Acasa Cultura-ReligieCultura Slabă pregătire: Elevii americani pun în pericol siguranţa SUA

Slabă pregătire: Elevii americani pun în pericol siguranţa SUA

scris de Marius Bâtcă
199 Afisari

Un raport privind starea educaţiei preuniversitare din SUA indică faptul că elevii nu sunt pregătiţi să intre în competiţie cu omologii lor din alte state şi pun în pericol siguranţa naţională.

elevi americaniDatele studiului sunt alarmante pentru SUA. Potrivit raportului, un sfert dintre elevi nu sunt capabili să absolve liceul în decurs de 4 ani, procent care ajunge la 40% în cazul afro-americanilor şi cetăţenilor hispanici. O altă veste proastă, îndeosebi pentru armată este faptul că 75% dintre tineri nu îndeplinesc criterile pentru a fi recrutaţi în armată din cauza proastei pregătiri fizice, a cazierului sau a nivelului necorespunzător al educaţiei.

Totuşi, mai gravă este pentru americani situaţia în care elevii săi se descurcă la nivelul limbilor străine. Deşi, SUA este o naţiune formată în marea majoritate din imigranţi, 80% dintre americani vorbesc doar limba engleză. Potrivit Radio România Actualităţi, studiul a fost realizat la iniţiativa Council on Foreign Relations, coordonat de fostul secretar de stat Condoleezza Rice şi fostul şef al sistemului de şcoli publice din New York, Joel Klein.

Fosta secretară de stat, Condoleeza Rice a declarat că „Dintre ţările mari, suntem societatea în care se vorbesc cele mai puţine limbi străine. Oamenii fac câteodată astfel de cursuri, dar sunt pur şi simplu incapabili să spună cele mai elementare propoziţii în limbile respective”. Studiul arătă o nevoie imediată pentru SUA de a găsi cunoscători de limba chineză, coreană, rusă şi turcă.

4 comentarii

urbos 21-03-2012 - 18:46

Asa arata acum si plozii lu valverde.

digital 21-03-2012 - 18:50

las că pentru army,îl angajează pe tomi-ofițerul-securist,pe toate posturile….cu ăsta sau scos….

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 21-03-2012 - 20:21

Protestez pentru aceasta prezentare degradanta a copiilor AMERICANI ! RETRAGETI acest material jignitor la adresa unei Natii ! RUSINE Z. V ! Defectele fizice nu sant subiect de discriminare!

digital 21-03-2012 - 21:24

băi kh-kh-t cu ochi,da cine a făcut studiul,mă-ta?
ți-am mai zis că ești prostu universului,la tine nicicum nu-i bine,orătanie,tu vezi că e făcut de ei?!
ce dreq mai vrei mă rebutule de tot țipi p-aici ca un descreierat ce ești ,iar apoi te plângi că se ia lumea de tine,și sari la gâtul tuturor ca un turbat!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS