Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Jaful secolului – 11 ani de închisoare pentru autori

Jaful secolului – 11 ani de închisoare pentru autori

scris de Laurentiu Banches
149 Afisari

Jaful secolului – Petru Nica, Aurelian Romulus Paven şi Gabriel Velescu au fost condamnaţi joi, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 11 ani de închisoare cu executare.

În dimineaţa zilei de 5 iulie 2004, Petru Nica, împreună cu doi complici – Gabriel Velescu şi Aurelian Romulus Paven au fugit cu banii proveniţi de la filialele din Galaţi, Constanţa şi Ploieşti ale “ABN Amro”. Petru Nica era şoferul autospecialei jefuite, care transporta 8,85 de milioane de lei, 33.396 de dolari şi 525 de euro.

Conform Agerpres, cei trei au fost condamnaţi joi, 22 martie 2012, la câte 11 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Tribunalul Bucureşti a hotărât şi ca Petru Nica, Aurelian Romulus Paven şi Gabriel Velescu să plătească daune civile de 892400 de lei şi 28000 de USD către societatea de pază şi securitate CPI Security.

Totodată, ei trebuie să plătească cheltuieli judiciare statului român şi onorariul expertului desemnat în dosar, după ce Tribunalul Bucureşti a restituit inculpaţiilor o parte din bunurile confiscate anterior. Cei trei nu sunt singurii care au fost acuzaţi în acest caz, femeie care i-a ajutat pe cei trei să se ascundă o săptămână după jaf, Ionela Popescu, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este finală şi poate să fie atacată cu apel. Autorii “jafului secolului” au fost trimişi în judecată pe 13 iulie 2004, după ce poliţia a avut nevoie de o săptămână pentru a îi găsi şi reţine pe cei trei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS