Acasa Cultura-ReligieCultura BBC acuză China: Difuzarea programelor bruiată intenţionat

BBC acuză China: Difuzarea programelor bruiată intenţionat

scris de Laurentiu Banches
53 Afisari

Canalul BBC a anunţat luni, 25 februarie, că difuzarea programelor sale în limba engleză a fost blocată intenţionat în China, încă de la sfârşitul anului 2012 şi mai intens de la începutul lunii februarie.

BBC acuză China: Difuzarea programelor bruiată intenţionat

BBC a condamnat ferm această acţiune care vizează „împiedicarea accesului gratuit al publicului la informaţii”, potrivit unui comunicat de presă difuzat de grupul media britanic. Peter Horrocks, director al BBC Global News, a declarat că „Blocajul transmisiilor pe unde scurte este efectuat pentru a cauza maximum de perturbări programelor World Service English (serviciul internaţional în limba engleză) de la BBC în China”.

„Eforturile deliberate şi coordonate ale autorităţilor din ţări ca Iran şi China arată semnificaţia şi importanţa rolului BBC în furnizarea de informaţii imparţiale şi precise pentru publicul din întreaga lume”, a adăugat Horrocks. Cea mai mare companie de radio şi televiziune din lume, BBC s-a confruntat deja cu mai multe blocaje ale programelor sale şi în limba chineză standard, conform Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS