Acasa BusinessEconomic Harta rezidentiala a Romaniei. In ce judete prefera romanii sa locuiasca

Harta rezidentiala a Romaniei. In ce judete prefera romanii sa locuiasca

scris de M.A.
379 Afisari

In ciuda crizei, Ilfovul isi pastreaza locul de lider in ceea ce priveste dezvoltarea rezidentiala. In schimb, Bucurestiul pierde batalia imobiliara, cazand numeroase pozitii in ierarhia nationala, dupa cum reiese dintr-o analiza realizata de Econtext.

Harta rezidentiala a Romaniei. In ce judete prefera romanii sa locuiasca

Harta rezidentiala a Romaniei. In ce judete prefera romanii sa locuiasca

Publicatia Econtext va arata cum a evoluat numarul locuintelor in toate judetele tarii in cei patru ani de criza (2008 – 2012). Altfel spus, care sunt cele mai atractive judete, unde s-au construit cele mai mult locuinte de la inceputul crizei si pana in prezent.

Dar si cel mai putin! Prin locuinte intelegem toate tipurile de constructii rezidentiale: case, vile, apartamente, etc.

Top national

Dupa cum spuneam, Ilfovul se plaseaza pe primul loc la numarul de locuinte construite in cei patru ani de criza. Astfel, in 2008, erau construite 117.977 locuinte, pentru ca numarul lor sa ajunga la 133.872 la finele anului 2012.

O crestere de aproape 16 mii de locuinte (15.895 locuinte, mai precis)! Procentual, un avans de 13,4%. Foarte aproape se plaseaza Clujul, dar si Suceava, Iasi sau Neamt. Surprize uriase sunt si la finele clasamentului, unde se afla granzi precum Galati sau chiar Bucuresti, dar si alte judete cu un bun potential economic.

Dar IATA in ce judete prefera romanii sa locuiasca: unde se construiesc cele mai multe case, vile, apartamente:

Locuinte criza 4 ani econtext

1 comentariu

Pribeagul 24-07-2013 - 20:34

Caca-maca; romanii ar trebui, in continuare sa locuiasca, unde locuiesc; in principal la tara:

„Copilo, pune-ţi mânile pe genunchii mei. Eu cred că veşnicia s-a născut la sat. Aici orice gând e mai încet, şi inima-ţi zvâcneşte mai rar, ca şi cum nu ţi-ar bate în piept,ci adânc în pământ undeva. Aici se vindecă setea de mântuire şi dacă ţi-ai sângerat picioarelete aşezi pe un podmol de lut. Uite, e seară. Sufletul satului fâlfâie pe lângă noi, ca un miros sfios de iarbă tăiată, ca o cădere de fum din streşini de paie, ca un joc de iezi pe morminte înalte.” (Lucian Blaga)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS