Acasa Cultura-ReligieCultura Premieră ASLS – Noaptea Culturală Coreeană

Premieră ASLS – Noaptea Culturală Coreeană

scris de Laurentiu Banches
144 Afisari

În noaptea de 22-23 februarie 2013, între orele 20:00 şi  6:00,  se va desfăşura prima ediţie a nopţii culturale coreene organizată de ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine), cu sprijinul secţiei studenţilor de limba coreeană ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea din București.

Premieră ASLS - Noaptea Culturală Coreeană (foto: asls.ro)

Noaptea Culturală Coreeană va avea loc vineri, 22 februarie, cu începere la ora 20:00, în incinta Facultății de Limbi și Literaturi Străine din strada Pitar Moș, nr. 7-13. Evenimentul face parte din șirul Nopților Albe Culturale, proiect inițiat de ASLS la începutul anului trecut, care a inclus evenimente precum: Noaptea Albă a Bibliotecilor în Pitar Moș (13ianuarie), Noaptea Japoneză (20 aprilie), Noaptea Culturală Scandinavă (23 noiembrie 2012) sau Noaptea Culturii Germane (14 decembrie).

În programul evenimentului cultural se regăsesc prezentări despre istorie, societate, tradiții şi cultură populară, un atelier de modelat figurine tradiționale coreene din plastilină, un spectacol al corului Secției de Coreeană, atelier de Hangeul (alfabetul coreean), momente artistice de dans tradițional şi modern, demonstraţie de Tae Kwon Do, savurarea de delicatese din bucătăria coreeană la atelierul de Kimbap (mâncare tradițională coreeană), Treasure Hunting şi multe alte surprize pregătite de studenţi. De asemenea, în paralel cu aceste activităţi, vor rula filme și documentare coreene, iar în ceainăria special amenajată cei care vor veni vor putea savura celebrul ceai galben Hwangcha în timp ce răsfoisc o carte din biblioteca unică a Coreei sau admiră expoziția studenților cu fotografii din Coreea de Sud, dar şi de Nord.

În aceeaşi locaţie va fi amenajat un mini muzeu cultural care va găzdui obiecte tradiționale precum măşti coreene, evantaie sau chiar vase de luptă în miniatură. Intrarea la evenimentul care va oferi o incursiune prin cultura coreeană tradiţională şi modernă este liberă, neefiind o activitate dedicată doar studenţilor, orice doritor fiind poftit cu drag.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS