Acasa Cultura-ReligieCultura Târgul românesc de film Golden Carpathian a ajuns la a II-a ediţie

Târgul românesc de film Golden Carpathian a ajuns la a II-a ediţie

scris de Laurentiu Banches
132 Afisari

Cea de-a doua ediţie a singurului târg românesc de film, Golden Carpathian, va avea loc în perioada 23-26 august.

Targul de film romanesc Golden Carpathian - 23 si 26 august

La această a doua ediţie a festivalului care va avea loc la Bucureşti vor participa peste 130 de invitaţi din 20 de ţări de pe patru continente.  Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis marti de Agerpres, în cadrul târgului va avea loc un concurs în care 17 proiecte cinematografice vor fi prezentate caselor de productie participante.

Proiectul cinematografic cu cele mai mari sanse de succes, desemnat în urma evaluarii unui juriu format din reprezentanti de marca ai cinematografiei, va primi un premiu de 10.000 euro. Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului vor fi proiectate opt filme din Palestina, Croatia, Tunisia, Ucraina si SUA. Dintre proiectele care intra în competitie patru sunt din Serbia si câte unul din Bosnia-Hertegovina, Anglia, Croatia, Olanda, Polonia, Turcia, Ungaria, Republica Ceha, Iordania, Tunisia si Palestina.

Juriul celei de-a doua editii a Târgului de Film Golden Carpathian este format din reprezentanti ai cinematografiei din Ungaria, regizorul Adam Cselleng – presedintele juriului, din Albania – producatorul Altin Prifti si din Azerbaidjan – producatorul Ayoube Daneshvar. Invitatii din Franta, Anglia, Rusia, Moldova, Ucraina, Olanda, China, Turcia, Ungaria, Polonia, Serbia, Croatia, Albania, Republica Ceha, Iordania, Bosnia, Kazahstan, Moldova si România vor avea prilejul sa încheie parteneriate cinematografice si schimburi comerciale.

Organizatorii îsi propun ca si în acest an unicul târg românesc de film sa fie o oportunitate pentru regizorii, producatorii, distribuitorii si alti reprezentanti ai industriei filmului sa se întâlneasca într-o atmosfera profesionista, sa-si prezinte filmele, sa vânda sau sa achizitioneze drepturi de difuzare sau productii ori sa-si gaseasca coproducatori pentru viitoare productii. Alaturi de participantii la competitia de proiecte cinematografice vor fi prezenti expozanti si cumparatori din lumea filmului si reprezentanti ai presei internationale, remarcabila fiind prezenta jurnalistilor de la faimoasa revista „Variety”.

Golden Carpathian este primul târg de film dedicat industriei cinematografice organizat în România, ce vine în sprijinul producatorilor români care au astfel oportunitatea sa-si popularizeze filmele si proiectele si sa încheie parteneriate de afaceri cu reprezentanti ai cinematografiei din toata lumea. Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Integrare Culturala Europeana, Agentia Idea Zone cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului National al Cinematografiei si RADEF România Film.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS