Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul Internațional „George Enescu”, Ediția XXI, 1-29 septembrie

Festivalul Internațional „George Enescu”, Ediția XXI, 1-29 septembrie

scris de Laurentiu Banches
212 Afisari

Editia cu nr. XXI  a Festivalului George Enescu va avea loc ȋn perioada 1-29 septembrie 2013 și va aduce pe scenele romȃnești unii din cei mai importanți artiști contemporani.

Festivalul Internațional „George Enescu”, Ediția XXI, 1-29 septembrie

Festivalul aduce pe scenele româneşti unul dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim, la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume. Pe 20 septembrie, la Sala Palatului, simultan, vor fi prezente pe scenă Orchetra Naţională şi Orchestra de Cameră, Corul Academic şi Corul de Copii.

Vor oferi concerte peste 15 orchestre mari și orchestre de cameră. Printre acestea se numǎrǎ concertele orchestrei Staatskapelle Berlin din 1 si 2 septembrie 2013, condusă de Daniel Barenboim, concertele London Philharmonic Orchestra din 13 si 14 septembrie și cele ale Filarmonicii din Munchen (Die Munchener Philharmoniker) de pe 17 si 18 septembrie. Vor concerta în 2013, de asemenea, la Enescu: Royal Philharmonic Orchestra (27 si 28 septembrie),   Saint Martin in The Fields,   Royal Stockholdm Philharmonic Orchestra,  Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam,   Pittsburgh Symphony Orchestra,  National Philharmonic of Russia,   Orchestre de Paris,   Filarmonica Enescu,  Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai,   Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia și   Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin.

Dintre soliștii prezenți la ediția din 2013 a Festivalului Enescu vor fi pianistul Murray Perahia (28 septembrie), românul Radu Lupu (1, 2 si 4 septembrie), Daniel Barenboim care va interpreta împreună cu Radu Lupu pe 2 septembrie Concertul pentru două piane în mi bemol major de Mozart, organistul non-conformist Cameron Carpenter (1 septembrie) și Evgeny Kissin (23 si 26 septembrie). De asemenea, foarte așteptat dintre evenimentele găzduite de Festival este reprezentația lui John Malkovich în spectacolul The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer.

În total, cea de a XXI-a ediție pregătește publicului peste 150 de evenimente care vor avea loc la Ateneul Român, Sala Mare și Mică a Palatului sau Opera Națională București. De asemenea,  festivalul va fi reprezentat și în Sibiu, Timișoara, Bacău, Brașov, Cluj, Iași, Oradea, Arad sau Dorohoi.

Biletele costă de la 7 – 10 lei (Muzica sec XXI, Enescu și contemporanii săi) până la 40 și 50 lei la World Music și la 40, 50, 65 și 75 lei la celelalte categorii de spectacole (Mari orchestre ale lumii, Recitaluri și concerte camerale, Concertele de la miezul nopții, Spectacole de operă și balet).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS