Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Pădurar ucis de hoţii de lemne în Maramureş

Scris de :     2019-10-17 08:40

Un pădurar în vârstă de 37 de ani a fost găsit mort într-o râpă, între localităţile :Lăpuşul Românescu şi Rogoz, din Maramureş, cel mai probabil autorii fiind hoţii de lemne. Acesta este al treilea pădurar victimă a unei agresiuni în decurs de o lună.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, într-o pădure dintre Rogoz şi Lăpuşul Românesc a  fost găsit  decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.
 ”La Romsilva-Direcţia Silvică Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiut hoţii de lemne l-au omorât cu violentă pe pădurarul Pop Liviu. Violenţa a fost extremă, astfel că nu o pot descrie !”, a scris pe Facebook directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în timp ce se deplasa spre locul în care a fost găsit pădurarul.
El spune că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea romanească.
Pădurarul era căsătorit şi avea trei copii.

Potrivit ultimelor informaţii, bărbatul din Borcut păzea o pădure privată în zonă. Din nefericire, nu a fost doar împuşcat, ci înainte a fost bătut cu bestialitate. În dimineaţa de joi, 17 octombrie, doi maramureşeni au fost reţinuţi şi duşi la audieri. Deocamdată nu se ştie dacă ei au comis odioasa crimă.

Cazul a fost preluat de Paarchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, care fece cercetări vizând infracţiunea de omor., conform afirmaţiilor procurorului adjunct Bogdann Gabor.
Acesta este cel de-al treilea caz în decurs de o lună în care un pădurar este agresat..
În 13 septembrie,, un pădurar de la Ocolul Silvic Paşcani a fost găsit mort în pădure, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni.
„Un angajat al Ocolului Silvic Paşcani din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi a fost găsit decedat în această dimineaţă într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmăneşti, în prezent organele de cercetare penală efectuând cercetări la faţa locului. Pădurarul Răducu G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului şi a membrelor, în apropiere fiind identificaţi patru arbori cu început de tăiere şi un altul tăiat şi abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni”, anunţa Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.
În 17 septembrie, Romsilva anunţa că un angajat al Romsilva din judeţul Neamţ a fost agresat de mai multe persoane, în timpul unei acţiuni de observare a faunei şi de verificare a punctelor de monitorizare.
Bărbatului i-a fost furată arma de serviciu, o carabină, cu care unul dintre agresori l-a ameninţat cu moartea, dar a reuşit să fugă şi să sune la 112.
“Unul dintre agresori a îndreptat arma spre angajatul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, ameninţându-l cu moartea. Mihai B. a fost urmărit de grupul de agresori, dar a reuşit să se refugieze în pădurea alăturată şi a apelat numărul de urgenţă 112, când a intrat în aria de acoperire a reţelei de telefonie mobilă”, relata Romsilva,
În 24 septembrie, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizat  o acţiune de protest prin care solicită elaborarea de legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic.
“Se solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic”, spuneau sindicaliştii.



Alte stiri din: Investigatii Afisari - 46
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste