Acasa BusinessFinante-Banci Un nou regulament privind cardurile va fi adoptat în 2012

Un nou regulament privind cardurile va fi adoptat în 2012

scris de Laurentiu Banches
237 Afisari

Regulamentul Băncii Naţionale a României (BNR) priving cardurile urmează să fie suspus unei ultime consultări, pentru a intra în vigoare în a doua parte  a 2012.

Carduri de creditDirectorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din BNR, Ruxandra Avram, a declarat marţi pentru Agerpres, că proiectul noului regulament urmează să fie retransmis Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) pentru o ultimă consultare, urmând să fie analizat apoi de consiliul de administraţie al BNR pentru aprobare. Noul regulament ar înlocui vechiul set de reguli privind emiterea şi utilizarea instrumentelor de plată electronică şi relaţiile dintre participanţii la tranzacţiile cu aceste instrumente, realizat în urmă cu 6 ani şi considerat acum depăşit atât de către piaţă, cât şi de către BNR.

Noutăţile cele mai importante sunt introducerea unor produse pe care piaţa le cere, precum cardurilor prepaid sau gift cardurilor, pe care pot fi acordate spre exemplu beneficii sociale şi reconfigurarea atribuţiilor BNR în contextul directivei europene privind serviciile de plată, prin care o parte din atribuţiile asumate până acum de banca centrală au fost preluate, spre exemplu, de Autoritatea Naţională pentru Protecţia. Reprezentanta BNR, Ruxandra Avram, a anunţat astfel că „Regulamentul BNR va fi mai suplu în ceea ce priveşte relaţia pur comercială dintre instituţia de credit emitentă a cardului şi comerciantul care acceptă noile produse”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS