Acasa Cultura-ReligieReligie Pelerinajul de la Mecca în direct VIDEO

Pelerinajul de la Mecca în direct VIDEO

scris de Șt. C
208 Afisari

Pelerinajul anual de la Mecca este transmis în direct pe YouTube, în baza unui acord între platforma online şi Ministerul saudit al Culturii şi Informaţiilor.

Musulmani la rugaciune

foto: Mediafax

Milioane de persoane din întreaga lume pot urmări şi comenta evenimentul, conectându-se la canalul video ” dedicat evenimentului, a precizat YouTube. Circa 2,5 milioane de musulmani participa ritualul pelerinajului anual. Pentru a asigura buna desfăşurare a pelerinajului, autorităţile au desfăşurat aproximativ 100.000 de membri ai forţelor de securitate şi apărare civilă. Aceasta este cea mai mare întrunire la nivel mondial, la care în acest an participă aproximativ 2,5 milioane de credincioşi.

Duminică, credincioşii musulmani vor celebra Eid-al-Adha, Sărbătoarea sacrificiului. Urmează întoarcerea la Mina, unde pelerinii vor sta trei zile, o perioadă marcată de ritualul de lapidare a stelelor (monument comemorativ, în forma de mică coloană sau pilastru, construit dintr-un bloc monolit de piatră), care potrivit tradiţiei musulmane îl reprezintă pe Satana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult