Acasa Actualitate-InternaSocial Funeriu spune că standardele răman aceleaşi la contestaţiile de la Bac

Funeriu spune că standardele răman aceleaşi la contestaţiile de la Bac

scris de C.P.
120 Afisari

Rezultatele examenului de bacalaureat din acest an ne arată că România este la răscruce iar rezultatele şi comportamentele pe care le-au generat sunt oglinda societăţii româneşti, a declarat, luni, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

foto:Agerpres

Ministrul i-a felicitat pe cei peste 90.000 de elevi care au promovat bacalaureatul, afirmând că pentru prima dată societatea ştie că diploma acestora este obţinută prin seriozitate, muncă, onestitate şi chiar modestie.

În mod special, ministrul educaţiei i-a felicitat pe cei 65 de elevi care au obţinut media 10 şi a susţinut că va organiza o ceremonie de premiere a acestora.

Daniel Funeriu a susţinut că se află în echipa celor care doresc o Românie fără complexe, sigură pe ea şi care îşi ia destinul în propriile mâini. „Miza astăzi este România. Această miză este mai mare decât ar putea fi interesele vreunui partid şi de aceea invit preşedinţii partidelor de opoziţie la o discuţie serioasă despre viitorul educaţiei din România„, a continuat ministrul, citat de Agerpres.

Funeriu le-a mulţumit inspectorilor şcolari generali care au organizat în judeţe bacalaureatul şi care „au rezistat influenţelor de tot soiul, inclusiv politice şi nu au scăzut standardele„. Reprezentantul MECTS a afirmat că nu se aşteaptă la o scădere a standardelor nici cu ocazia soluţionării contestaţiilor, nici la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, nici la celelalte examene care vor urma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult