Acasa Actualitate-InternaSocial Rezidenţiat: O nouă şansă pentru absolvenţii de medicină

Rezidenţiat: O nouă şansă pentru absolvenţii de medicină

scris de Laurentiu Banches
92 Afisari

Minsterul Sănătăţii va organiza un nou concurs de Rezidenţiat pentru ocuparea posturilor rămase libere după sesiunea din 20 noiembrie 2011.

Simbol sanatateDupă ce un număr de 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia celor care au promovat sesiunea în noiembrie 2011, Guvernul a decis, marţi, printr-o ordonanţa de urgenţă, ca aceste posturi să fie scoase la concurs. Nu mai puţin de 333 de posturi rămase neocupate dintre cele 431 sunt în instituţii sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti. Conform ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, ideea organizării unui nou concurs printr-o sesiune extraordinară era în vedere încă de la începutul anului, întrucât posturile rămase neocupate reprezintă aproximativ 40% din posturile scoase la concursul din noiembrie.

Ministerului Sănătăţii a anunţat că înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, iar înscrierile la rezidenţiatul pe post la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care tinerii medici doresc să concureze. Concursul se va desfăşura însă numai în Centrul Universitar Bucureşti.

Conform Agerpres, dintre posturile rămase neocupate, nu mai puţin de 117 sunt locuri în medicina de urgenţă şi 59 în serviciile de ambulanţă. Alte specialităţi rămase cu multe locuri libere sunt medicina de familie cu 40, neonatologia cu 28, A.T.I.(Anestezie –Terapie Intesivă ) cu 18 şi pediatria cu 12 posturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS