Acasa Actualitate-InternaSocial Vezi de ce lectura devine obligatorie în şcoală

Vezi de ce lectura devine obligatorie în şcoală

scris de C.P.
463 Afisari

Lectura va fi reintrodusă obligatoriu în gimnaziu din toamnă, după ce sondajele au arătat că unul din doi tineri cu vârsta de 15 ani citeşte, dar nu înţelege şi asta nu numai la română, ci şi la alte discipline cum sunt matematica, istoria sau geografia, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea.

“Unul din doi tineri de 15 ani citeşte şi nu înţelege. Este analfabetism funcţional”, a menţionat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

În acest context, aceasta a susţinut că reintroducerea lecturii în clasele I – VIII este obligatorie.

În învăţământul primar ora de lectură va fi trecută explicit, iar pentru ceilalţi ani va fi o oră a lecturii nu numai la limba română, ci şi la matematică, fizică sau alte materii.

Conducerea Ministerului le-a prezentat în premieră inspectorilor şcolari, la sfârşitul săptămânii, la Suceava, un document care pleacă de la obiectivele Educaţia 2020.

„Le-am arătat că, în esenţă, când vorbeşti despre ameliorarea rezultatelor la citit, matematică şi ştiinţe, rezultatele se evaluează la grupa de vârstă 15 ani, adică vorbeşti în general despre învăţământul obligatoriu. Ca să avem perfomanţe pe acest obiectiv, în 2020 trebuie să produc efecte în sistem începând de azi şi începând de la fiecare elev, începând cu cel care intră la grădiniţă, la primar, gimnazial”, a precizat Oana Badea.

4 comentarii

YAAKOV 26-07-2011 - 18:53

Alta bazaconie !

Sa-i lase in pace pe copii, cu toate scornelile astea din minti bolnave (a lui Miclea). Copiii sunt suprasaturati si nu au timp sa citeasca ce le place (Joules Verne, etc), pentru ca la admiterea la liceu se tine seama de mediile din gimnaziu si trebuie sa ia note de 10 la toate materiile.

Liviu 27-07-2011 - 05:34

Este procentul de 50% care s-a regasit si la Bacalaureat … Cert este ca sunt unii copii care chiar nu inteleg nimic din ce citesc ! Treaba-i mult prea serioasa ca sa nu fie corectata.

YAAKOV 27-07-2011 - 09:11

Treaba se poate corecta de oameni inteligenti, nu de paparudele din subordinea lui Miclea, seful lui Daniel Funeriu.

La fizica au dat totul peste cap, dar nu de acum, ci de pe vremea lui Andrei Marga.
La gimnaziu in clasa a 7-a se trece in fuga calului prin toate capitolele si copiii nu au cum sa aprofundeze materia si sa lucreze probleme. Si la a 8- e la fel. Nu retin chiar nimic, Inainte se facea mecanica un an intreg (ma refer la liceu), pe capitole, cu patru ore pe saptamana. Dupa asta o luau cu fenomele termice, legile gazelor, principiile termodinamicii si masini termice, teoria cinetico-moleculara. Urma studiul fenomenelor electrice, cu electrostatica si electrocinetice, cu magnetismul, etc. Avea o logica ce se preda, o legatura intre notiunile transmise elevilor. Ce sa priceapa acum, cand intr-un an trec prin toate, cateva vorbe aruncate, dupa care repeta putin diferit anul urmator ? Asa se preda fizica la gimnaziu. Iar la liceu se sare direct la electrocinetica si s-a scos capitolul de electrostatica, se preda curentul alternativ dar nu se spune mare lucru despe ce este curentul electric (in c.c.). Trebuie sa stai mult la fiecare capitol, sa batatoresti bine terenul, sa lucrezi probleme, pentru ca sunt notiuni noi si copiii nu le retin daca citesc o singura data. Mai trebuie sa treaca si prin laboratoare (care acum nu se fac), sa „pipaie” fenomenele.

Astia vor sa destructureze total invatamantul si sa ia din orele de la disciplinele fundamentale. Vor lua din orele de la fizica si matematica si vor veni cu „ore de citire”. Asta este sabotaj !
La Ministerul Educatiei or fi niste prosti angajati pe pile, dar sunt manati de la spate de servicii speciale, de diversionisti platiti din afara tarii, ca sa ne aduca in sapa de lemn.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult