Acasa Actualitate-InternaSocial Cum pot studenţii găsi locuri de muncă în Germania pe timpul verii

Cum pot studenţii găsi locuri de muncă în Germania pe timpul verii

scris de A.B.
176 Afisari

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunţă prelungirea până la 22 februarie a perioadei de selecţie pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă de cel puţin două luni, pe teritoriul Germaniei, în timpul vacanţei de vară.

locuri-de-munca

Cum pot studenţii găsi locuri de muncă în Germania pe timpul verii

Dacă la termenul iniţial, respectiv 16 decembrie 2011, au fost selectaţi 42 de studenţi şi masteranzi pentru cele 150 de posturi disponibile, prelungirea perioadei de înscriere până la 27 ianuarie, a mai adus validarea a încă 12 candidaţi. ‘În prezent, avem 54 de dosare selectate şi mai sunt încă 96 de poziţii neocupate, iar înscrierea pentru acestea şi susţinerea testului de limbă germană se desfăşoară până la 22 februarie’, a precizat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele ANOFM, Elvira Rodica Andronescu, subliniind că noul termen a fost fixat de comun acord cu oficialităţile germane.
În opinia sa, sesiunea de examene şi temperaturile extrem de scăzute din ultima vreme sunt principala cauză a acestui interes scăzut al studenţilor. Angajatorii străini oferă studenţilor şi masteranzilor care, pe perioada vacanţei de vară, doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei, locuri de muncă în servicii, hotel-gastronomie, curăţenie clădiri, agricultură. Pentru vacanţa de vară din 2011 au fost selectaţi 124 de candidaţi, dar numai 91 dintre aceştia au acceptat contractul oferit şi au plecat la muncă în Germania, a adăugat preşedintele ANOFM.
Ca şi în anul trecut, pentru a putea participa la selecţie, solicitanţii trebuie să aibă statutul de student sau masterand, adică să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la curs de zi, colegiu tehnic sau colegiu. Dosarele vor fi depuse la sediul ANOFM (Str. Avalanşei 20-22, Bucureşti), la Direcţia Relaţii Internaţionale EURES şi Mediere (Tel: 021- 311.07.73 sau 021.337.21.94). Alte informaţii se află la adresa http://munca in strainatate.anofm.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS