Acasa BusinessMediu-Energie Dunărea rămâne fără peşte

Dunărea rămâne fără peşte

scris de M.A.
359 Afisari

Pescuitul comercial la somn ar putea fi interzis pe Dunăre timp de patru ani, de la începutul lui 2013, în zona de intrare a fluviului pe teritoriul României, iar cel la stiucă şi şalău pe aceaşi perioadă şi în acelasi sector de la începutul lui 2014, conform unui proiect de lege aprobat deja de Consiliul legislativ.

Dunarea ramane fara peste

Dunarea ramane fara peste (foto: rusuphotography.com)

Parlamentarii recomandă executivului să iniţieze si un prgram intens de repopulare a Dunării, pe durata a zece ani, cu diferite specii ameninate cu dispariţia, cel puţin pe unele secţiuni din Dunăre, transmite Radio România Actualităţi. Dacă Dunărea nu va fi repopulată cu peşte, în câţiva ani pescuitul pe clisura Dunării va rămâne o amintire. Duşan Marcovici, tehnician în cadrul Institutului de Piscicultură Galaţi, secţia Pojejena, spune că din cercetările făcute a constata că populaţia de peşte se împuţinează de la un an la altul.

„Ne ocupăm cu monitorizarea peştelui de la intrarea Dunării, de la Baziaş până la Porţile de Fier. Avem cinci persoane, cinci angajaţi ai institutului pentru pescuitul în scopuri ştiinţifice. Din studiile noastre, în ultimii ani, se observă că pestele este tot mai puţin în zonă”, a declarat Duşan Marcovici.

2 comentarii

geek-a-contra 17-10-2012 - 18:15

nu-i bai. e plin de pesti pe centura si in politica…..

teo 17-10-2012 - 18:27

Rupeti digurile,dati drumul Dunarii sa se duca in balti pentru ca pestele sa aiba unde sa-si depuna icrele ! Ati distrus mediul penru o agricultura iluzorie si nici agricultura nu faceti si nici peste nu avem. Mai mult,se pot evita inundatiile !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult