuşi lideri ai comunităţilor românilor din Serbia reprezintă ‘o provocare menită să dezechilibreze cursul pozitiv al dialogului româno-sârb în ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale ale conaţionalilor din statul vecin’.

Atacuri armate asupra românilor din Serbia. Poziţia lui Viorel Badea

Senatorul a făcut un apel la calm, transmiţându-le românilor din Serbia să nu reacţioneze ‘necontrolat’ la asemenea provocări. El i-a asigurat totodată că autorităţile române ‘vor face uz de toate instrumentele bilaterale pentru a restabili liniştea şi normalitatea în zonă’. Viorel Badea a solicitat, de asemenea, identificarea ‘cât mai rapidă’ a vinovaţilor şi tragerea la răspundere a acestora în conformitate cu legile statului sârb.
‘Am luat act cu stupoare şi îngrijorare de ceea ce se întâmplă în ultimele 48 de ore în Serbia şi cer pe această cale autorităţilor competente din statul vecin să intervină de urgenţă pentru restabilirea liniştii şi legalităţii în localităţile Sipicova şi Janku Most’, a declarat Badea, potrivit unui comunicat de presă remis marţi Agerpres. Potrivit senatorului democrat-liberal, asemenea manifestări extremiste pot avea efecte colaterale, precum instaurarea neliniştii şi agitaţiei în comunitatea românilor din Serbia, precum şi alimentarea sentimentelor antiromâneşti ale naţionaliştilor sârbi. ‘Toate acestea riscând să atragă după sine o reacţie negativă în lanţ din partea unor state membre ale Uniunii Europene’.
‘În această perioadă Serbia nu are nevoie de evenimente care să aducă aminte de greşeli ale trecutului recent, mai ales în condiţiile în care cetăţenii statului vecin şi-au manifestat dorinţa de a face parte din mare familie a democraţiilor europene’, a mai afirmat Viorel Badea. Senatorul PDL a ţinut să precizeze că va monitoriza în continuare situaţia din Serbia, urmând ca în funcţie de evoluţiile din zonă să propună măsurile care se impun.

3 comentarii

Ivan 20-12-2011 - 18:32

Personal nu pot comenta atata vreme cat nu stiu ce anume s-a intamplat in mod concret. De ce presa romaneasca tace?

Radulescu 20-12-2011 - 22:40

Presa romana este impotenta,ea admite in schimb comentarii tip „urbos & celelalte primate politice din RO”pe ei ii arde de ce fac evreii si mai putin romanii…..
Vorba aia”Casa arde si baba se piaptana”……….

Ciu Huhu 21-12-2011 - 08:11

Fi serios, nu-s altceva decit diversiune ticaloasa securista-basista-pedelista acele asa zise ”atacuri armate”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult