Acasa Cultura-ReligieCultura „Car cu fân” de Nicolae Grigorescu vândut la licitaţie – vezi pentru ce sumă

„Car cu fân” de Nicolae Grigorescu vândut la licitaţie – vezi pentru ce sumă

scris de Laurentiu Banches
162 Afisari

Tabloul „Car cu fân” semnat de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marţi seara, 23 octombrie,  la licitaţia casei Alis, la preţul de 135.000 de lei.

„Car cu fân” de Nicolae Grigorescu adjudecat la licitaţie – vezi pentru ce sumă

Lucrarea lui Nicolae Grigorescu a fost vândută la un preţ mai mic decât cel estimat la licitaţiia casei Alis. Tabloul „Car cu fân”, identificat şi înregistrat de istoricul de artă Remus Niculescu, în anii ’70, în colecţia dr.Vasile Miceanu, a fost estimat la 190.000 de lei.

La preţuri ridicate la această sesiune a casei Alis au mai fost cumpărate lucrările: „Cumpăna” de Ion Theodorescu Sion, la 24.000 de lei, „Danae” de George Demetrescu Mirea, la 16.000 de lei, „Calul alb” de Sabin Bălaşa, la 9.000 de lei, „Natură statică” de Corneliu Michailescu, la 7.500 de lei, „Dealuri-Poiana Mărului” de Horia Bernea, la 6.000 de lei, „Peisaj dobrogean” de Paul Miracovici, la 5.000 de lei. Următoarea licitaţie a casei Alis urmează să aibe loc pe 6 noiembrie, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS